Jump to content

Милан Б

Члан
  • Број садржаја

    930
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    1

Последњи трофеј

Милан Б је имао/ла садржај са највише реакција!

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Интересовање :
    Ћалац

Скорашњи посетиоци профила

7885 посетилаца

Милан Б's Achievements

  1. Хвала на одговорима! Мени то изгледа мало чудно да иако нико не ради за празник, онај што је на боловању мање вреди за фирму... Штета што то није регулисано законом, није баш нека научнофантастична ситуација.
  2. Истресли ме из гаћа, само што нису питали колико зуба ми дете има у горњој вилици... Генерално ме интересује да ли прекршајни судија има законска ограничења у задирању у нечију приватност приликом поступка. Кад си већ ту, да ли има основа то што послодавци умањују зараду ако ти боловање падне током државних празника?
  3. Да ли код судије за прекршаје (непрописно паркирање) оптужено лице има право на заштиту личних података? Хвала и свака част на вољи да помогнеш, жив био!
  4. Баба (са севера КосМет-а, обронци Копаоника) правила неколико малих погача а на њима симболи који би се врло тешко могли повезати са хришћанством. Није умела да објасни шта тачно представљају ти знакови, осим да се то одувек тако правило... Овде смо се скроз побачванисали - баклава са скривеним новчићем
  5. Милан Б

    Euro NCAP test

    Добар је и на америчким тестовима, мада је то њихова марка па су сигурно пристрасни http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/ford/fusion/2014
  6. Милан Б

    Euro NCAP test

    Срећа па се не продају у Америци, тамо би вероватно постали негативни рекордери (мислим наравно на пуг и цитроен).
  7. Милан Б

    Euro NCAP test

    Занимљиво је да је 500Л имао 5 звездица на европском тесту 2012. http://www.euroncap.com/player_Mediacenter.aspx?nk=697cb5b3-dad7-47f0-b915-4ea0e7b392e4 Код американаца је свуда "добар" осим на оном тесту малог преклопа http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/fiat/500l/2014 Испадне да је безбедније директно се сударити него покушавати да се избегне фронтални судар :.mislise. :.mislise. :.mislise. Резултати европских тестирања за 2014. http://www.euroncap.com/results/2014.aspx
  8. Милан Б

    Euro NCAP test

    Не верујем да велики број људи приликом одабира возила размишља о положају фарова и евентуалном заслепљивању других возача Заправо сам више наклоњен ПСА групацији, сетио сам се Реноа јер ми је ова реклама остала у сећању, а и у широј породици сам имао случај да је баш стари Клио сачувао главу и одлично се показао у жестокој саобраћајки (директан судар са стојадином чији је возач мортус пијан ишао у контра смеру на путу са раздвојеним тракама...)
  9. Милан Б

    Euro NCAP test

    Наравоученије - купујте половњаке, некада су се произвођачи такмичили ко ће направити безбедније возило, Рено је важио за веома квалитетно возило по питању безбедности: Иначе ни овај "наш" 500Л се није прославио на америчком IIHS тесту, нарочито на small overlap тестирању:
  10. Већ су најавили предавања о управљању Азур инфраструктуром (IaaS) помоћу алата отвореног кода (Chef, Puppet). Сви ће бити на добитку, очигледно им је јако стало да увуку што више ствари у свој облачак, а на овај начин се вероватно надају да ће придобити и неке досадашње МС мрзитеље.
  11. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/Хроника/1744042/Трибунал%3A+Шешељ+на+привременој+слободи%21.html
  12. http://beseda.rs/?p=13596 Епископ бачки др Иринеј: За Божју и човечанску правду, не за хашку правду Чињеница да се у 21. веку неко дванаест година налази у истражном затвору било које цивилизоване државе скандалозна је и чудовишна сама по себи. Али да се неко дванаест година налази у истражном затвору Трибунала који су основале Уједињене нације говори о стању западне цивилизације уопште, а најгласнијих заговорника људских права у савременом свету посебно. Претходно, 24. марта 1999. године, на примеру српског народа и српске државе, нови светски поредак је показао и каква су права народâ и државâ, шта значи међународно право и колико вреди Повеља Уједињених нација. Пошто знамо да су у Хашком трибуналу већ умрла десеторица Срба, у случају др Војислава Шешеља нам мало вреди позивање на Одредбе Европске конвенције о људским правима, Међународног пакта о грађанским и политичким правима, Повеље о основним правима у Европској унији и друге одредбе међународног права које јемче суђење у разумном року, а да и не говоримо о праву на лечење од стране оних којима он верује као људима и лекарима. Нама који се у случају др Шешеља, као и у сваком другом судском процесу, не руководимо ни страначким, ни идеолошким, ни било каквим овоземаљским мотивима и циљевима него се искључиво залажемо за праведност и законитост, остаје да опомињемо пре свега себе, а затим хашке судије и оне моћнике који су изнад њих, да ћемо једнога дана сви стати пред лице јединог апсолутно праведног Судије, ма колико споменуте хашке судије и њихови стварни ментори и господари мало или нимало у то веровали. Тада ћемо чути речи које је изрекао Сâм Бог преко пророка Мојсија: Ево, ставио сам пред вас живот и смрт… Да ли ћемо тада наследити вечни живот или вечну смрт, одлучујемо свакога тренутка нашег живота сви ми, свако за себе, потпуно слободно и независно од хашке правде. О томе одлучујемо и сада, опредељујући се за правду или за неправду у случају трагично угроженог хашког сужња, др Војислава Шешеља. Нови Сад, 06.11.2014 – Информативна служба Епархије бачке Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!
  13. Претходно, 24. марта 1999. године, на примеру српског народа и српске државе, нови светски поредак је показао и каква су права народâ и државâ, шта значи међународно право и колико вреди Повеља Уједињених нација. Пошто знамо да су у Хашком трибуналу већ умрла десеторица Срба, у случају др Војислава Шешеља нам мало вреди позивање на Одредбе Европске конвенције о људским правима, Међународног пакта о грађанским и политичким правима, Повеље о основним правима у Европској унији и друге одредбе међународног права које јемче суђење у разумном року, а да и не говоримо о праву на лечење од стране оних којима он верује као људима и лекарима. Нама који се у случају др Шешеља, као и у сваком другом судском процесу, не руководимо ни страначким, ни идеолошким, ни било каквим овоземаљским мотивима и циљевима него се искључиво залажемо за праведност и законитост, остаје да опомињемо пре свега себе, а затим хашке судије и оне моћнике који су изнад њих, да ћемо једнога дана сви стати пред лице јединог апсолутно праведног Судије, ма колико споменуте хашке судије и њихови стварни ментори и господари мало или нимало у то веровали. Тада ћемо чути речи које је изрекао Сâм Бог преко пророка Мојсија: Ево, ставио сам пред вас живот и смрт… Да ли ћемо тада наследити вечни живот или вечну смрт, одлучујемо свакога тренутка нашег живота сви ми, свако за себе, потпуно слободно и независно од хашке правде. О томе одлучујемо и сада, опредељујући се за правду или за неправду у случају трагично угроженог хашког сужња, др Војислава Шешеља. Нови Сад, 06.11.2014 – Информативна служба Епархије бачке http://beseda.rs/?p=13596
  14. Анегдота - везана за ову причу. Један мој рођак (са села) дошао у Нови Сад и отишао у Цркву на литургију да се причести. У току литургије крену тасови (тацне) кроз народ а он се нашао у чуду, јер такво прикупљање новаца код њих не постоји. Била му је баш незгодна ситуација, јер је имао код себе једну новчаницу од 50 евра, и кесицу кикирикија који је намеравао да поједе након литургије. И он шта ће - спусти ону кесицу кикирикија на тас - што је наравно изазвало мини-скандал, јер су му људи који су прикупљали прилоге то жестоко замерили... У сваком случају, ни прва ни последња ствар код нас за коју не постоји централно прописано правило, већ се све решава локално. Ако је локалној парохији начин прикупљања новаца прихватљив, гости треба да се прилагоде томе (и да спреме ситне новце на време).
×
×
  • Креирај ново...