Jump to content

Предлози у вези са радом форума Живе Речи Утехе

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 часа, Поуке.орг инфо рече

Мало је рећи да смо разочарани у поједине људе

...dok su, s druge strane - a malo je reci - neki ti ljudi isto tako razocarani u vas. Sta cemo sad? Vi to kao neka komisija?

Ono sto ovih dana mozemo da vidimo ovde jeste gomila subotara, i sa jedne i sa druge strane. Zivih Hriscana nema ni u tragovima.

Svi nesto kao iznenadjeni i uvredjeni, svi sa te neke visine gledaju na one druge, NIKO nije spreman da spusti loptu, smiri se i pruzi ruku.

A vi u urednistvu bi trebali, kao oni koji su polozajem iznad ostalih, da dajete primer u tome, ne da se ponasate tako osiono i hladnokrvno, kao da su ovi ljudi prosto obavezni da budu ovde. Ovakvim ponasanjem ste ranije izgurali sa foruma solidan broj izvrsnih ljudi, a samo zato sto se njihov nacin razmisljanja ne uklapa u taj neki "pozeljan" mentalni kalup.

Pricao sam mimo ovih tema sa ljudima koji su se bunili i zalili, i na veliku zalost - slicno moram da kazem i za njih. Medjutim, vi ipak prednjacite, i umesto da stvarno posvedocite to sto pricate i verujete, vi radite sasvim suprotno tome.

Sve ovo sto si napisao - ko god da si ko je pisao poruku na prosloj strani - nije tacno. Niko ovde ne radi ama bas nista zlonamerno, niti ikom ikad pada na um da navodno ne-znam-ni-ja-sta rusi i osporava bilo ciji trud. Takve tvrdnje vec same po sebi pokazuju vrlo nezdravo stanje duha onoga ko ih iznosi.

...

A posto ne trazim i ne ocekujem nikakav odgovor, da zaokruzimo pricu: meni je apsolutno svejedno sta ce i kako da se radi na forumu u pogledu bilo kakvih projekata, sve dok to stoji u skladu sa samom Crkvom. Dakle, ne marim, i nikom ne smetam. Svako je mogao da vidi do sad nebrojeno puta sta mislim, tako da ovo svakako nije nikakva novina sto sam sad napisao.

Ali da sedim i gledam bunilo medju ljudima i ne kazem nista - to vec sigurno necu. Rekao sam i jednima i drugima sta mislim, juce i prekjuce sam kucao kao za platu, ceo dan, i na dalje se povlacim na svoj teren, da nastavim da radim nesto normalno, jer od svih kojima sam probao da nesto kazem nije me lepo ni saslusalo ni celih dvoje ljudi.

Meni ni iz dzepa, ni u dzep. Dok mi bude normalno i prijatno, ovde sam. I ranije se nismo slagali u dosta stvari, napustio sam urednistvo upravo ponajvise zbog neuvazavanja drugog misljenja od strane glavnijih, pa sam opet ostao na forumu - ne iz moranja, nego radi dobrih ljudi koje smatram prijateljima.

Meni ovde svi valjaju - od trolova, preko nasih ateista, raznih nijansi praktikujucih Hriscana, pa sve do ultrasa na drugoj strani. I svi koji su u urednistvu mi valjaju, naravno, i sve uvek smatram Crkomv i dobrim prijateljima.

Ali bas zato sam i seo da napisem ovo, i bas zato sam i pre neki dan zauzeo Vladanovu stranu - vi ljudi koji ste glava ovog sajta ipak puno gresite cineci ovakve stvari. Najozbiljnije - bas puno, puno gresite. S ljudima se razgovara, ma kakvi oni bili, jer smo mi CRKVA. A vi to ne radite. Toliko.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, obi-wan рече

Ali bas zato sam i seo da napisem ovo, i bas zato sam i pre neki dan zauzeo Vladanovu stranu - vi ljudi koji ste glava ovog sajta ipak puno gresite cineci ovakve stvari. Najozbiljnije - bas puno, puno gresite. S ljudima se razgovara, ma kakvi oni bili, jer smo mi CRKVA. A vi to ne radite. Toliko.

:dobro:

пре 12 часа, Поуке.орг инфо рече

ЖРУ је, гарантујемо, најтолерантнији форум, да се чују свакаква мишљења, с тим да се не вређа нико по било којој основи. 

Vladan nikog nije vredjao pa je na odobravanju. 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

@ninaana Владан је на одобравању због форсирања тема и тако ће остати до даљег.

Подели на овим сајтовима

@obi-wan Имаш право на своје мишљење. Такође, стојимо иза сваке своје речи и тачно знамо шта говоримо. Поједини побуњени форумаши директно раде на урушавању сајта, а наша је грешка што смо таквима допустили поновно укључење у рад сајта.

Подели на овим сајтовима

@obi-wan 

Да ли је по теби океј да неко напада другу страну а да се при том не "сећа" зла нанетог тим истим  људима.

Позива на хришћанско милосрђе а при том подваљује и ниско удара.

ако је то океј, скидам ти капу јер си савршенији у Љубави.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Драгана Милошевић рече

@obi-wan 

Да ли је по теби океј да неко напада другу страну а да се при том не "сећа" зла нанетог тим истим  људима.

Позива на хришћанско милосрђе а при том подваљује и ниско удара.

ако је то океј, скидам ти капу јер си савршенији у Љубави.

I ruke da mi ljubis, kad vec tako umes da ujedas, i to zmureci. Jer, "kome se vise da, vise mu se i trazi"... vi ste glava, vas treba da je UVEK prvi korak u oprastanju.

Svi vi - i jedni i drugi - sve ovo vreme stojite zabarikadirani u svojim puskarnicama, i puckate "mudrosti" sve vreme, a niko da se seti da je Hristos=smirenje. Ako se On ponizio onoliko koliko jeste, sta tek mi obicni treba da radimo? Sujeta, samo sujeta, i uvek sujeta.

Svi se pozivaju samo na nekakvo "zlo" (moz` misliti - "zlo"... a sitne uvredice, nista drugo) naneto sebi, a ono sto oni drugima nanesu - nikom nista.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Hteo bih i ja da kažem nešto za dnevnik.

Ovaj forum, kao izvorno crkveno-teološki, treba da ima barem jedan podforum za ozbiljne, kontrolisane, teološke razgovore u kojima je zabranjeno svako vređanje i komentarisanje o ličnosti sagovornika, gde je zabranjena svaka šala, svako trolovanje i tome slično, gde se može učestvovati isključivo pod imenom i prezimenom, ako ne u imenu profila onda sa iznošenjem identiteta u početku razgovora.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

kontrolisane, teološke razgovore

Ovo ti je isto kao kad `oces da napravis kontrolisanu fuziju na sobnoj temperaturi: teoretski moguce, a u praksi - nema sanse... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Поуке.орг инфо рече

Најбоље су богословске расправе :)

Slazem se. Trebalo bi da su I najkorisnije! Medjutim, ne mozete, a da ne prihvatite cinjenicu da jedan od boljih bogoslova, a uz to jos I svestenik, o. Zoran Djurovic ima sasvim neprihvatljiv stil pisanja  u obracanju ljudima. Kada tako nesto uporedite sa starim forumasima koje opominjete za mnogo manje I bezbolnije stvari - u najmanju ruku je diskutabilno.

Подели на овим сајтовима

@"Tamo daleko" отац Зоран је много пута и санкционисан због непримерног речника, али он бар ради и пише богословске радове, али му се накаче људи који не знају да воде дијалог па онда настане џумбус. Опет, он никада није радио против сајта као што то чине поједини побуњени чланови.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...