Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 44 минута, Родољуб Лазић рече

Примери наравно захтевају и контекст и одговарајуће тумачење.

Узми да нам тумачиш, немој сиротима да нас остављаш! molimoli

Приметио си, дакле, да није све у складу са твојом науком? Шта мислиш да ли би твој суд потписали Артемије и Никодим? Наравно да би. Ви сте испод истог шињела измилели. 

Ја јесам грешан човек (и знам то конкретно, не уопштено да говорим), али нисам прелесник и будала, како би ти желео да представиш, јер бих онда пљуно на моје православље и сав просвећујући рад који годинама гратис вршим међ Сорабима, а од кога ће и васељена имати користи. Због тога сам те развалио по губици, јер гамад као ти са нападима ад хоминем хоће да оспоре здраву Хр науку. Не карам те ја због себе, него што је твоје учење било и остало антихристовско. У томе је фора, друже мој.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Citira Sv starca Pajsija - selektivno. Sta je sa drugim citatima gde govori o blagodatnim darovima, gde su citati kada svojim duhovnim cedima molitvom otvara duhovne oci i oni osecaju prisustvo Zivoga Boga itd itd ( mnogo je takvih stvari opisano u knjigama o Sv starcu Pajsiju Svetogorcu )...pa kada prica o molitvenim frekvencijama centralnog nervnog sistema i kako su njegove " antenice " kao prijemnici...itd ( nemam vremena da vadim citate - na poslu sam, a nema ni potrebe jer verujem da ljudi koji su na forumu citaju i znaju o cemu pisem ). Jel' on misli da smo mi ludi, o cemu se ovde radi???

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Преп. Пајсије:

Блажени су они који су рођени луди, јер ће као лудима да им се суди, и тако ће без пасоша ући у Рај.

Али, блажени су и три пута блажени веома паметни људи, који се ради Христове љубави праве лудима и тиме исмевају светску сујету. Ова њихова лудост Христа ради више вреди од свег знања и мудрости мудраца целог овог света. 12:smeha:

Blago nama...7896634

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Isusovo magare рече

Преп. Пајсије:

Блажени су они који су рођени луди, јер ће као лудима да им се суди, и тако ће без пасоша ући у Рај.

Али, блажени су и три пута блажени веома паметни људи, који се ради Христове љубави праве лудима и тиме исмевају светску сујету. Ова њихова лудост Христа ради више вреди од свег знања и мудрости мудраца целог овог света. 12:smeha:

Да чујемо Рођу да нам ово "контестуализује". :D

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Zoran Đurović рече

Узми да нам тумачиш, немој сиротима да нас остављаш! molimoli

Приметио си, дакле, да није све у складу са твојом науком? Шта мислиш да ли би твој суд потписали Артемије и Никодим? Наравно да би. Ви сте испод истог шињела измилели. 

Ја јесам грешан човек (и знам то конкретно, не уопштено да говорим), али нисам прелесник и будала, како би ти желео да представиш, јер бих онда пљуно на моје православље и сав просвећујући рад који годинама гратис вршим међ Сорабима, а од кога ће и васељена имати користи. Због тога сам те развалио по губици, јер гамад као ти са нападима ад хоминем хоће да оспоре здраву Хр науку. Не карам те ја због себе, него што је твоје учење било и остало антихристовско. У томе је фора, друже мој.  

Свако ко је био на теми зна шта си ти тврдио и заступао, а шта, пак, ја. И свима је, ваљда, јасно шта није у складу са чијом науком и ко је шта приметио. Речи светог старца Пајсија, које сам навео, потпуно су јасне. После 150 страна упињања да допкажеш своју светост , сада окрећеш плочу и полако се "извлачиш" из приче. И истовремено играш дуплу игру, како ти кад затреба, да збуниш публику. У ту сврху иде прича да се ти у ствари шегачиш, да ти, као, не мислиш стварно да си свет, него јуродствујеш. Али и твој текст којим си почео ову тему, и 150 страна разних цитата које сте постављали ти и Леон ( који је, врло вероватно, и "Годфадер") говори шта си ти тврдио и шта мислиш. Кога не мрзи, нека се врати уназад на теми па нека се увери. 

То ко је користио ад хоминем аргументе је опет твоје бацање прашине у очи. Управо је обернуто - ad hominem аргумент  на којем ти и твоји епигони јашете стотинак страна, јесте да покажете како ја не могу бити у праву јер сам (тобоже)  артемит и никодимовац. А као такав, разуме се, не могу бити у праву. То је аргумент ад хоминем.

Опет, по старом обичају, вређаш, и опет се хвалиш. Ја сам гамад, а ти си онај ко својим учењем просвећујеш Србе својом науком од чега ће " и васељена имати користи". Поново се тапшеш по рамену, како  си ме "развалио по губици". Мени је потпуно свеједно шта ти мислиш, мисли шта хоћеш. У једном тренутку ми је постало јасно да си ти у скоро нерешивом проблему, због чега ми је свакако жао. 

Рекао сам и понављам: ова тема је суштински давно завршена и изгубила је смисао. Вештачки се одржава, мислим да знам због чега. И немам намеру да "висим" овде и оповргавам све што ти поставиш. Верујем да већина читалаца може да разлучи прави смисао тога што постављаш. Када и ако проценим да треба, написаћу неку поруку на теми. Разикујући да неко помисли да се не јављам због тога што немам шта да одговорим. 

Подели на овим сајтовима

Ko ti je episkop? 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Распитај се, можеш да сазнаш. Можда ти помогне чињеница да сам ја поставио ову тему:

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Родољуб Лазић рече

сада окрећеш плочу и полако се "извлачиш" из приче.

Да си икада ишто марљиво читао од мене знао би метод којим се служим. ВСБ ме је назвао Спајдерменом. Овде су Боксит и неки потписали око крштења ствари које нису заступали, а Иван Инквизитор Марковић је завапио:  Не потписујте ништа! То је била комедија. 

пре 17 минута, Родољуб Лазић рече

Управо је обернуто - ad hominem аргумент  на којем ти и твоји епигони јашете стотинак страна, јесте да покажете како ја не могу бити у праву јер сам (тобоже)  артемит и никодимовац.

Јеси. И зато сам ти навео каноне да се од вас не могу примати тужбе осим по финансијском питању или грађанском. Са друге стране сам истакао да си константно у прелести. Да си увек подржавао и подржаваш расколнике и јеретике. 

пре 19 минута, Родољуб Лазић рече

Рекао сам и понављам: ова тема је суштински давно завршена и изгубила је смисао.

Свако паметан је то видео да су базичне ствари јасне. Ми само уживамо у читању житија. 

пре 20 минута, Родољуб Лазић рече

Када и ако проценим да треба, написаћу неку поруку на теми. Разикујући да неко помисли да се не јављам због тога што немам шта да одговорим.

Да те потсетим да никада ни на један аргумент ниси одговорио. Јер си социопата. То је један од главних индикатора психопаштине: Не одговарати на аргументе. 

пре 12 минута, Родољуб Лазић рече

Распитај се, можеш да сазнаш.

Нисмо у квизу. Јасно је да нећеш да кажеш ко ти је владика јер немаш га из СПЦ. 

Уживај.  

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Жичанин рече

IMG-2295.jpg

Немања/Акације!:))12:smeha::)) Духовник му пак онај други болесник Ивковић, како ли се презива, што ми га посла... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жичанин рече

Ваљда.... Укакије? :scratch_head:

Он је барем женскарош. Знам која се кресала са њиме, а његови су у доброј мери педери. Писала Борба и разобличила их. Све је тачно што је тамо написано. 

Сада је јасно и који ветар Рођу донесе. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Ја се осећам потпуно сигурно. Немам потребу, као ти, да тему затрпавам цитатрима који, наводно, доказују твоју тврдњу. То показује да уопште ниси сигуран да си убедио публику. Рекао сам на странама, чини ми се 60 - 70, давно је било, шта сам мислио да је потребно о томе. Ако сам погрешио, на моју је штету. Али ја преузимам тај ризик. Много је већа корист него да се прегањам с тобом и губим време и енергију. Људи су паметни, нека сами процене. 

Што се приче око Артемија и Никодима тиче, и ту сам све објаснио. Ко хоће, нека верује, ко неће, баш ме брига. Моја сигурност произилази из истине коју о томе говорим. А твоја намера да људе убедиш да сам ја артемијевац или никодимовац произилази из несигурности и потребе да ме дисквалификујеш у очима публике. А мени је смешно. 

Исто се односи и на одговор ко ми је епископ. Најједноставније - НЕЋУ  да ти одговорим. Ко си ти да ме преиспитујеш за епископа? Клирик си друге Помесне Цркве, у СПЦ си нико и ништа. Никаква инстанца. Рекао сам да сам у СПЦ и то ти је доста. Разумеш? Као кад би ме неко у аутобусу тражио да му покажем диплому Правног факултета инаће нисам правник ако то не урадим. Потпуно небитан човек и небитна ситуација. Једноставно ћу га занемарити.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Zoran Đurović рече

Овде су Боксит и неки потписали око крштења ствари које нису заступали, а Иван Инквизитор Марковић је завапио:  Не потписујте ништа! То је била комедија.

A, njet, .... :D .. Zoki nije bilo bas tako... :0201wink::D ,... pricali smo koliko se secam na vise tema i mnogo stotina strana, bilo zanimljivo, lepo vreme bilo... 0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

A, njet, .... :D .. Zoki nije bilo bas tako... :0201wink::D ,... pricali smo koliko se secam na vise tema i mnogo stotina strana, bilo zanimljivo, lepo vreme bilo... 0703_read

Јеси, потписао си. Зато је Иван прсао психички.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...