Jump to content

B92: Ruski protojerej uvredio milione: Žene u vanbračnoj zajednici su besplatne prostitutke

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Avocado рече

Ma bitni su pravno-formalno... za zdravstveno i slično... zato ih ljudi i potpisuju... da su vanbračne zajednice zaista zakonski izjednačene u pravima, bilo bi ih daleko više... ja se prvi sigurno ne bih registrovao...

Па зар није било и примера да су се људи разводили да би остварили нека права, само су папиролошки били разведени.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, АлександраВ рече

Па безвезе, то није до имања/немања деце, него до људи који су у браку. Ово што си написала једноставно није тачно. Има свега и свачега на све стране, нема ту правила, посебно што се однос између мушкарца и жене гради буквално нон-стоп и није једном дато стање, па је самим тим и променљиво. Тако да сваки брак има своје падове и успоне, лепе и лоше дане, периоде, и свашта још. А то је само до то двоје, и до њиховог односа. Све остало су изговори.

Govorim o proseku Aleksandra. Veliki broj brakova se sastavio zbog dece i opstaje zbog dece. Tu međusobni odnosi ne štimaju nikako. Ali hajde, ide kako ide.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

svaki brak je prica za sebe

svaki razvod je prica za sebe

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, sanja84 рече

Veliki broj brakova se sastavio zbog dece i opstaje zbog dece. Tu međusobni odnosi ne štimaju nikako.

Па ни то не значи ништа. Опет кажем, однос између двоје је жива ствар и мења се, неко се састави због деце па поради на том односу, сазри, и потруди се да изгради нешто добро. Некога деца зближе а некокога удаље, али опет кажем, то није до деце него до то двоје. Неко се разведе због сиромаштва, некога сиромаштво повеже, итд. Нема ту просека, сваки је однос јединствен и посебан, колико год да подсећа на неки други.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Драшко рече

svaki brak je prica za sebe

svaki razvod je prica za sebe

И када то будемо разумели, више ћемо волети и поштовати људе у свом окружењу.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, VaSa110 рече

"zasto uopste pristajete da zivite u zajednici u kojoj vasa ta-i-ta žena uopste i ne smatra za muža (ti njihovi podaci), i vec sutra moze, kao nekakvog lakog muškarca (koji `pruža usluge`), da vas otkaci bez pardona?"

Slazem se, naravno, i tako moze da se kaze, ali imaj na umu mentalitet kome se on obraca.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Avocado рече

Takođe, možda se i supruga i ja jednog dana razvedemo... nikad se ne zna...

789663478966347896634

пре 18 минута, Avocado рече

On se u svakoj od ovde pomenutih izjava fokusira na formalnost... u svakoj je kriterijum za negativnu ocenu to da li se neko registrovao ili ne... pročitaj ih ponovo.

Procitao sam, ali sam pogledao i video. On sve vreme prica o braku kao svetoj tajni, nista drugo, to mu je krajnji cilj. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Гледам ово горе....брате 65% бракова регистрованих се растура...ова причалица изнесе податак...ужас...па још надодај оне који живе онако без икаве регистрације... ужас.

Јао, оче Димитрије, царе... користи ово да им држи буквице, а они њега довели "на оптуженичку клупу"  :)) Како их разваљује... :))  :bu:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

789663478966347896634

Pa ne planiramo... ali zaista se nikad ne zna...

пре 2 минута, obi-wan рече

Procitao sam, ali sam pogledao i video. On sve vreme prica o braku kao svetoj tajni, nista drugo, to mu je krajnji cilj. :)

Ako je tako, onda ne ume da se izražava.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

To što kažete da se papirom ništa ne menja...ne znam, kod nas jeste i te kako!

Tako smo se iznenadjujuće posle venčanja osetili nekako počastvovano, posebno, priznali smo to jedno drugom kasnije. Kao da smo tek stvarno ušli u svet odraslih. Valjda i ceo taj čin, venčanje u Crkvi posebno, ljudi koji te vole...sve doprinosi tome. A vukli smo se godinama, sve smo čekali da to samo dođe i kad je došlo došlo je tako da smo svakom mogli poželeti da se desi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

Гледам ово горе....брате 65% бракова регистрованих се растура...ова причалица изнесе податак...ужас...па још надодај оне који живе онако без икаве регистрације... ужас.

Meni je mnogo veći užas to što su nekada isti takvi ljudi u istim takvim brakovima gurali do kraja svog nesrećnog života, samo zato što iz ekonomskih razloga razvod nije bio opcija...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Meni je mnogo veći užas to što su nekada isti takvi ljudi u istim takvim brakovima gurali do kraja svog nesrećnog života, samo zato što iz ekonomskih razloga razvod nije bio opcija...

Meni nije, jer gledajući svoje roditelje vidim da, koliko god da je bilo užasnih padova da sam i ja kao dete mislila da treba da se razilaze, toliko su sada, kad su to prevazišli, značajni i potrebni jedno drugom. Ne kažem da treba trpeti, ali ne treba ni bežati na prvu loptu i odustajati.

Подели на овим сајтовима

@Avocado Бре, подразумева се, али то је друга тема и друга прича... Православна Црква дозвољава развид. Али то је друга прича и други узроци.

Чињеница је да ако се ванчамо у Цркви, не чинимо то ради реда, и да сматрамо да смо одговорни пред Богом... а не као на пиајци. Шта Смирнов каже: жена треба да буде девица (има и друга девстваеност), па кад јој мушкарац понуди секс, да га са гневом отера. Да су мупкарци килави мамини синови и омаловађавају жену нудећи секс. Жена када не буде "радодајка" имаће 20 муштерија, па нека бира себи најбољег. А ти килавци нек аиду, баш тако каже, у обданиште...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...