Jump to content

Информативна служба СПЦ: Осврт на антицрквену харангу у појединим овдашњим медијима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 173
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ретко који Рус, а благо мени и Амер, има оволику кућу ко ја:

Gud for ju....meni da da neko sad milion evra, naiskrenije, ne bi ziveo tamo...jer mogu da biram...a da moram ziveo bi sigurno...

A o satanističkim vrednostima krvozednika koji radi komfora tamane narode....najboplje je nepomjanika ne pominjati :))

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Justin Waters рече

Ja vidim globus dobro. Zemlje Latinske Amerike ne žive baš u blagostanju (ako se pod blagostanjem pdorazumjeva visok GDP recimo). Za menje u većem blagostanju žive Kostarikanci nego Južnokorjeci. Čak naprotiv smatram Južnu koreju užasnom zemljom u pogledu životnog standarda, navika i društvenih okolnosti u kojima ljudi žive. 

Па можеш ти субјективно да сматраш шта год хоћеш. Субјективно, ја сматрам да цела северна Европа нема никакав живот и тај њихов стандард ми не треба ни за шта, ал то је нешто друго. Објективно, у Костарики си срећан ако те не убију што се за Кореју не може рећи. Такође објективно, Колумбија, која је савезник САД, је у далеко далеко боље стању него од пре тридесетак година и у бољем стању него већина других латиноамеричких земаља.  С друге стране, комуњарска Венецуела чијег гробара Мадура срамно подржава Путин је уништена земља са уништеним животима. Оно, јес, не помажу САД Колумбији због добре душе, него интереса, ал то је просто тако и свака сила исто ради, само је питање шта је боље за обичног човека. Поптуно је очигледно да човек може да живи достојанствено практично једино у ”западним” земљама, а запад значи парламентаризам, (класични) либерализам, капиталистичка привреда, просветитељство и индивидуалне слободе. Ако ти се не свиђају просечне америчке навике, имаш слободу да не будеш такав и имаш средства којима себи можеш да изградиш живот какав желиш, независно од просечних навика. Та слобода не постоји у овим другим друштвима. Наравно, могу да прихватим да је за вас индивидуална слобода и индивидуални живот на другом месту, а да су на првом месту државе и њихов опстанак, ал ја такав поглед на свет не могу да прихватим.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Grizzly Adams рече

Нпр. за Милошевића су већ 80-тих неки мудри људи видели да није нормалан и да може да направи велико зло. Нико није знао ”како”, а искрено нико није ни веровао да може онолики пакао да направи... Али ето, направио. Требало га је зауставити на време. Исто је и овде само на много већој скали.

Знам да знаш да су ствари у свету компликоване, али не знам да ли се правиш да не знаш да су ствари код нас једне од најкомпликованијих.

Код нас је било заиста довољно људи да спрече Милошевићеву историју и учине ствари другачијим, повољнијим за нас. Искрено те питам да ми искрено кажеш, коме је требало да се ти људи обрате за помоћ и подршку у успостављању нових стандарда и система у Србији? Свакако је одговор који би дао, да се требало обратити Вашингтону, Лондону, Паризу и сличним центрима западних сила. Тих година које наводиш, као и деведестих, мислим да ни један од њих није ни рачунао на Русију, или Кину. Говорим ти о људима који су реално могли да преузму, преотму, власт у Србији, а Југославија би мирно и природно била подељена у одређени број република, јер је та подела јако дуго већ била задата.

Међутим, који год се човек од моћи и способности обратио западним центрима, наравно у тајности, са циљем који сам споменуо, напрасно би био изрешетан под неутврђеним или неразрешеним околностима. Омладина је била спремна да следи такве људе, али се покрет у том смеру сасецао у корену. Понављам, на наду у Русију или било кога другог осим на Запад, вероватно нико од таквих није ни помишљао у то време.

Остављени смо на милост и немилост са најслабијим играчима у стратешким стварима, какав је био Милошевић. Омладина се до изнемоглости уздала у помоћ Запада, што је кулминирало 5. октобра, да би након тога полако пале свачије маске, са врхунцем у убиству Ђинђића.

Запад је још од Аустроугара створио вештачку нацију Албанце, да би Србију слабио и имао бедем према Истоку. То је доказано, јасно, неупитно. Њих су наставили да користе актуелне западне силе, а Срби нису имали прилику да о томе имају довољну свест. Тако је нада у Запад била узалудна сво време.

Последње изјаве Ђинђића показују да је план Запада био да Србија заврши судбином данашње Македоније, да Албанци купе Теразије, електропривреду и остало својим милијардама наркодолара. Тако бисмо доживели сав ужас, претворивши се у русофобе и киномрсце као коначно средство Запада.

Знам да ћеш наставити да живиш у другој стварности, негирајући све што може да ти поремети савест. Једнога дана све ће изаћи на видело, а Бог ће нам судити по милости Његовој. Неће нас уништити. Али, да ли ћемо моћи да живимо вечно са многима које смо омрзли.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Milan Nikolic рече

Једнога дана све ће изаћи на видело, а Бог ће нам судити по милости Његовој. Неће нас уништити. Али, да ли ћемо моћи да живимо вечно са многима које смо омрзли.

А судиће се по томе ко је волео Путина?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Juanito рече

Па можеш ти субјективно да сматраш шта год хоћеш. Субјективно, ја сматрам да цела северна Европа нема никакав живот и тај њихов стандард ми не треба ни за шта, ал то је нешто друго. Објективно, у Костарики си срећан ако те не убију што се за Кореју не може рећи. Такође објективно, Колумбија, која је савезник САД, је у далеко далеко боље стању него од пре тридесетак година и у бољем стању него већина других латиноамеричких земаља.  С друге стране, комуњарска Венецуела чијег гробара Мадура срамно подржава Путин је уништена земља са уништеним животима. Оно, јес, не помажу САД Колумбији због добре душе, него интереса, ал то је просто тако и свака сила исто ради, само је питање шта је боље за обичног човека. Поптуно је очигледно да човек може да живи достојанствено практично једино у ”западним” земљама, а запад значи парламентаризам, (класични) либерализам, капиталистичка привреда, просветитељство и индивидуалне слободе. Ако ти се не свиђају просечне америчке навике, имаш слободу да не будеш такав и имаш средства којима себи можеш да изградиш живот какав желиш, независно од просечних навика. Та слобода не постоји у овим другим друштвима. Наравно, могу да прихватим да је за вас индивидуална слобода и индивидуални живот на другом месту, а да су на првом месту државе и њихов опстанак, ал ја такав поглед на свет не могу да прихватим.

Kostariku si pobrkao sa Salvadorom možda, Kostarika je sličnija Panami. Ima kriminala, ali za južnoameričke standarde zanemariv nivo. Poznata je kao ekspat zemlja, što se za Salvador, Gvatemalu, Honduras itd... ne može reći. U Koreji nema kriminala gotovo, ima zato privatnih nalik zatvora u kome se ljudi dobrovoljno prijavlju, kako bi pobjegli od ropstva koji se zove "život u Koreji". Putin i venecuela su od skora u istom loncu, i Putin nema ništa sa stanjem u Venecuelni niti komunizmom kojeg tamo navodno popragiraju vladajuće strukture. Situacija oko Venecuele ista priča kao oko Kube. Latinska Amerika, bez obzira na mnoštvo ljevičarskih pokreta, je američko dvorište, i svi problemi tamo koji postoje direktno su uzrokovani američkom spoljnom politikom. 

Očigledno je da čovjek u "zapadnim" zemljama može samo dostojanstveno da zaradi novac, da li je to dovoljno i za dostojanstven život s tim se ne bi složio da ga je moguće objektvni vrednovati zato to ostavljam u ravni subjektivnosti. Ja bih po svom subjektivnom mjerilu, radije birao dobru platu i život u Libanu, nego dobru platu i život u Engleskoj.

Baš kao što kažeš, ako mi se ne sviđaju prosječne američke navike, a ne sviđaju, biram sam sebi da budem takav i takav pa i da gradim individualnu slobodu na drugom mjestu, jer i individualnoj slobodi i šta o znači za jednog pojedinca možemo naširoko diskutovati, ali to je druga tema. 

Ja jedino sa čime se ne slažem je da se ta paradigma "Parlamentarizam, individualne slobode, prosvjetiteljstvo i bla bla" propagiraju kao jedino ispravne i da se nameću ostatku planete agresivnim geopolitičkim spletkama....moj pogleda na svet je da sa nikome ništa ne nameće, nego da bira sako kako individua tako kao i društvo i država kako će živjeti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Је л' би ти волео Путина да се спаси у Рају?

Наравно.

Волео би и Хитлер, Стаљин, Мао, Милошевић, Туђман, Клинтон и Обама да се спасу. Ал то не не значи да нисам противник њихових политика и поступака.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Срђан Шијакињић рече

И мени је запао за око овај део. Размишљао сам, не бих волео да верујем да се овде жели рећи да је СМ и његов режим био не-ауторитаран и не-криминализован. Рећи тако нешто не би било нити истинито, нити хришћански, будући да је белодано да је тај исти режим убијао новинаре, политичке противнике и успоставио пљачкашки систем.

Kao i ostali rezimi i pre i posle njega. Kriminalan je bio svaki rezim, kao i sadasnji. Titiv rezim je ubijao kao i slobin. Rezimi posle nisu ubijali protivnike, zato sto ih nisu imali, ili su bili beznacajni, il su nasli efikasniji nacin da neutralisu protivnike. Al svaki je debelo spregnut sa mafijom. I svaki je autorativan, i ne trpi protivnike.

Sadasnji rezim mozda jeste ubio Olivera Ivanovica, a mozda i nije, al svakako je doprineo da do ubistva dodje, i otvorio je put i ubicama i nalogodavcima.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Tumaralo. рече

Treba zamisliti kakva bi tamo situacija bila da nisu pod šapom Amerike?

Mnogo Gora.

Isto bi bilo. Turska je od ulaska u NATO 1952 dugo vremena bila pod američkom šapom, praktički sve do skora kada je Turska opet obnovila savezništvo sa Rusijom. Zašto nisu postali država blagostanja do tad? 

Meksiko je još dobar primjer. Pod potpunim američkim uticajem...nisu država blagostanja. 

E sad da se može govoriti da recimo američko prisustvo u nekoj državi može značiti da u toj državi neće izbiti rat ili slično (ali to isto može i sa Ruskim ili drugom vojnom silom), ali da američki uticaj znači automatski blagostanje ili makar stanje blisko blagostanju, uređenosti i prosperitetu prosto nije tačno. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Isto bi bilo. Turska je od ulaska u NATO 1952 dugo vremena bila pod američkom šapom, praktički sve do skora kada je Turska opet obnovila savezništvo sa Rusijom. Zašto nisu postali država blagostanja do tad? 

Meksiko je još dobar primjer. Pod potpunim američkim uticajem...nisu država blagostanja. 

E sad da se može govoriti da recimo američko prisustvo u nekoj državi može značiti da u toj državi neće izbiti rat ili slično (ali to isto može i sa Ruskim ili drugom vojnom silom), ali da američki uticaj znači automatski blagostanje ili makar stanje blisko blagostanju, uređenosti i prosperitetu prosto nije tačno.

Аман брате... Нико тако нешто површно није ни рекао.

Благостање зависи од тога колико је неки народ заиста прихватио темељне принципе слободног друштва, а не само од америчког ”присуства”. Не шире они благостање својом ”биоенергијом”, него је благостање последица одређених идеја. Савремени слободан свет прихватио је те идеје, темеље. То ти је западна Европа, Британија, Канада, Аустралија, Јапан, Јужна Кореја и тако редом. Американци су се у неким од тих места изборили против нацизма, комунизма и осталих зала, али нису им Амери направили богатство. Сви ти народи направили су сами своје благостање.

Може Америка да има интерес и утицај у некој тамо Албанији, али да ли ће Албанија бити просперитетна држава зависи само од Албанаца.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Justin Waters рече

Eh, nešto je i do (kvaliteta) ljudi.. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...