Jump to content

Особа за коју треба да се удате?!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Плаво Небо рече

@Smaragdni kamičak Не знам шта ти нисам био јасан па правиш зачуђујуће гримасе. Лепо сам те питао, а ти ми не одговараш на просто питање где си прочитала да се Јован Дучић занимао за удате и њему недоступне жене? Пошто си ми рекла да читам биографије тј, опет ми ниси одговорила, потражио сам на интернету и нигде нисам нашао да је јурио удате жене. Ето ти на пример, да ли си некад патила због неузвраћене љубави. Да ли то значи да си и ти јурила себи недоступног мушкарца. Не тражим одговор, не занима ме, само желим да добро размислиш о себи па онда да причаш тако нешто о човеку који је био окружен сплеткама других људи и прогонима власти. У крајњем случају, његово тело се при ''пресељењу'' у његово мило Требиње указало нераспаднуто као и мошти многих светитеља. Тако да, Бог је тај који познаје срце сваког од нас.

To onaj tekst gde se takođe spominje da je sahranjen u tri kovčega (i bakarni), da mu je najverovatnije ispunjena želja da bude balsamovan, i pri ekshumaciji pronadjen ceo? Gde takođe Nogo kaže da ne bi da se Dučić proglasi za sveca jer je vodio poročan život, ali odluku ostavlja crkvi? Ok, ako se pre smrti pokajao i ako ga crkva kanonizuje, poštovaću ga kao i cara Davida, cara Konstantina, prep. Mojseja Murina itd. Kako su tebi promakli tekstovi da je bio sa zauzetima, imao vanbračnog sina, a ovo prvo si fino izguglao, nemam pojma nit me zanima. Znam samo da je napravio ogavne generalizacije žena na osnovu uzorka koje je upoznao, pa tako kaže i da žena nikada neće biti istinska vernica. Mož' misliti.  :0212_rolleyes: I na kraju pošto već kažeš da samo Bog poznaje srce svakog, ne brini za to koliko ja preispitujem sebe i svoje postupke. Svakako ne pišem pesme kako su svi muški svinje. :mahmah:

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Smaragdni kamičak рече

To onaj tekst gde se takođe spominje da je sahranjen u tri kovčega (i bakarni), da mu je najverovatnije ispunjena želja da bude balsamovan, i pri ekshumaciji pronadjen ceo? Gde takođe Nogo kaže da ne bi da se Dučić proglasi za sveca jer je vodio poročan život, ali odluku ostavlja crkvi? Ok, ako se pre smrti pokajao i ako ga crkva kanonizuje, poštovaću ga kao i cara Davida, cara Konstantina, prep. Mojseja Murina itd. Kako su tebi promakli tekstovi da je bio sa zauzetima, imao vanbračnog sina, a ovo prvo si fino izguglao, nemam pojma nit me zanima. Znam samo da je napravio ogavne generalizacije žena na osnovu uzorka koje je upoznao, pa tako kaže i da žena nikada neće biti istinska vernica. Mož' misliti.  :0212_rolleyes: I na kraju pošto već kažeš da samo Bog poznaje srce svakog, ne brini za to koliko ja preispitujem sebe i svoje postupke. Svakako ne pišem pesme kako su svi muški svinje. :mahmah:

Не, није тај текст, има на јутјубу и нигде не помињу да је био балсамован или да му је то била жеља. Има текстова да је имао ванбрачног сина, али има текстова где се каже и да нема и да је немогуће да га има јер у том периоду није ни био са дотичном. Ниси рекла да је био са заузетима, рекла си да је имао занимања према удатима тако да пошто сада кажеш са заузетима, да, прочитао сам да је преотео вереницу Алексе Шантића али исто тако сам читајући о Шантићу налазио текстове где се тај догађај нигде не помиње већ да је Шантић имао само пар девојака и ни једној се не спочитава да је отишла за Дучића. Све у свему, јасно ми је да никада не бих написала да су сви мушки свиње, па ипак, није ни он писао да су жене свиње. Него да не будемо толико груби, да имам више слободног времена посветио бих се детаљније чињеницама да ли је у својим делима све жене генерализовао. Мислим да није, а ако и јесте то није мој став и у томе га не подржавам.

Подели на овим сајтовима

On 29.4.2021. at 19:22, Violetta Valery рече

Život bez ljubavi nema smisla. Ne bi ni postojao, jer Bog ne bi stvarao bez ljubavi.

Ogroman je broj nesrećnih ljudi upravo zbog nedostatka ljubavi. A mnogo je i onih kojima je nebitna, a pod ljubavlju podrazumevaju nešto što sa njom nema veze.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Violetta Valery рече

Pravog nedostatka ljubavi nema. Bog nikoga nije zaboravio i sve nas voli.

Na nama je jedino da to ne smetnemo sa uma.

Бог обасјава љубављу и добре и зле и анђеле и демоне. Љубави може да недостаје само ако је ми немамо у себи.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, fsa рече

Možemo li istinski voleti druge i adekvatno odgovoriti na njihovu ljubav ako najpre ne naučimo da volimo sebe?  ne_shvata

Možemo. Uverena sam da je to "voljenje sebe" uvođenje samoljublja na mala vrata.

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Violetta Valery рече

Pravog nedostatka ljubavi nema. Bog nikoga nije zaboravio i sve nas voli.

Na nama je jedino da to ne smetnemo sa uma.

Ljudi su ti kod kojih postoji nedostatak ljubavi. Mnogi su zadovoljavanje svojih ličnih megalomanskih prohteva stavili ispred svega, pa čak i na račun ugrožavanja tuđih života. 

Подели на овим сајтовима

Mnogo je široka tema. Mogli bismo lako da skliznemo u raspravu da li predsednik Vučić ima ljubavi prema ovom narodu i koliko, kad već pominješ megalomanske prohteve.

Tema je ipak o ljubavi između žene i muškarca.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Violetta Valery рече

da li predsednik Vučić ima ljubavi prema ovom narodu i koliko

Bog nas voli duže, Vučić voli više...9000 metara bla bla bla :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

On 30.4.2021. at 10:51, Smaragdni kamičak рече

Yutka likes this. 

Pa da covek treba da uci od najboljih. :skidamkapu:

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Iskreno se nadam da ne znaš o kome govoriš, jer ovakve stvari nisu za šalu. Jutka je osuđen za silovanje i uznemiravanje.

Silno sam želela da se suzdržim osuđivanja, ali nisam mogla ovo da prećutim. Neka bi mu dao Bog da se izvuče iz svog pada, ali neka je daleko od vlasti i da niko ne uči od njega, osim kao od pokajnika.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...