obi-wan Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 пре 2 минута, Поуке.орг инфо рече Ово је прилично напамет написано... говориш као да нема никаквих примера већ ето, само се гледа на бизнис или шта... То дефинитивно није тачно. Noralno da ima primera, ali koliko? Ocigledno mnogo manje nego sto ima primera raznoraznih sablazni. I ne, nije napamet, pricam na osnovu svog iskustva, dugackog 22+ godine. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Новембар 12, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 Управо сада, obi-wan рече Noralno da ima primera, ali koliko? Ocigledno mnogo manje nego sto ima primera raznoraznih sablazni. I ne, nije napamet, pricam na osnovu svog iskustva, dugackog 22+ godine. Не знам у какве примере гледаш, али ето, ја немам то искуство. Мислим да је огромна већина свештенослужитеља изузетна... онако како то треба да буде. Сад, мислим да мањина, у овом случају, креира ту негативну слику. АЛИ, објасни ми коју је то негативност говорио о. Глигорије или вероучитељ Стеван да би био онако испљуван у коментарима (да их не преносим овде)? Manja88 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 Мора се увести реда, да се зна ко је парохијанин, а ко не , ко има каква права и обавезе. Још је блпоч.вл.Јован шабачковаљевски увео да непримајући домови пишу молбу за неки обред и сваке године у извјештају Св.арх.синоду је наводио колико је таквих случајева било. Исто тако да се самоубици обави помен на гробу у 40-и дан. Што се тиче опела некрштених о томе није било збора, иако код Руса има нека молитва коју свештеник чита кад се упокоји некрштено дијете. С друге стране ако је неко сав живот провео не желећи да се крсти или ако је као дијете био крштен, а после живио нехришћански и одбијао сваки контакт са Црквом, онда је опело таквога насиље над његовом слободном вољом. feeble, Поуке.орг инфо, Саласије and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Новембар 12, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 Управо сада, о.Небојша рече Што се тиче опела некрштених о томе није било збора, иако код Руса има нека молитва коју свештеник чита кад се упокоји некрштено дијете. То треба да постоји и код нас... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 пре 17 минута, Avocado рече Slobodno tržište sve to lepo reguliše.... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 пре 11 минута, Поуке.орг инфо рече Мислим да је огромна већина свештенослужитеља изузетна... онако како то треба да буде. Na zalost, veoma je daleko od toga. Mozemo mi da zmurimo do mile volje, ali ce sama stvarnost da nas demantuje kad `oces. I evo, sama stvarnost demantuje to sto kazes bas ovim a i svim drugim slicnim primerima, kojih ima jos. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 Прошао је воз 1991 Једино да се та одлука под императивом сада примени па ће за неких 30 година бити мање негативних коментара, ако доживимо. Зосима and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 ОК, ипак су то само ЈуТуб коментари... Тамо катихеза не помаже, само егзорцизам... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 Пре сат времена, Поуке.орг инфо рече Ово је прилично напамет написано... говориш као да нема никаквих примера већ ето, само се гледа на бизнис или шта... То дефинитивно није тачно. Лепо је речено, да се свештеници слушају а не да гледамо шта то они раде. Слушати...а не гледати. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 Пратећи коментаре на било коју тему која је имало контроверзна, да се приметити да је један добар део људи код нас (макар оних који имају обичај да коментаришу на интернету, претпоставио бих да се ти људи не разликују превише од опште популације) озлојеђен и примитиван. Тако је, вероватно, и у много других друштава (у оним око нас је сигурно тако, довољно је свратити у одељак са коментарима сајтова из екс-Ју држава). Као што коментаришу свештенике и СПЦ, ти људи кометаришу и политичке, спортске и научне теме, и ту многи помоћи нема. То је један део приче. Други део је отприлике нешто о чему је писао Оби - СПЦ, тј. њен "званични", "административни", "управљачки", део је толико несхвтљивих гафова имао у прошлости, да ништа не чуди што много људи СПЦ види као друштвену организацију у функцији одржавања односа моћи у друштву (ух како ово левичарски звучи ), згртања новца и чувања леђа "својима". СПЦ нажалост не успева да створи слику о себи која је довољно ограђује од "овога света" и правила која у њему важе. Далеко од тога да је то лак и једноставан задатак, будући да СПЦ делује у условима ненаклоњених медија, политичара који желе да је користе за своје интересе и народа који (барем један добар део народа) на све гледа цинично и ускогрудо, па тако и у Цркви види мање-више скуп лицемера и/или националиста који бране своје позиције у друштву, а не веснике Царства које није од овога света. Али, шта да се ради, на томе се мора радити (тј. "мора" јер очигледно ништа не мора). Зосима, TSCHeTSCHen, Рисбо and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 Bas sam malopre poslusala i ne vidim povezanost recenog i napisanog u komentarima. Ljudi danas na internetu, uglavnom pod pseudonimima, daju sebi kompetenciju da komentarisu sve i svasta i da o svemu imaju misljenje. Ja nekako uvek pogledam ko je taj sto prica pa onda na osnovu neke selekcije i odlucim da odslusam ili ne sta mi kaze. Tako da ovo ne bi trebalo da potresa, zalosno jeste ali nadam se da takvih nema puno. Ja bih volela da se pitanje finansiranja SPC resi kao sto su to uradili u npr. u Italiji, preko drzave. Tako da bi puno tih problema nestalo. Uvek mi ostane jedna situacija, gde su roditelji na krstenje deteta potroslili gomilu novca za svecane torte, svecana odeca za bebu, gozba u restoranu, muzika .... hiljade eura .... a prave pitanje kada treba da plate taksu za krstenje par hiljada dinara, meni je to neshvatljivo. farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2019 Ovaj veroucitelj je divan i jako je prijatan za slusanje. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука