Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 часа, Дејан рече

Eto sestro, da mi ti ne reče umro bi ne bih znao joooj

Al mi nije jasno , zašto se pogrešne Vučićeve odluke i odluke ksriznog štaba sada svojevoljno sprovode okupljanjem?

Klin se klinom izbija? 

Nećemo da učimo na Vučićevim , već ćemo da učimo na svojim greškama ?

Hoćemo da slomimo Vučićev zdravstveni sistem?

Hoćemo da pomremo da ne gledamo Vučića?

Nećemo kako Vučić hoće a nećemo ni kako mi hoćemo?

Jel ti zaista misliš da je ovde neko glup i lud?

Vucic moze da zatvori sve javne prostore(kafice, pozorista, restorane)  da zabrani javna okupljanja preko recimo 5 ljudi, i da "naredi" obavezno nosenje maski u zatvorenim prostorijama kao sto su banke, apoteke, prodavnice.

Ali Vuci iz nekog cudnog razloga bira ono sto niko drugi ne radi - apsolutnu zabranu kretanja.

Jednostavno ljudi nece to, jer ni ne trebaju da imaju to, niti ih to stiti. Sve ovo gore ih stiti, ali apsolutna zabrana kretanja ih ne steti sigurno. Sta vise - setanje je pozitivno, drzanje ljudi zatvorenim u kuci moze samo da ih napravi bolesnijim i sklonijim da dobiju koronu a ne da ih zastiti.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, GeniusAtWork рече

То важи за обичне студенте што оће само да се извуку, ови што их Ђилас платио да руше град. Председник је написао дипломски рад јер воли да ради 25/7 и одбранио га је са оценом 10. И тиме потврдио свој статус најбољег студента у историји Правног факултета у Београду.

"Cum laude" sto bi rekli :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, haveaniceday рече

Nisi rauzmeo poentu. U Japanu nemas anti-americki sentiment kao sto ga imas u Srbiji. Nemas glumljenje vecite zrtve svih svetskih sila iako su prosli mnogo gore nego mi. Mi smo imali 3 meseca bombardovanja i danas, 20 godina posle imas jak anti americki sentiment, kukanje na svet, na ameriku, na zapad. Japan je imao 2 nuklearke i nije imao (niti danas ima) taj sentiment.

Japanci ne kukaju, i ne glume zrtvu kao Srbi nego prihvate poreze i rade na boljem. To je nesto sto ne moze da se promeni sistemom. Al pozitivne\negativne selekcije mogu.

Pa te pitam, je l to problem Srpske kulture, ili samo sto ne mazemo ciniju 50 puta? Mada obicno to ide jedno sa drugim, ko kuka i glumi vecitu zrtvu drugih, ne prihvata svoje poraze, taj i ne moze da radi na necemu jer nije samokritican.

Dobro ima tu i drugih faktora

Politika USA ne mice svoje pipke od Kosova i Metohije, mesa se ko "dijamant margarin" u sva pitanja nase Srbije. 

Japan ima bolji geostrateski polozaj, plus je kao nacija izuzetno disciplinovana, fanaticna.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, БанеЛ рече

Изгледа да је Косово цена власти у Србији. Бар последњих десетак година. 

ДСС није хтео уступке, па је нестао са политичке сцене, онда је ДС кренуо са уступцима, ови сад наставили. Ово замајавање са заједницом српских општина их држи на власти. То је вероватно Томина идеја. Траже се непрестани уступци, мало по мало. У неком тренутку онда вероватно неће бити ни битно да ли их ми признајемо или не. 

Ко нас па хоће у ЕУ? Док нису све предали у Хаг, било је само Хаг, Хаг, Хаг. После тога Косово, Косово, Косово. И то да дамо биће после Санџак, Војводина, Прешевска долина, права Хрвата, Лилипутанаца, Марсоваца, ...

Колико су причали о лицимерју ЕУ у оном првом налету короне, па се сад све то полиже. 

Мучно је то. 

Pravo velis brate!

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, GeniusAtWork рече

Znao sam!

WWW.DANAS.RS

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da je organizator demonstracija koje se vše dana zaredom dešavaju u centru Beograda i drugim gradovima Srbije...

U bre, samo da vidim jos gde su mi legle pare kojima me je Djilas motivisao da odem na proteste!

Fun fact, o Djilasu a tek o Solaku, ne znam ama bas nista!

Steta za ovog Orlica, ne deluje glup decko ali dobro se "profilisao" da ne govorim o manirima.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, haveaniceday рече

Nisi rauzmeo poentu. U Japanu nemas anti-americki sentiment kao sto ga imas u Srbiji. Nemas glumljenje vecite zrtve svih svetskih sila iako su prosli mnogo gore nego mi. Mi smo imali 3 meseca bombardovanja i danas, 20 godina posle imas jak anti americki sentiment, kukanje na svet, na ameriku, na zapad. Japan je imao 2 nuklearke i nije imao (niti danas ima) taj sentiment.

A reci mi kakve veze sa sistemima ima ovo razlicito ponasanje dva naroda? Ili sistem tu nema nikakve veze jer je nasa kuknjava na bombardovanje prouzrokovana istim faktorima zbog kojih kukamo na policijsli cas za vikend a italijani ne kukaju na 3 meseca ili je isti motiv za kuknjavu na sistem, a u stvari nismo sposobni da zasucemo rukave, radimo i postujemo pravila, vec trcimo preko reda kod lekara kukajuci kako smo bolesni i uopste nas ne zanima sto je i onaj u redu ispred nas takodje bolestan? Kukamo na drzavu i sistem a greska je u nama... Mislis da bi se Srbija pretvorila u Svajcarsku i da bi Srbi prizvodili Rolex kada vi nas Ustav i zakone zamenio Svajcarskim? 

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

NOVA.RS

Povodom protesta gradovima Srbije, dramaturg Svetislav Jovanov, selektor Sterijinog pozorja, napisao je tekst "Ustani, (ne)...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, haveaniceday рече

Japanci ne kukaju, i ne glume zrtvu kao Srbi nego prihvate poreze i rade na boljem. To je nesto sto ne moze da se promeni sistemom. Al pozitivne\negativne selekcije mogu.

Pa te pitam, je l to problem Srpske kulture, ili samo sto ne mazemo ciniju 50 puta? Mada obicno to ide jedno sa drugim, ko kuka i glumi vecitu zrtvu drugih, ne prihvata svoje poraze, taj i ne moze da radi na necemu jer nije samokritican.

Не можеш нас поредити са јапанцима. Јапанци су освајачки народ, такав менталитет их је одвео у пакт са силама осовине која је поражена страна и то није тешко прихватити јер јесте тако било. А где смо ту ми? Па бомбардовање 99 није био класичан рат, нити је био по међународном праву, дакле илегалан је и неправедан и наша војска је урадила све што је могла да остане непоражена. Милошевић је потписао то што је потписао а ни то не поштују нити се придржавају. 

А где је наш пораз је широка тема а и сам назив земље коју су бомбардовали говори да нисмо били баш начисто са самим собом.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, florenntina рече

Ma jok brate nego ljudi nece u kucni pritvor.  Zato su protesti prvo i poceli...

Mnogo ljudi zivi po suterenima, polusuterenima, bez balkona... i zamisli sada sa malom decom, starima, pelenama itd. a danima npr. ne smeju izaci da bace smece... Pa brate popucace ljudi psihicki i to jos na ovoj vrucini... Potpuno razumem bes i to sto su izasli na ulice.

Jeste, to je trajalo dva minuta. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...