Jump to content

Предлози у вези са радом форума Живе Речи Утехе

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako pisati ,,podsisanom" cirilicom?

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Зашто су се они одлучили за то - не знам. Њихова ствар. Форум је одличан, много корисних савета у вези са дотичним маркама аутомобила.

Verovatno da bi privukli mladju populaciju iz ex-YU republika koji ne znaju ćirilicu, ali svi govore u suštini istim jezikom.

Подели на овим сајтовима

Zato što je diktatura da svako obavezno piše ćirilicom. Na onom forumu su možda blesavi (niti bih se na njemu prijavio kad su toliko restrektivni) - ovde valjda nismo.

Ма не бих се ни ја пријавио да ми се није покварио ауто, па никако да се реши квар :)

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Иван Недић,

Сви пдф-ови су написани ћирилоцом, сва обавештења итд... али саме теме не могу такве да буду. Просто, има људи који немају ћириличну тастатуру и не можемо никога присиљавати...

Подели на овим сајтовима

Мислите да би за људе било одбојно ако би форум био само на ћирилици?

Мислим да не би никоме било одбојно да чита, али многе би одбило када би морали да куцају ћирилицом, из разних разлога. А имај на уму да некад то и није могуће. Рецимо, ако се неко јавља са (условно речено) старијих верија андроида, уопште нема ћириличну тастатуру. Ако се не варам, тек ју је последња верзија добила, а последњу верзију у целом свету има мањи број уређаjа, o Србији да не говоримо. Ако пишеш са компјутера који није твој и немаш администраторске привилегије, онда не можеш ни да промениш тастатуру, све и да хоћеш. А многи једва научише да отворе браузер и пошаљу поруку, још им само још треба да отварају неки тамо контрол панел.

Решење би можда била уграђена транслитерација, па да свако може да бира на ком ће писму да види форум. Енглески и други страни језици би могли да се препознају и оставе какви јесу. Једино што би теже ишло са ошишаном латиницом. Није немогуће, али би морало мало више да се ради.

Подели на овим сајтовима

Решење би можда била уграђена транслитерација, па да свако може да бира на ком ће писму да види форум. Енглески и други страни језици би могли да се препознају и оставе какви јесу. Једино што би теже ишло са ошишаном латиницом. Није немогуће, али би морало мало више да се ради.

То може да се направи, али се не исплати пос`о кад већ сви знају оба писма...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@@Иван Недић,

Сви пдф-ови су написани ћирилоцом, сва обавештења итд... али саме теме не могу такве да буду. Просто, има људи који немају ћириличну тастатуру и не можемо никога присиљавати...

Помаже Бог оче!

Је л могу бар сви наслови да буду на ћирилици ? Мислим, овако измјешано баш чудно изгледа.

Подели на овим сајтовима

То може да се направи, али се не исплати пос`о кад већ сви знају оба писма...

Знају, али неки воле једно, а неки друго. Верујем да има људи који нешто неће да читају само зато што је на латиници или обрнуто. Е сад само зависи да ли се ”исплати” те људе привући или не.

Подели на овим сајтовима

Zato što je diktatura da svako obavezno piše ćirilicom. Na onom forumu su možda blesavi (niti bih se na njemu prijavio kad su toliko restrektivni) - ovde valjda nismo.

Ма не бих се ни ја пријавио да ми се није покварио ауто, па никако да се реши квар :)

Kazi ti nama sta te muci oko auta, mozda ti mozemo pomoci.

PS Pisem latinicom jer mi se razdesila aplikacija za cirilicu na androidu :D

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Мени не смета латиница, хвала Богу знам је, али оно што може да ми засмета, то је када неко има мали проблем са писменошћу :(

Подели на овим сајтовима

о је када неко има мали проблем са писменошћу :(

kad piše ćirilicom ili latinicom ? greengrin greengrin greengrin

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...