Jump to content

B92: Ruski protojerej uvredio milione: Žene u vanbračnoj zajednici su besplatne prostitutke

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 33 минута, Milica Bajic рече

To što kažete da se papirom ništa ne menja...ne znam, kod nas jeste i te kako!

Tako smo se iznenadjujuće posle venčanja osetili nekako počastvovano, posebno, priznali smo to jedno drugom kasnije. Kao da smo tek stvarno ušli u svet odraslih. Valjda i ceo taj čin, venčanje u Crkvi posebno, ljudi koji te vole...sve doprinosi tome. A vukli smo se godinama, sve smo čekali da to samo dođe i kad je došlo došlo je tako da smo svakom mogli poželeti da se desi.

Pa, da, sasvim ocekivano, imas brak i neke obaveze i pravila i zaduzenja vise - onda imas i odgovornost prema suprugu (supruzi) vise,....i onda se utvrdjuje i zajednicka ljubav i zelja da do kraja zivota zive zajedno u sreci i ljubavi....pa sreca i radost familije i prijatelja ....pa svadba i kolce....0513_music :smil443643319dc3d:,... i ko zna sta sve jos....intuicion' :idea: mi govori da je ovaj svestenik na to mislio upucujuci na brak....(da ne pricamo o crkvenom)... 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Milica Bajic рече

Meni nije, jer gledajući svoje roditelje vidim da, koliko god da je bilo užasnih padova da sam i ja kao dete mislila da treba da se razilaze, toliko su sada, kad su to prevazišli, značajni i potrebni jedno drugom. Ne kažem da treba trpeti, ali ne treba ni bežati na prvu loptu i odustajati.

Da ne bude nesporazuma, u braku sam.. i to bi trebalo da bude dovoljna informacija za zaključak da ne mislim da je zajednički život med i mleko, cveće i proleće... ima uspona i padova i naravno da se ne treba razilaziti na prvu loptu... ali ne mislim da se danas više ljudi razvodi zbog toga već samo iz ekonomskih razloga.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

sreca i radost familije

Sve to treba na vreme rasterati :ani_biggrin:.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

... i ko zna sta sve jos.

:) ja sam tada, opijena srećom, ljudima objašnjavala kako mi je najveći kamen pao sa srca što više ne moram da mislim o Peri ili Žiki, što sam napokon odlučila i konačno se osećam slobodnom, u smislu da mogu da se posvetim drugim životnim aspektima, bitno sam pitanje rešila.

Mahom su se iščuđavali zato što ja u stvari već odavno nisam bila slobodna, makar je to njima tako delovalo :))) #mislilisudasampukla

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milica Bajic рече

U smislu da im se može da se razvedu pa nema ništa što bi ih zadržalo da daju još koju šansu?

U smislu da su opstajali mnogi brakovi koji ne zaslužuju nikakvu šansu samo zato što žena ne bi imala gde i od čega da živi ako bi se razvela. 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Milica Bajic рече

Tako smo se iznenadjujuće posle venčanja osetili nekako počastvovano, posebno, priznali smo to jedno drugom kasnije. Kao da smo tek stvarno ušli u svet odraslih. Valjda i ceo taj čin, venčanje u Crkvi posebno, ljudi koji te vole...sve doprinosi tome. A vukli smo se godinama, sve smo čekali da to samo dođe i kad je došlo došlo je tako da smo svakom mogli poželeti da se desi.

Koliko dugo ste živeli zajedno pre braka? Pusti to koliko ste se zabavljali... i ne računam ni ona delimična useljenja, nego full...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Koliko dugo ste živeli zajedno pre braka? Pusti to koliko ste se zabavljali... i ne računam ni ona delimična useljenja, nego full...

4,5 godine smo zajedno živeli pre braka

Подели на овим сајтовима

Mi se venčali, pa onda zajednički život.

Đe ću nepriznata u tuđu kuću, majka da mi kuka :ani_biggrin:.

Boy oh boy...al sam glupa ispala :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Natasa. рече

Mi se venčali, pa onda zajednički život.

Đe ću nepriznata u tuđu kuću, majka da mi kuka :ani_biggrin:.

Boy oh boy...al sam glupa ispala :smeh1:.

ja sam bila koji mesec. "Brukala" familiju :)

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Ako je tako, onda ne ume da se izražava.

I to je bar delimicno tacno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Milica Bajic рече

Ne menja se nista sustinski, ne dodaje na samu ljubav kao takvu. A ovo drugo sto kazes jeste bas tako, vencanje je vrlo narocit cin.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...