Jump to content

Саласије

Члан
 • Број садржаја

  73
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

1373 посетилаца

Саласије's Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

100

Форумска репутација

 1. интересантно је, како Новак може да буде опасност за људе у Аустралији. здрав је, налази се већ неко време код њих, може да направи пцр-тест. нема корону. само може да се зарази у аустралији као сваки други. не ради се о корони или ризику. томић је с короном играо квалификације. није тестиран пред игру! ово је борба против човека који неће да се вакцинише, који као јавна личност не подржава њихову идеологију.
 2. Историја се понавља. Фанариоти су и за време османског царства сарађивали са антихришћанском и антицрквеном силом, за црквенополитчи интерес, на штету православног народа (наравно и на своју штету духовно гледано). После толико векова након пада Цариграда не могу да прихвате да нису више оно што су били, зато свом силом и свим начинима одржавају илузију о својој надмоћи.
 3. Добро је припремити се, али коме се чита Апостол ако није битно да верници добро чују/разумеју прочитано? текст који се чита има смисао а не служи некој форми или ритуалу.
 4. Постоји више истина: например да су Срби од 90их надаље оно што су немачки фашисти били у другом светском рату. И она истина, да су Срби криви за све ратове на територији бивше Југославије... И она, да Срби нису довољно демонизовани од стране немачке политике и немачких медија, па треба још саме Србе научити да су најгори. Томе нема цене. И то је тај објективни приступ, све истине показане и доказане. Друге перспективе нема.
 5. Лудило. Ово у неком абстрактном свету може да има смисла. Имали су немачки фашисти квалитетну архитектуру, али децу у Израелу нико неће учити зградама трећег рајха, него о ономе шта је та држава била и шта је у то време чињено. Зна се шта је била НДХ и сваки нормалан Хрват се тога стиди. А све позитивно чега је у том паклу (ипак) било, је утонуло у мору невероватног зла. Нико нормалан не би хвалио Хитлера за то што је био вегетаријанац или што је волио свог пса. Ово горе нија ништа друго.
 6. У том случају, по горе наведеној прогнози, у немачкој ће умрети око 2,5 милиона људи због Ковида. У целој Европи на десетине милиона људи. Видечемо дал ће стварно таква катастрофа да се деси. Надам се и верујем, да неће
 7. А страначке поделе и свађе без краја, које доминирају овај форум, нису спрдање са верницима?
 8. Razlog sto se uglavnom uzdrzavam od komentara na forumu, da je uglavnom svadja. Onaj koji ima drugi stav postane protivnik i onda krece dokazivanje kako nije u pravu (s tim sto se napisano tumaci onako kako utvrdjenom stavu odgovara). Nisam spomenuo raskolnike, ljude koji se svesno bore protiv crkve, nego hriscane, koji su svoj zivot dali za Hrista. A kao kontraprimer pravoslavne, koji se ne ponasaju pravoslavno (u ovu kategoriju moze smestiti raskolnike koji stete crkvi, kao i kanonske vladike, bogoslovi... koji isto rade). Ma da i tu samo Bog zna ko je s Njim a ko nije. Sveti Jovan Sangajski je bio u rzc, koja tada (osim od SPC) nije nila priznata. Jel je pokajani razbojnik bio u kanonskoj crkvi? Jel Juda nije bio Apostol?
 9. Ako se poklapaju (kanonske granice = blagodatne granice, jedan na jedan) onda je to "birokratsko" ili farisejsko shvatanje crkve i spasenja. Pravoslavni hriscani su jedna mala manjina u svetu, a medju nama oni koji nisu samo nominalno pravoslavni, jos mnogo manja. Znaci miliardi ljudi osudjeno na pakao od rodjenja? To ide samo uz teoriju predestinacije, koja nije spojiva sa Pravoslavljem i sa Novim Zavetom*. Etiopljani koji su ispovedili Hrista ustima i zivotom pred arapskim antihristima i celim svetom - nisu deo crkve, zbog nesrece da su rodjeni gde su rodjeni i ne znajuci teolosku razliku izmedju njihove i pravoslavne crkve, kao sto vecina pravoslavnih ne zna dogmate. A krsteni pravoslavci su deo crkve, i ako ne zive bas pravoslavno. Podseca na protestansko verujem = spasen sam. *To da svako moze da postane pravoslavan, samo ako hoce, je cista teorija.
×
×
 • Креирај ново...