Jump to content

Епископ западноамерички Максим: Као варалице и као истинити (2 Кор. 6, 8) (или: о номадима и о надилажењу свог ега)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zasto bi bilo nemoguce da je i vladiku Irineja zapao neki "Vilovski"? Tim prije sto je i vladika Atanasije pisao patrijarhu da backi progoni i neke casne svestenike (po njegovoj ocjeni) koji se njemu obracaju da im pomogne. Pa ne zna on ep. Irineja od juce, valjda ga zna toliko da bi mogao da povjeruje ili ne povjeruje u tu (klevetu?) U svakom slucaju ako postoji sumnja trebalo bi ispitati sinodskom komisijom i ukoliko se dokaze krivica sekretara, postupiti sa njim kao i sa Vilovskim.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, МилошБГ рече

Јелена изгледате доста ватрено озлојеђени, међутим да би слика употпунила морала би се чути и друга страна...Са друге стране неке ништа не би чудило, нити је то усамљен случај ако је тако у Бачкој.

Милоше, немам ништа против тога да се огласи и друга страна, апсолутно. Наш случај није усамљен.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bonsenjo рече

Zasto bi bilo nemoguce da je i vladiku Irineja zapao neki "Vilovski"? Tim prije sto je i vladika Atanasije pisao patrijarhu da backi progoni i neke casne svestenike (po njegovoj ocjeni) koji se njemu obracaju da im pomogne. Pa ne zna on ep. Irineja od juce, valjda ga zna toliko da bi mogao da povjeruje ili ne povjeruje u tu (klevetu?) U svakom slucaju ako postoji sumnja trebalo bi ispitati sinodskom komisijom i ukoliko se dokaze krivica sekretara, postupiti sa njim kao i sa Vilovskim.

Наравно, али Синод исто држи секретар, па ће сигурно он сам себи ићи у комисију. Синодски акти и одлуке стоје у секретаровој ладици, секретара епископа Бачког.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Јеленче рече

Поводом било чега што се коси мишљењу секретара, а нарочито указивања на његове погрешке или могућности да се другачије поступи од најбаналнијх ствари....јер је он толико заглибио и само је хтео да он буде уз Иринеја и само он доноси одлуке. Свака личност блиска Иринеју је морала бити склоњена јер је сваки нормалан човек видео неправилности и пристрасност секретара и.... хтео је да реагује. Но, нећеш мајци....против тебе се ради, подмеће, измишља и само товари Иринеја неистинама о дотичној персони...и кад Иринеју пукне филм, та персона се уклања, не само из његове близине, већ се добро кажњава и мучи, убија у појам , да јој више не падне на памет ни секретар ни било који вид борбе против њега.

Ех драги куме, ово је опште позната ствар у Бачкој о којој се већ дуго ЋУТИ.

СВАКО КО ЈЕ ПОКУШАО ДА СЕ ПОБУНИ, ОДСТРЕЉЕН ЈЕ, ТАКО ДА ПОБУЊЕНИКА ВИШЕ НЕМА....

"САВРШЕНО ФУНКЦИОНИШЕ ЕПАРХИЈА", 

Manje vise ti je situacija u svakoj Eparhiji slicna, apsolutna diktatura episkopa i pritisak na svestenike i monahe, sto prati stres, bolest itd. Samo oni koji su sa njima bez obzira na ispravnost njihovih postupaka su zasticeni.

Подели на овим сајтовима

Znaci po svemu izrecenom mozemo nedvosmisleno zakljuciti da SPC upravlja doticni sekretar, episkopi, sinod, patrijarh su samo lutke cije konce vuce sekretar, on svira, a oni igraju.

Ma hajte molim vas, razumem razocarenje, ali sto je mnogo - mnogo je. Ne zelim nikiga da povredim, ali preterali ste.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bonsenjo рече

@Јеленче vladiku Atanaija u komisiju kao u slucaju Vilovski, vec ima predhodno iskustvo ?

Једино владика Атанасије у комисију, јер је тада владици Атанасију асистирао секретар Бачког. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јеленче рече

Милоше, немам ништа против тога да се огласи и друга страна, апсолутно. Наш случај није усамљен.

Са тим што по вашим речима улога патријарха Иринеја је минорна у патријаршији, што по мојим сазнањима није баш тако. 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, The Godfather рече

Znaci po svemu izrecenom mozemo nedvosmisleno zakljuciti da SPC upravlja doticni sekretar, episkopi, sinod, patrijarh su samo lutke cije konce vuce sekretar, on svira, a oni igraju.

Ma hajte molim vas, razumem razocarenje, ali sto je mnogo - mnogo je. Ne zelim nikiga da povredim, ali preterali ste.

Ви не верујте, кад догори до ноката ја Вам одговорно тврдим да иза свега стоји ни мање ни више већ секретар епископа Бачког.

Који је ућуткивао владику Порфирија ко од шале. И сам Иринеј, каже Порфирију, ћути ништа не знаш слушај Владана.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јеленче рече

Ви не верујте, кад догори до ноката ја Вам одговорно тврдим да иза свега стоји ни мање ни више већ секретар епископа Бачког.

Који је ућуткивао владику Порфирија ко од шале. И сам Иринеј, каже Порфирију, ћути ништа не знаш слушај Владана.

Je li to onaj Vladan sto je pisao na forumu?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, МилошБГ рече

Са тим што по вашим речима улога патријарха Иринеја је минорна у патријаршији, што по мојим сазнањима није баш тако. 

Бачки је преузео и Патријаршију и Синод и све, Бачким управља секретар, па сад Милоше закључите сами, ко управља Патријаршијом.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Je li to onaj Vladan sto je pisao na forumu?

Нисам 100 посто сигурна, али мислим да јесте. Све говори да је он. Бог нека му је у помоћи свакако му од срца желим.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јеленче рече

Бачки је преузео и Патријаршију и Синод и све, Бачким управља секретар, па сад Милоше закључите сами, ко управља Патријаршијом.

Ko je sekretar, ko je taj Vladan uopste?

Подели на овим сајтовима

@МилошБГ svojevremeno je bila prica da su manipulisali i sa patrijarhom Pavlom, svetim covjekom, a sto bi onda ovaj bio izuzet? To je nazalost uvjek tako sa ljudima na visokim pozicijama, saradnici mogu da ih pokopaju za sva vremena. I za to ih ne treba osudjivati. Takvi su kakvi su, mi ih prihvatamo, bolje nemamo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јеленче рече

Нисам 100 посто сигурна, али мислим да јесте. Све говори да је он. Бог нека му је у помоћи свакако му од срца желим.

Meni se cini da se onaj predstavljao da zivi negdje preko koliko me sjecanje sluzi?

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...