Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 29. 5. 2019. at 13:10, Панарет рече

Извињавам се ако се овим коментарима удаљавамо од теме, иако мислим да је тема коју смо додирнули - православље и хомосексуалност - баш у складу са расправом о истинитом разумевању светости.

Expand  

Све то ја посматрам од случаја до случаја. Биоетичари могу направити неке каноне, ја се тиме нисам бавио, и да то буду смернице. Не треба правити пакао у души оних који су хомосексуалци по природи, или пак неки који некад падну у грех. Једној особи, која је пала у грех, нисам дао ни 1 дан епитимије, јер ју је осудила сама савест, а пао је у грех јер се гордио целомудреношћу. Никад више није пао, али не знамо да ли се то неће поновити, мада у духу видим да неће. Кажем, све је то индивидуално питање. Никада ми не би пало на памет да као м. Амфилохије прозивам хомосексуалце, а да их први имам у својим редовима. То је неморално. 

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2019. at 13:16, Родољуб Лазић рече

А ти, ти немаш потребу за покајањем? 

Expand  

Зашто? Ја и Маргарет Тачер смо људи који ништа нису погрешили! Чак је и Марија сумњива, јер је у Кани наружи Исус, а још је била сумњичава, па је слагала у срце постепено...:)) 

У твом случају, нула. Нисам будала.  

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2019. at 22:12, Zoran Đurović рече

Ти си износио доказе како нисам светац.  Ти би да ти причам како сам грешник, а не пророк?

Expand  

Чисто да допунимо слику.

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2019. at 13:32, Родољуб Лазић рече

Чисто да допунимо слику.

Expand  

Кад ме тераш... Сагреших, али сам био мало више попио. Бих на некој вечери са Моником Белучи и после завршисмо у кревету. @Александар Милојков ми се због тога смртно увредио... Ожалостио сам брата мога. Одох после код дон Ђанија да се исповедим, он ме удари шаком: Који је то грех? - За глупост ми даде 7 дана поста на води...   

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2019. at 13:26, Zoran Đurović рече

Зашто? Ја и Маргарет Тачер смо људи који ништа нису погрешили! Чак је и Марија сумњива, јер је у Кани наружи Исус, а још је била сумњичава, па је слагала у срце постепено...:)) 

У твом случају, нула. Нисам будала.  

Expand  

Аууу, имаш ли милости? :)))

Ша овај полаже код тебе одмах за D категорију. Мени мука од толике вожње :))

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2019. at 13:48, Леон Професионалац рече

Аууу, имаш ли милости? :)))

Ша овај полаже код тебе одмах за D категорију. Мени мука од толике вожње :))

Expand  

Ипак сам ја папски доктор...:)) Кад видиш да човек а са а не може да сабере, онда се иде у овај метод. А времена пак немамо за губљење. Верујем да после овога му више неће пасти на памет да "расуђује" ко је свет а ко није. 

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2019. at 14:04, Nebojš.a рече

Posle svih tvojih laži trebalo bi proveriti i taj doktorat, makar bio i papski.

Expand  

Краљу, како сам ти разбуцао Максима и показао црно на бело његове лажи, ти си доживео психичку декомпензацију. Сам Макса није могао да ме тужи ни за какву увреду, јер је све било документовано, док је он потписао да не зна да ли ја имам ОШ, а сада ти сумњаш у докторат. Ако сам у стању да хакујем и папске сајтове и да тамо то поставим, онда сам Шлајермахер! :)) http://oseegenius.patristicum.org/ipa/resource?uri=34822&v=l 

Иначе, сви моји примерци су распродати на Августинијануму. Треба друге да им доставим. 

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2019. at 14:30, Nebojš.a рече

Kako da znamo da i to nije laž?

Expand  

Брт. дођи и види. Наравно да постоје примерци у библиотеци. У књижари нема ниједног, јер сам једном госту хтео да купим. Једино да направим видео са Лућаном (ради у књижари) и да ти он каже како нема више ниједног примерка, али би ти и на то рекао да то можда није та особа и сл. Нисам ја твој Максим па да лажем како уста отворим. Његове лажи смо демонстрирали. А ти си сведок да је Његош добро каза: ко је научио лагати, тај не умије вјеровати!

Проблем твој и Рођин, који је писао против Његоша, се види и у овим стиховима из Луче:

Будалама кад би вјеровали, 
поете су покољење лудо. 

Нашу сферу да ноћ не полази, 
би л' овако лице неба сјало? 
Без остријех зубах ледне зиме, 
би л' топлоте благост познавали? 
Без будалах тупога погледа, 
би л' умови могли блистат св'јетли? 
Свемогућство светом тајном шапти 
само души пламена поете
.  

Тако смо ми лудаци, јер то тврде будале, а кад они то тврде, сија јаче наша светлост, коју нам Господ у тајности шапуће. Није случајно да сам себе назвао лудаком, а не будалом. 

Уживај мало у поезији...

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...