Jump to content

Зоран Ђуровић: Игуманија манастира Ћелије Гликерија на сахрани рашчињеног епископа Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Мислим да је ту конткест приче био другачији колико сам испратио.  

Али, ипак, истине ради:

image.png.3a6e86b7be2daf16b8dc1046ff61567a.png

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 20 минута, Вукашин рече

Размисли шта сам ти рекао, а немој гледати форму. Не само сада.

Кад будем видео да си и "ави" нешто рекао у вези са његовом порукама, узећу у обзир оно што ми кажеш. Јер ће то значити да постоји вероватноћа  да си објективан и добронамеран. До сада ништа од тога код тебе нисам видео. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Родољуб Лазић рече

Кад будем видео да си и "ави" нешто рекао у вези са његовом порукама, узећу у обзир оно што ми кажеш. Јер ће то значити да постоји вероватноћа  да си објективан и добронамеран. До сада ништа од тога код тебе нисам видео. 

А брате, срамота ме да попујем попу и доктору ; )

Ни тебе не вређам, само кажем да се видело где ово данас иде.

Може се бити и фин на језику, а јести другог. 

Ђуровић има "поган" језик, али не осећам да те мрзи.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вукашин рече

А брате, срамота ме да попујем попу и доктору ; )

Ни тебе не вређам, само кажем да се видело где ово данас иде.

Може се бити и фин на језику, а јести другог. 

Ђуровић има "поган" језик, али не осећам да те мрзи.

То је то. Пристрасно до краја. Ја сам као фин, али га мрзим, а он има поган језик, али ме не мрзи. Ма јок, пријатељу, он воли онога кога зове сатаном, шаље у пакао и проклиње га. Воли га, него не зна да се правилно изрази. 

Вукашине, да није тужно било би смешно то што причаш. 

Подели на овим сајтовима

Нећу ти ја тумачити Ђуровића. Види то са њим. Знам га тако сликовитог, али стварно не видим да је човекомрзац.

Одговарам ти зато што си се брецао на мој речник.

Нисам ти рекао да си фин ; ) То си погрешно укопчао. Нпр. назвао си га старим постоборцем, тако нешто и слао си га да прави своју цркву. 

Подели на овим сајтовима

Ма опуштено брате, ти си њега частио  да је изнад отаца и Цркве он тебе да си сотона са мало с и тако...

Подели на овим сајтовима

Родољубе, ти имаш квалитетне текстове у прошлости, али изграђујеш профил човека који се бави тиме да трчи за Ђуровићем и нон стоп нешто кука и тужака, а све држећи се пристојног речника, ипак повремено одапиње отровне и пасивно агресивне стрелице.

Подели на овим сајтовима

Други би га удавио да је изгубио сво ово време. Монтажа видеа захтева силну концентрацију и време. И док се видео елаборира не треба сурфовати и радити друге ствари да ти не пукне систем (није ми компјутер звер). Зато синоћ нисам могао да окачим те клипове, јер сам их само спремио касно увече, а ово јутро сам поново на једној научној конференцији. Овај да има нешто конструктивно да каже, па ајд...  

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Други би га удавио да је изгубио сво ово време

Инфантилни и неодговорни људи за своје грешке увек окривљују друге. 

Зато синоћ нисам могао да окачим те клипове, јер сам их само спремио касно увече,

Ето, силно смо се насекирали што ниси окачио те клипове још синоћ. Свесни смо колики је то губитак за васељену.

а ово јутро сам поново на једној научној конференцији.

Претпостављам да је назив конференције: "Методологија љубавног проклињања и трпања у ад оних који ти нису по вољи" 

Овај да има нешто конструктивно да каже, па ајд...  

Поред твоје, горе наведене, а и других сличних, конструктивности свака друга је "whiter shade of pale".

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Родољуб Лазић рече

Драги "авобранитељи" - Јанко, Марко, Тексе, Жико, Драшко, Србендо, Вукашине... - видим да сте пропустили ову поруку, нисте је лајковали. Чисто да вас подсетим. Било би штета да овако лепа, поучна, љубвеобилна хришћанска порука нема лајкове. Ако никога другог, макар ваше. Ипак сте ви његови највернији пријатељи, да не кажем фанови.

Имаш заиста велики проблем са собом, не са мном/нама. Лајкујем поруке које ми се свиђају, не људе. Његов прљав језик ми се нимало не свиђа. Удружен са црногорском урођеном гордошћу тај језик бива камен који стално носи око врата мислећи да је због тога јуродив - а није, само му црногорски понос не да да призна грешку, што носи тај камен без везе. Као и за оптужбе да ће блаженопочивши Митр. Амф. да Милом у раскол и многе друге будалаштине - крај  многих добрих ствари које уме да напише.

Мени је много већи жал што твој стил "у рукавицама" који гледам деценијама међу "ревнитељима", артемитима, псевдозилотима и сличнима добије с времена на време ерупцију горчине коју не умеш да сакријеш. Излије се као јед, нападаш "ад хоминем" његове изливе "јуродивисти" (па и ово горе је ничим изазвана увреда, онако "у рукавицама", но то си ти и ја немам заблуде нити сам мислио да ће другачије бити).

Вас двојица сте два краја истог штапа, крајности које се не трпе јер су исте - крајности.

А ја чезнем за средином тог штапа, желим "средњи пут". И плаче ми се кад видим колико сте "дрвени", окорели у својим крајностима у односу према другом, а то је у крајњој линији и однос према Другом.

Остављам те да и даље, ако желиш - а не видим разлог ни прилику да буде другачије, гледаш у друге као непријатеље јер су те критиковали. "ЈА стоји између вас и Бога", рекао би Мојсије у јеврејском тумачењу. Сасвим исправно.

П.С. Само наставите да се шамарате уместо да помогнете стаду. Конструктивна критика је нешто што се код вас двојице тешко прима. На жалост, мој је утисак, код тебе за малу нијансу теже. А то је баш, баш тужно...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Јанко рече

Лајкујем поруке које ми се свиђају, не људе. Његов прљав језик ми се нимало не свиђа. Удружен са црногорском урођеном гордошћу тај језик бива камен који стално носи око врата мислећи да је због тога јуродив - а није, само му црногорски понос не да да призна грешку, што носи тај камен без везе. Као и за оптужбе да ће блаженопочивши Митр. Амф. да Милом у раскол и многе друге будалаштине - крај  многих добрих ствари које уме да напише.

И ја тебе деценију пратим како реагујеш. Ово је први пут да отворено и јасно ставиш замерку и изнесеш став у вези са "авом". До сада, и поред стотина његових будибогснама порука, твоје су према њему увек биле глатке,  са изразима, прикривеним или отвореним, поштовања и поклањања ауторитету.

ерупцију горчине коју не умеш да сакријеш. Излије се као јед, нападаш "ад хоминем" његове изливе "јуродивисти" (па и ово горе је ничим изазвана увреда, онако "у рукавицама", но то си ти и ја немам заблуде нити сам мислио да ће другачије бити).

Замисли, човек ме послао у ад, назвао ме сатаном, дебилом, проклео ме, а ја нисам сакрио горчину (ерупција? где видиш ерупцију?) него позвао његове фанове, поклонике, трабанте, да лајкују ту поруку као и све друге. Ни ти, пријатељу, ниси реаговао, ништа ниси рекао на његов синоћњи пост, него си практично био принуђен мојом поруком да реагујеш. И сада онако с висине делиш лекције и паметујеш како смо он и ја исти, крајности, дрвени итд. итсл.

На жалост, мој је утисак, код тебе за малу нијансу теже. А то је баш, баш тужно...

Добар ти је утисак. Као и све што си овако, доцирајући уз јутарњу кафицу, испричао. 

Подели на овим сајтовима

Лазић се држи слова ко пијан плота а Аве ко смисла живота, на невиђен начин је оспољио свој унутрашњи сукоб и маловјерје.

Јер и ако се позива на увјек Новог Духа Светога он се држи сопствене некад негдје стечене преставе о томе шта је вјера и шта су Оци, чему смо стално свједоци, његов "дух заједнице" је : хајде да се удружимо против....како је мени писао... те анти заједнице су кроз историју цивилизације познате увјек као супротност Смислу. У тој Анти заједници Ђуровић је више центар, него у оној заједници која је условно речено окупљена око Аве.

Ђуровић је поистовјећен са његовом страшћу, а како је Роћко моралано и асексуално биће закона невоља је све већа.:))

Оно што се пренебрегава и што је Црква будући и древна времена широгрода дозволила, стојичке, индијске и козна какве форме поста и крштене мантре, сад ригидни ликови проглашавају за једину вјеру, па ћемо чути и да је Исус поучавао ученике "Исусовој" молитви.

Тако је и са постом, дозвољено су његове хиндуистичке, стоиичке и ко зна какве форме, али су превршиле мјеру намећући се као једина и праве форме поста, потискују хришћански пост и кваре вјеру.

Ту се нарулчито види на "сексуалном" посту, нико не каже да је Божија запивјест "не ј.би" , јер би био осуђен, али изокола се на то своди и то им је у срцу уму и устима.

Исту "ствар" смо гледали и око причешћа, гдје се : Приђите, своди на: Одбијте...

Тако да би овај феномен, можда и злодуха требало посматрати укупно.

Не налазим рјеч да кажем шта у том феномену влада, нека крштена стаљинустичка свјест или правна Црква, или неки хиндуизивоно или стоицизирсно хришћанство, али ваља рачисти са овим, декларативним православљем које не можеш ни за главу ни за реп ухватити...тако да неће бити лако. 

Подели на овим сајтовима

Владимире, рекао сам и остајем при томе - тебе не читам, не узимам у обзир, не занима ме шта причаш, из разлога које сам два или три пута изнео. А то значи и да не одговарам на твоје вероватне етикете и дисквалификације (пошто сам, прелетевши погледом преко твоје поруке, видео да помињеш и Роћка). 

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ђуровић је поистовјећен са његовом страшћу, а како је Роћко моралано и асексуално биће закона невоља је све већа.:))

Амин!!!

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Родољуб Лазић рече

Владимире, рекао сам и остајем при томе - тебе не читам, не узимам у обзир, не занима ме шта причаш, из разлога које сам два или три пута изнео. А то значи и да не одговарам на твоје вероватне етикете и дисквалификације (пошто сам, прелетевши погледом преко твоје поруке, видео да помињеш и Роћка). 

Прелетио си ти преко много чега, неодговараш? Па зашто одговораш? :smeh1:

Да си ти пролетио, пропливо и слично нема спора, заједница је увјек за, а секта против некога, вјеруј ми Лазићу да сам и за тебе, али се тако изражавај, а не одмах против, прије него што очи отворио и кад заустиш одмах Ава, ето ја сам 100% сигуран да си ти могао квалитетније нешто рећи о теми, али теби је Ава увјек једина тема, вјеруј да то изгледа ружно.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...