Jump to content

Епископ западноамерички др Максим (Васиљевић): Чуђење као почетак вере и мудрости (Дивљење, поглед и кинеско хришћанство)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 188
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 24 минута, Lulaby рече

Episkop Maksim sigurno nije umoran koliko se vidi služi, putuje, pomaže..piše...a o Kinezima kako Vam nije jasno...

Ако није уморан, онда је у питању озбиљан проблем. Јер нас је оптужио да смо Протестанти у моменту када је рекао да је аутокефалија нелегитимна. Да је Свети Сава био преварант... иако није имао доказе за ту тврдњу.

То је било релативно скоро. Тајминг у којем он даје неке изјаве је забрињавајућ

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Вукашин рече

Nije obavezno. Mnogi podviznici ne preporucuju praktikovanje zauzimanja posebnih polozaja tela, tehnika disanja...a i kod onih koji govore o tome, ne uzima se kao nuznost, vec kao olaksica...uglavnom pravilo je ne siliti se, vec da sama blagodat uvede um u srce. Ako te interesuje tema, procitaj 'Vece u pustinji Svete Gore" od Vlahosa, ili "o molitvi" od Saharova.

Saharov jasno razlikuje mentalnu (umom vidljivu) svetlost, od nestvorene svetlosti i pise nasiroko o ovoj temi. Godinama se bavio meditacijom, tj. 7 godina. Не зна

Читао сам скоро рад од САНУ где се баве Исихазмом... Па у биографији Тесле, где сам научник тврди да га је његов отац, који је био свештеник СПЦ. Учио од малена некој врсти навођене визуелизације као начина да промишља пре решавања неког физичког проблема (то психолози називају врстом медитације такође). То је сматрао битним фактором за његов научни дар касније. Али нисам то стигао да испитам...

Ко је Сахаров? има много руса са тим презименом, од нуклеарних физичара па надаље... Али нисам чуо до сада за тог теолога

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Lulaby рече

Ne ne čekajte toliki demanti....Vi ste protoprezviter Vladan Simić sekretara episkopa Bačkog i najveći mrzitelj ovde na temi episkopa Maksima i stalni branitelj Djurovića. Pitala sam se na moje malo pisanje o Maksimu.. Vi ste toliko posali protiv ,da sam se pitala ...Ko od mirjana ovoliko mrzi Maksima....

Neka nam bude po reci tvojoj Vladicice.Da li da vas zavladicimo?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Аристарх рече

Читао сам скоро рад од САНУ где се баве Исихазмом... Па у биографији Тесле, где сам научник тврди да га је његов отац, који је био свештеник СПЦ. Учио од малена некој врсти навођене визуелизације као начина да промишља пре решавања неког физичког проблема (то психолози називају врстом медитације такође). То је сматрао битним фактором за његов научни дар касније. Али нисам то стигао да испитам...

Ко је Сахаров? има много руса са тим презименом, од нуклеарних физичара па надаље... Али нисам чуо до сада за тог теолога

Sofronije Saharov.

Kao prvo pravilo navodi da se odbaci svaka vizuelizacija. 

iskreno ti preporučujem da pročitaš sve što ti padne pod ruku od dotičnog. I njegove duhovne besede u izdanju zadužbine Hilandara su sjajne.

Подели на овим сајтовима

Evo šta kaže David Kruševački. 

Цитат

Гаутама Буда је инфериорни двојник преподобног Максима Исповедника, будизам варијанта логосологије. И обрнуто: преподобни Максим Исповедник је супериорни двојник Будин, логосологија једног је ненадмашна аналогија осмоструког пута другог.

Рене Декарт је основац својом речју о мишљењу и уму, Максим је бог својом речју о логосима и љубави. Јаство као љубав и волети јесте пуноћа битија, а ум и размишљати је феноменон битија.

Буда и Декарт су по две честице праха, грашке зноја и крви на обући преподобног Максима Исповедника, недостојни одрешити му ремена на обући његовој.

Самадхи, маја и мишљење су домети старог килавог човека и мусавог демона, и трају све до дигиталне револуције, а молитва Исусу, Причешће и богопричастије су апсолутне категорије и домети историјско-есхатолошки човека новог Адама или човека у Христу.

Супер нови, хибридни човек-метаморф неће превазићи Буду, хоће Декарта, и већ га је увелико превазишао, док Максимовом и Симеоновом, Паламином и Софронијевом обоженом човеку, oн никада неће моћи ни прићи.

Господе Исусе Христе

помилуј нас и свет Твој

Подели на овим сајтовима

Супер нови, хибридни човек-метаморф неће превазићи Буду, хоће Декарта, и већ га је увелико превазишао, док Максимовом и Симеоновом, Паламином и Софронијевом обоженом човеку, oн никада неће моћи ни прићи.

Da dodamo i Blaženog Augustina.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Супер нови, хибридни човек-метаморф неће превазићи Буду, хоће Декарта, и већ га је увелико превазишао, док Максимовом и Симеоновом, Паламином и Софронијевом обоженом човеку, oн никада неће моћи ни прићи.

Da dodamo i Blaženog Augustina.

Ovaj super-novi hibridni covek je omadjijan, pod narkozom. 

Misli da se uzdigao do neba i da mu nista vise ne treba, dovoljan je sam sebi.

Nazalost, otreznjenje mora biti bolno. Lekici ovde ne pomazu, vec neka gadna terapija.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Lulaby рече
Pa sad ste me pitali da li moj duhovnik zna da ja podučavam sveštenoslužitelje. a ja poučavala Vas. Kome onda nije dobro.harp

Evo corpus delicti - screen shot dela gde govorite kako poucavate o.Zorana.
Toliko o tome da znate sta pisete.

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

20190626_165803.png

Подели на овим сајтовима

opet Vi...ne vidim nikakav screen shot ali i znam kad sam mu napisala  ali i I Vi  i ja znamo da ste to Vi....i da ste na sebe mislili   ali neka...Mir Vam od Gospoda...Moja savest je mirna .. i kad pogrešim zatražim oproštaj....možete li Vi?
Obnevideli ste. Pogledajte bolje.

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Lulaby рече

Vladane nisam ali nema na mom kompu ništa. Znam kad sam to napisala Djuroviću ali se ono odnosilo na Vas. Znate i Vi i ja. Kako kaže Dostojevski čekam da se izmire žrtva i zločinac...a Vi samo radite svoj posao.....Ja sam Vama oprostila uvrede! i svima ovde....

Moje ime nije Vladan, za pocetak.

A vidim da ne znate sta pisete. Odmorite.

Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lulaby рече

Dobro kume. Znam ja odlično šta pišem a znate i Vi. Hvala Vam na svakom dobru što mi poželeste....Mirne dane , mirne snove Vam želim i čistu savest...a Vi i ja znamo šta sre radili i šta radite....pa polako....doći će i Vaših 5 minuta ako ne ovde onda negde drugde...Moliću se i dalje za Vas..:mahmah:

Ma sve je ok dok Avva ne pocne da se moli za vas 

Подели на овим сајтовима

Изгледа да сам погрешио да је Lulaby неупућена. Сумњао сам али нисам хтео да пресуђујем док се не уверим. Сад видим да је упућена и да провоцира.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...