Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Milan Nikolic рече

Неки од нас се љуте што су Вулин и м.Амфилохије у добром односу.

Нисам ни мислила да ти више било шта пишем пошто си написао оно што си написао, међутим, с обзиром на то да сам ја једина ставила љутка на твоју објаву са Вулином, ево да ти објасним зашто. Не љутим се што су Вулин и митрополит у добрим односима, заиста ме то ни не занима на том нивоу. Оно што ме је наљутило јесте преношење вести из новина на овој теми са оваквим насловом

пре 9 часа, Milan Nikolic рече

Вулин са делегацијом у манастиру код Колашина: Амфилохије служио литургију Павлу Булатовићу

Није овде битан Вулин.

Ако већ хоћеш, прави новинар би написао - министар одбране РС господин Вулин... - онда вест има тај "државнички карактер". Овако је промотивног типа самог Вулина, а не онога што је он урадио као представник наше државе (на парастосу који је држао митрополит), дајући при том и СПЦ, и митрополиту и народу у ЦГ подршку, уз коришћење прилике да то и јавно каже са пар реченица, што је највероватније и била (требало да буде) идеја његовог одласка тамо.

Зашто ниси пренео изворну вест:

MITROPOLIJA.COM

Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је данас, 11. фебруара, Свету...

Ето.

Не бих више да спамујем тему. А колико је теби мука од тога што си навео да ти је мука, толико се мени повраћа од политичара који час пљују и развлаче СПЦ, наше свештенике, монахе и монахиње - наша светла у овом мраку, а час пронађу покоји интерес да се прикажу као душебрижници.

Цитираћу саму себе, не би ли разумео о чему причам.

On 12.4.2019. at 0:03, АлександраВ рече

Као што сам и јуче написала - Политика...тема као и свака друга... није проблем у теми него у нама, не умемо да разговарамо о политици емотивно дистанцирани, посматрамо ту тему као борбу на живот и смрт и пројектујемо своје тешке животе у саму тему. И дође до сукоба који су већи од сукоба мишљења. И дође до поделе у таборе, проради психологија руље. Тако је и на другим темама, када учинимо исто то, опет дође до таквих сукоба. И што нам је тема већи "узрок" тешког живота или оправдање за недаће у животу, јаче одреагујемо и дубље се пројектујемо. А поврх свега, заборављамо да су иза никова живи људи који то такође раде. И повређујемо и себе и друге, непотребно. Нити смо нешто доказали, нити "одиграли" за победу. Само смо сами себе спустили до низина. Треба удахнути свој живот пуним плућима, и разумети да лајави лају, сурови повређују, докони затрпавају, манипулатори се играју а несигурни паметују. Ништа ново под капом небеском.

Морамо да научимо да разговарамо. А то не постижемо фластером преко уста.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 23 минута, АлександраВ рече

Нисам ни мислила да ти више било шта пишем пошто си написао оно што си написао, међутим, с обзиром на то да сам ја једина ставила љутка на твоју објаву са Вулином, ево да ти објасним зашто. Не љутим се што су Вулин и митрополит у добрим односима, заиста ме то ни не занима на том нивоу. Оно што ме је наљутило јесте преношење вести из новина на овој теми са оваквим насловом.

Стварно не могу да докучим одакле ти такво расуђивање да вест о Вулину у Црној Гори нема везе са овом темом. Сва српска судбина виси на српском јединству, а м.Амфилохије и његов однос са српским званичницима играју кључну улогу у данашње време. Уместо да све обрадује поштовање међу нама и наши сусрети, ти реагујеш љутњом. То је мени несхватљиво.

Ако већ хоћеш, прави новинар би написао - министар одбране РС господин Вулин... - онда вест има тај "државнички карактер". Овако је промотивног типа самог Вулина, а не онога што је он урадио као представник наше државе (на парастосу који је држао митрополит), дајући при том и СПЦ, и митрополиту и народу у ЦГ подршку, уз коришћење прилике да то и јавно каже са пар реченица, што је највероватније и била (требало да буде) идеја његовог одласка тамо.

Овакво објашњење које износиш јесте демагогија. Сви који пратимо антисрпске медије данас, видимо да се користе само такви бесмислени аргументи.

Не бих више да спамујем тему. А колико је теби мука од тога што си навео да ти је мука, толико се мени повраћа од политичара који час пљују и развлаче СПЦ, наше свештенике, монахе и монахиње - наша светла у овом мраку, а час пронађу покоји интерес да се прикажу као душебрижници.

Ни наши црквени великодостојници нису безгрешни, нити су без промашаја политичких, али ни без грешака у односима унутар Цркве. Ако црквени великодостојници и државници могу да закопају ''ратне секире'', да пронађу заједничке интересе и сагласност у даљим залагањима, онда и ми треба да станемо са огорченим и подбадајућим коментарима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Вратићу се из Брисела да бих сачекао Сергеја Шојгуа, министра одбране Русије, који долази у Србију 17. фебруара...

Тежак период је пред Вама, али оно што се тренутно дешава у Црној Гори, литије су широм Црне Горе, али и Србије, Срби бране своје светиње. Како држава може да им помогне?

Мислим да ми на најпаметнији и на врло достојанствен начин то чинимо. Дакле, немешањем у унутрашње ствари Црне Горе, али истичући и борећи се за права нашег народа у Црној Гори, за опстанак Српске православне цркве, не на један насилан начин, већ на један пристојан, демократски, правни начин, чини ми се да смо пронашли најбољу могућу меру.

Надате ли се да ће ипак повући закон?

Ја се увек надам, али не могу то да очекујем. Било би бесмислено да кажем да то очекујем. Надам се, било би добро, а и ако се то не догоди, овај глас који је подигнут, јесте глас непокореног и непокорног народа, народа који неће да одустане од својих светиња и од свог идентитета. Ако неко дирне у идентитет народа, онда добије такав одговор какав смо видели претходних недеља. Тако да, шта год ви правно радили, суштински, на терену људи се понашају другачије.

Да ли сте Ви уз тај народ који шета сваког четвртка и недеље? Да ли бисте се придружили можда њима у неком тренутку?

Како да нисам, ја сам то и хтео, али да то не би било протумачено другачије и као мешање у унутрашње ствари друге државе, нисам отишао. Да ли подржавам народ који мирно протестује, који мирно тражи своја права, који жели да сачува своје светиње, како мислите да мој одговор може да буде другачији од „да“ и то једног великог „да“.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Дачић: Литије су за мене сваки дан /видео/

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић сматра да је Закон о слободи вероисповести у Црној Гори највећи аутогол Мила Ђукановића, а за себе каже да је сваки дан у литијама, јер сваки дан наступа у интересу српског народа и Српске православне цркве.

У изјави за Спутњик Дачић је поновио да Србија жели најбоље могуће односе са својим јужним суседом.

„Не желимо лоше односе са Црном Гором, напротив, желимо најбоље могуће односе. Људи су испреплетани, у Србији живи на стотине хиљада људи који су пореклом из Црне Горе. Србија и Црна Гора нису увек биле у једној држави, имале су више државних облика, али се никад нису међусобно сукобљавале и нападале. Зато мислим да је овај закон лош, зато што изазива антисрпско расположење у Црној Гори, угрожава интересе српског народа и СПЦ и мислим да те проблеме могу да реше једино они сами унутар Црне Горе“, рекао је он.

Значај литија

„Сматрамо да једино дијалогом и на миран начин могу да се реше ови проблеми”, рекао је Дачић.

Упитан да прокоментарише то што се Црна Гора у вези с тим питањем обратила за помоћ НАТО-у, Дачић каже да је Подгорица то демантовала, али да су из Алијансе ипак рекли да се неће мешати у таква питања, односно у доношење закона о такозваним верским слободама.

„То је највећи аутогол Мила Ђукановића“, рекао је он.

На питање да ли ће се придружити литијама које се организују у Србији Дачић је рекао:

„Нисам ишао у литије, јер за мене су литије сваки дан моји наступи које имам, који су у интересу СПЦ и српског народа.“

Додао је да мисли да је то веома важно, јер показује колико људи подржавају ту идеју и колико је она ванполитичка и универзалног карактера.

„Мислим да су власти Црне Горе погрешиле. Они не могу да воде политику која се базира на антисрпским ставовима. Срба има 29 одсто у Црној Гори, а у државној администрацији их има само пет одсто. То у Србији није случај, на нашу срећу и на наш понос”, рекао је он.

https://rs.sputniknews.com/vesti/202002121121703196-dacic-litije-su-za-mene-svaki-dan-video/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...