Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

inace @Bilbija ja kada kazem da je uzimanje 50 % poreza radnim ljudima da bi se finasirali neradnici i lopuze u Srbiji pljacka ti mi pises tu kako je porez neki alat za nivelisanje pravde i ostale gluposti. Bukvalno promovises politiku koja pravi negativnu selekciju i nastavlja tu kulturu .. dobro je biti neradnik u drzavnoj sluzbi.  Istu onu politiku koja je 50 godina promovisala neradnike a isterivala iz Srbije domacine i radnike....  i dan danas ne moze da izadjemo na kraj sa njo.

Ja kada pisem da treba da porivatizujemo sve, smanjimo sve regulacije, i ostavimo neradnike da gladaju, da bi morali da pocnu da rade za dinar... mozda bi i oni tada poceli da premazuju cinije 300 puta smolom ili koliko vec, da zarade za parce hleba.

Ne znam kako to nije sistemsko resenje. Od kog ovde bezite kao djavo od krsta kao da je najgora moguca ideja.

Подели на овим сајтовима

Председник рекао вечерас да је ситуација са Косовом готово безнадежна. 

Цитат

- Makron i Merkel su pokazali ogromnu zainteresovanost, oni dobro znaju da ne može dugo da traje zamrznuti konflikt. Nikome nisu u interesu sukobi i ratovi, ja ne želim da decu majkama vraćam u kovčegu, ja hoću da mirnim putem rešimo problem - istakao je predsednik Srbije.

Да л' је ово нормално да се њему жури да се реши питање Косова и Метохије што пре, на нашу штету наравно, како год окренеш? Све у ситуацији кад су амерички избори тек на јесен и кад је тамо расуло.

Подели на овим сајтовима

Ako se nekom javi nejasnoća u  izjavi svedemonstrantskog pape : "samo ću kratko da kažem" a to kratko traje sat vremena, mora to da svetootački tumači kroz stih da je kod njega 1000 godina ko jedan dan i jedan dan je ko hiljadu godina :D

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

i krenuli da rade na sebi.

Sta su krenuli da rade na sebi?n pa bili su velesila koja je 5 godina ratovala sa Amerikanncima i nisu ih ameri mogli poraziti drugacije nego sa A bombom... imali su flotu koja je gospodarila Pacifikom..

Japan je i onda bio slia kao i danas ...

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Дејан рече

Eto sestro, da mi ti ne reče umro bi ne bih znao joooj

Al mi nije jasno , zašto se pogrešne Vučićeve odluke i odluke ksriznog štaba sada svojevoljno sprovode okupljanjem?

Klin se klinom izbija? 

Nećemo da učimo na Vučićevim , već ćemo da učimo na svojim greškama ?

Hoćemo da slomimo Vučićev zdravstveni sistem?

Hoćemo da pomremo da ne gledamo Vučića?

Nećemo kako Vučić hoće a nećemo ni kako mi hoćemo?

Jel ti zaista misliš da je ovde neko glup i lud?

Ma jok brate nego ljudi nece u kucni pritvor.  Zato su protesti prvo i poceli...

Mnogo ljudi zivi po suterenima, polusuterenima, bez balkona... i zamisli sada sa malom decom, starima, pelenama itd. a danima npr. ne smeju izaci da bace smece... Pa brate popucace ljudi psihicki i to jos na ovoj vrucini... Potpuno razumem bes i to sto su izasli na ulice.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Вукашин рече

Председник рекао вечерас да је ситуација са Косовом готово безнадежна. 

Да л' је ово нормално да се њему жури да се реши питање Косова и Метохије што пре, на нашу штету наравно, како год окренеш? Све у ситуацији кад су амерички избори тек на јесен и кад је тамо расуло.

Nije normalno ali jeste logicno. To je cena koju cemo verovatno platiti za priznavanje laziranih izbora a koju je Vucic napravio na skorasnjim pregovorima u Parizu. 

Подели на овим сајтовима

Изгледа да је Косово цена власти у Србији. Бар последњих десетак година. 

ДСС није хтео уступке, па је нестао са политичке сцене, онда је ДС кренуо са уступцима, ови сад наставили. Ово замајавање са заједницом српских општина их држи на власти. То је вероватно Томина идеја. Траже се непрестани уступци, мало по мало. У неком тренутку онда вероватно неће бити ни битно да ли их ми признајемо или не. 

Ко нас па хоће у ЕУ? Док нису све предали у Хаг, било је само Хаг, Хаг, Хаг. После тога Косово, Косово, Косово. И то да дамо биће после Санџак, Војводина, Прешевска долина, права Хрвата, Лилипутанаца, Марсоваца, ...

Колико су причали о лицимерју ЕУ у оном првом налету короне, па се сад све то полиже. 

Мучно је то. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Дејан рече

Za okupljanja u vreme korone. Kad krenu simptomi nek doktoru kažu " ali Vučić je uradio..."

Свакако је могуће да дође до ширења вируса због овог окупаљања. И то је одговорност оних који су се окупљали.

Међутим, ми сада већ имамо тзв други талас за који је власт одговорна а за који неће да сноси одговорност већ лопту пребацује на народ. То је безобразно, дрско и ружно. Они морају да сносе одговорност, да имају образа повукли би се али су срасли са фотељама и изгледа да нема цене која би их одвојила од власти, за коју нису сопособни.

Подели на овим сајтовима

Poljska je sledeća gde će da se bune i gde će gubitnik Trzaskowski (liberal) da prebacuje (napredničkoj) vladi Duda da je pokrala glasove. Dok u Bugarskoj ratuju predsednik i premijer. Itd.

Kriza moderne tj. reprezentativne demokratije, koja je ustvari krojena za 19. vek. Kroz 20. vek još je prošla, no sad u 21. veku sve više dolazi na svoju granicu i pokazuje slabosti. Razlog: Narod ima sve više mogućnosti da učestvuje u rad države direktno! Sve manje nam je potreban jedan posrednik koji u teoriji treba da reprezentuje narod u svom izbornom krugu a u praksi je deo jedne elite, partije, koja vlada bez učestva naroda ali sebe, naravno, demokratski legitimiše: Narod je izabrao. Kao u komunizmu, narod je izabrao, a narod je imao samo jednu jedinu stranku, jednog jedinog kandidata da izabere^^

Možda je ipak vreme za jedan švajcarski sistem. Referendum za svaku sitnicu, i prve tri ili četiri stranke automatski u vladu gde onda u funkcijama rotiraju, jednom ova stranka pa onda ona stranka i tako u krug. Istovremenom visoka lična prava, Švajcarska npr. najviše poseduje privatno oružje, mislim više i od Amerike. Nije da sam za oružje; naprotiv, ono je kukavički, nego samo da ukažem na stepen individualnih prava u Švajcarskoj.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Не знам где да напишем, наjновије проверено сазнање :D

@Дејан @Milan Nikolic Је ли знате  на коју тему  је дипломирао А.Вучић на Правном...

На тему....прво седните :smeh1:

" Манипулација широких народних маса " 12:smeha:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Рапсоди рече

Не знам где да напишем, наjновије проверено сазнање :D

@Дејан @Milan Nikolic Је ли знате  на коју тему  је дипломирао А.Вучић на Правном...

На тему....прво седните :smeh1:

" Манипулација широких народних маса " 12:smeha:

Slabo ti je to provereno. Na Pravnom fakultetu se ne pišu diplomski radovi. Diplomirao si tako što si položio poslednji ispit. 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Desiderius Erasmus рече

Slabo ti je to provereno. Na Pravnom fakultetu se ne pišu diplomski radovi. Diplomirao si tako što si položio poslednji ispit. 

То важи за обичне студенте што оће само да се извуку, ови што их Ђилас платио да руше град. Председник је написао дипломски рад јер воли да ради 25/7 и одбранио га је са оценом 10. И тиме потврдио свој статус најбољег студента у историји Правног факултета у Београду.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, GeniusAtWork рече

и одбранио га је са оценом 10.

Sa ocjenom 11. Što je najbolja ocjena u novijoj istoriji odbrane diplomskih radova na pravnom fakultetu u Srbiji. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Bilbija рече

Sta su krenuli da rade na sebi?n pa bili su velesila koja je 5 godina ratovala sa Amerikanncima i nisu ih ameri mogli poraziti drugacije nego sa A bombom... imali su flotu koja je gospodarila Pacifikom..

Japan je i onda bio slia kao i danas ...

Nisi rauzmeo poentu. U Japanu nemas anti-americki sentiment kao sto ga imas u Srbiji. Nemas glumljenje vecite zrtve svih svetskih sila iako su prosli mnogo gore nego mi. Mi smo imali 3 meseca bombardovanja i danas, 20 godina posle imas jak anti americki sentiment, kukanje na svet, na ameriku, na zapad. Japan je imao 2 nuklearke i nije imao (niti danas ima) taj sentiment.

Japanci ne kukaju, i ne glume zrtvu kao Srbi nego prihvate poreze i rade na boljem. To je nesto sto ne moze da se promeni sistemom. Al pozitivne\negativne selekcije mogu.

Pa te pitam, je l to problem Srpske kulture, ili samo sto ne mazemo ciniju 50 puta? Mada obicno to ide jedno sa drugim, ko kuka i glumi vecitu zrtvu drugih, ne prihvata svoje poraze, taj i ne moze da radi na necemu jer nije samokritican.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...