Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Paradoksologija рече

Advokat Rodoljub Lazić je u Beogradu, pa bi trebalo da mu episkop bude +Irinej. Je li? Eparhija je velika, nije valjda frka da se potvrdi pripadnost, ukoliko je neko zaista u SPC.

Lepo sam napisao Beograd. Ali ne može slika da mu se izgugla. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 9 часа, Родољуб Лазић рече

Еtiketiranje označava pojam kojim bismo mogli opisati ruženje nekoga ili „prišivanje“ određenih neosnovanih osobina, stvaranje mišljenja na osnovu predrasuda i to sve u cilja da se „etiketirana“ osoba moralno diskvalifikuje.

epigone -  an undistinguished imitator, follower, or successor of an important writer, painter, etc.

Узгред, то није архаичан него страни израз.

Цитат

Морам да реагујем иако сте параеклисиолошки сајт. Јер сам код вас прочитао да је тамо неки Родољуб Лазић, дрвени адвокат и врбов клин Артемијев, тврдио да Синод не може да га разреши управе над епархијом. Не чудим се Родољубу Лазићу, злонамерном смутљивцу, епигону и буквоједу, а ни вама јер сте дојучерашње познате комуњаре које срамоте храм Божији.

Nemoj da kopiraš Tasu :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Родољуб Лазић рече

"...такав човек може да обмане или прелести и друге. Он има обичај да каже: "Видео сам Христа, видео сам Богородицу...рекао ми је, рекла ми је да ће бити рата, да ће се десирти убиство или неко друго зло...и то се стварно дешава, зато што је ђаво испланирао зло, те отуда и зна за њега"  (стр. 488)

Baš si zabrazdio. Sve i da je tako, nisam siguran da si ti pozvan da ga pokaraš, a ako grešiš, gadnu stvar sebi činiš.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Вукашин рече

Еtiketiranje označava pojam kojim bismo mogli opisati ruženje nekoga ili „prišivanje“ određenih neosnovanih osobina, stvaranje mišljenja na osnovu predrasuda i to sve u cilja da se „etiketirana“ osoba moralno diskvalifikuje.

Оу, јес! 

А шта је онда текст који је г. Лазић написао о попу Ђуровићу ако није етикетирање? 

А сад, овде се ради о учитавању а не о етикетирању. :))

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Родољуб Лазић рече

"...такав човек може да обмане или прелести и друге. Он има обичај да каже: "Видео сам Христа, видео сам Богородицу...рекао ми је, рекла ми је да ће бити рата, да ће се десирти убиство или неко друго зло...и то се стварно дешава, зато што је ђаво испланирао зло, те отуда и зна за њега"  (стр. 488)

Hristos mi je rekao da ljudi treba da se odreknu penzije Javljala se i Bogorodica. Sada je vreme hleb ili krst.

hqdefault.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, grigorije22 рече

Hristos mi je rekao da ljudi treba da se odreknu penzije Javljala se i Bogorodica. Sada je vreme hleb ili krst.

hqdefault.jpg

Pošalji Vučiću na twiter :D

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Ти си јако глуп дечко, то смо схватили. Ти немаш везе са православним предањем јер си дунстер с једне стране, а са друге си малициозан и зато ти Господ не отвара очи. И онда се чудиш што ти кажем да нећеш да се спасиш јер хулиш на Духа Светога. 

Других ради, не тебе ради, јер си ти изгубљен случај зато што се хула на ДС (не на Демократску странку, него на Духа Светога), не опрашта ни овде ни тамо: Свеци су себе видели грешнима јер су такви и били. Грехе су могли да виде зато што их је осветљавала Божија благодат. Нису били у мраку нити су очајавали, него су себе видели у Царству Божијем зато што су у њему били за живота. Ја сам то написао. Живим у неописивој светлости и радости. Душа ми гори за Господом непрестано, без обзира на објективно тешке услове у којима живимо и недаће које нас сналазе, као и без обзира на грех. Ништа ми не мути радост, јер сам са Господом, али ми душу растужи кад видим пропаст других. И могу да се молим са Исусом: Јерусалиме, Јерусалиме, који убијаш пророке и засипаш камењем послане теби, колико пута хтедох да саберем чеда твоја, као што кокош скупља пилиће своје под крила, и не хтедосте! Ето ће вам се оставити кућа ваша пуста. Јер вам кажем: Нећете ме од сада видети док не речете: Благословен који долази у име Господње.

Ко сам ја да се молим са Исусом? - рекао би Рођа и слични. Како је могуће да се идентификујем са Исусом?! Која је то прелест?! А са Павлом могу да кажем: Не живим више ја него Исус у мени. 

У мени. То је јако битна ствар. Гледај, безумниче, шта вели Павле: Јер знамо да је закон духован, а ја сам телесан, продан у ропство гријеху. Јер не знам шта чиним, јер не чиним оно што хоћу, него што мрзим то чиним. Ако ли чиним оно што нећу, признајем да је закон добар. Тада то не чиним више ја, него грех који живи у мени. Јер знам да добро не живи у мени, то јест, у телу мојему; јер хтети имам у себи, али учинити добро не налазим. Јер добро, што хоћу, не чиним, него зло, што нећу, оно чиним. А кад чиним оно што нећу, већ не чиним то ја, него грех који живи у мени.

Христос живи у човеку, као и грех. И то ти сведочи, коцкасти човече, апостол Христов. И он је реално био грешан и свет. Тражите да искушате Христа који у мени говори (2 Кор 13, 3). То је било онда, то остаје и сада. Човек је исти. Све је речено у Гал 2, 20-21: А живим - не више ја, него живи у мени Христос; а што сад живим у телу, живим вером Сина Божијега, који ме заволи и предаде себе за мене. Не одбацујем благодат Божију; јер ако праведност кроз закон бива, онда Христос узалуд умре. 

Како је ово добро Павле посведочио! Предодређени смо у Ис пре постања света и он је нас први заволео да се ниједно тело не би погордило. Штавише, даје да га убијемо да се не бисмо могли жалити. Само луд може да одбаци благодат Божију и да о њој не сведочи, јер ако праведност кроз закон бива, онда Христос узалуд умре. Наиме, ти и слични то тако виде. Транге-франге. Однос са Богом је ретрибутиван. Да ли си ти свестан да у твом речнику не постоји реч љубав, опијеност Господом, занешеност, лудило? То све си ти у мени видео и рекао: ђаво је у њему! 

Нема трговине са Богом. Шибом је истерао трговце.  

Јако добар текст. Теолошки приступ ментално слабима и ментално јакима, па овима који су у благодати знања и благодати не знања, па по духовима... Лазић не може да разуме јер је протестантски научен искључивости... Тј. цивилно се бави питањем теологије...

Дај му адресу Вартоломеја, да се њему жали на тебе. Ипак си ти и даље Васељенски свештеник који нема апсолутну слободу изражавања као што је то у СПЦ. Ипак ти гори под столицом због посланица Србским епикопима...

Али овај текст доле испод овог цитирано, о црним рупама и фиокама, мртвима што ходају са парадајзом... не би ни ајнштајн написао овако сликвито:laie_14:. Немој да те Његош прогања са светлом твари као ону вештицу из Бара, својевремено:)).

пре 6 часа, Родољуб Лазић рече

То је то о чему причам.

Избацили би га са Поука, као Јону пророка са брода својевремено због бежања од дужности. Да стварно нама прориче а не Вартоломеју, разумеш ли шалу. Неко се љути... неко ментално сазрева... неко се саблазни...

То је слобода говора, нема виртуелног чинодејства. Није ово црква. Овде су сви цивлно пристуни, али са благословом Цркве...

Подели на овим сајтовима

Ivan je u jednom svome korizmenom govoru g. 1479. prorekao svoju smrt a i plodove kojima će tek tada uroditi njegove propovijedi. Njegovo se proročanstvo i ispunilo jer je umro iste godine 11. lipnja. Izgleda da ga je otrovala neka žena koju je korio zbog njezina nećudoređa.

Sveti Ivan od sv. Fakunda - španjolski svetac i vrsni propovjednik koji je prorekao vlastitu smrt | Bitno.net https://www.bitno.net/vjera/svetac-dana/sveti-ivan-od-sv-fakunda/#.XQCoYaSreFE.whatsapp

‘Dobri papa’ i njegov anđeo čuvar: ‘Često, uvijek u miru, razgovaram s njime’

'Dobri papa' i njegov anđeo čuvar: 'Često, uvijek u miru, razgovaram s njime' | Bitno.net https://www.bitno.net/vjera/duhovnost/dobri-papa-i-njegov-andeo-cuvar-cesto-uvijek-u-miru-razgovaram-s-njime/#.XQCpLU1OT_0.whatsapp

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Драгана Милошевић рече

@Родољуб Лазић 

Ти и твоје друштво...

пре 17 часа, Драгана Милошевић рече

@Родољуб Лазић 

С ким ли се ми гањамо 180 форумских страница! :0222_shocked:

.

To drustvo, kako si ti sama skorije rekla, je pratnja od 30 clanova, od kojih desetak pisu. To vidi svako kad pogleda listu prisutnih clanova na temi. Kao sto je lako zakljuciti i da su kum i pop ista persona. Za ovo treba malo vestine, ali je lako dokazivo. Takodje, kako je neko primetio,  pop nas ovde voza 180 stranica za C ili D kategoriju. Ali, Vas, stalnju pratnju, voza za sve pare, tj. od teme do teme. Imace te licencu za hanza-brandenburg avione.   

I, naravno, koristi po potrebi. Par primera: Bokisd je navodno potpisao sto on tvrdi da nije, grigorije22 mu nalazi clanke iz 2015. g, a gde je pisao drugacije nego sada, i to za sv.Nikolaja, najveceg u nas posle sv. Save, itd. itd. ... a promenu misljenja spocitava drugima kao nedoslednost. Tako vi mislite da vam je prijatelj i dobrocinitelj, ali vas on ustvari koristi za svoje potrebe. Dobro, neki su mu i prijatelji, privremeni ili iskreni, to su oni njemu slicni. Treba biti bas slep da se sve ovo ne vidi. Vi tvrdite da vi postujete SPC, i izlazite sa imenima svojih paroha i episkopa. A u nasoj SPC (koju, kazete, postujete) relevantne licnosti jos davnih dan su rekle svoje stavove o popu djurovicu. Ne samo rekle nego i doneli odgovarajuce mere. Sada je tamo gde su ga primili i kome je dobar, a to je carigradska patrijarsija.

Ponovo kazem, stvarno treba biti slep i sve to ne videti. A onima koji na sve ovo ukazuju, stavlja se etiketa mrzitelja ljudi, mrzitelja nase crkve, Boga ...

Tvoje, Dragana, ingerence su forum pouke, a rekla si skorije i ovo: ... За Акација, Никодима и Марка није интернет, укинула бих им на брзину. Na stranu kvalitet, ovakav ili onakav, pomenjanih licnosti, ali je ipak sreca da su ti ingerence samo to sto jesu, jer pitanje je kome i sta bi sve ukidala. Mene slobodno banuj, i tako sam sve manje i manje ovde. Procitam ono sto objavi Aleksandar Zivaljev, i od drugih slicnih, a koji su ocito iskreni, smerni i prijatelji tela crkve. Takodje, i savete oca Save Janjica, kad sa odgovorima izadje tj. kada dobije vremena.

.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Tristatri рече

A u nasoj SPC (koju, kazete, postujete) relevantne licnosti jos davnih dan su rekle svoje stavove o popu djurovicu. Ne samo rekle nego i doneli odgovarajuce mere. Sada je tamo gde su ga primili i kome im je dobar, a to je carigradska patrijarsija.

Које су, опадачу, то мере донете против мене? 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Tristatri рече

Kao sto je lako zakljuciti i da su kum i pop ista persona. Za ovo treba malo vestine, ali je lako dokazivo.

:2hf007n: dobio si pehar za naj SF kratku pricu u pokusaju?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Tristatri рече
.
Ti se bavi proricanjem, klevetama, uzarenim ugljevima i egzorcizmom. Ja cu staviti samo crno na belo tj. CSS  i sl..
.

Izvoli. Dokazi. Crno na belo. Ti si poceo ozbiljno da fantaziras. Da sada nisam znao da su Rodjina sizoidno - deluziona stanja svesti prenosna bolest, ali covek se uci dok je ziv!

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...