Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako je ova tema dogurala do 150str meni nije jasno. U stvari jeste, forumi su cudo:navijanje:

To sto meni ne leze toliko teske reci upucene ka sagovorniku je moj problem tj moj licni pecat kako ja i s kime razgovaram. Al ne ocekujem da drugi ispune ta ocekivanja. Postoje neke reci koje ne volim da cujem od meni bliskih ljudi, nekako eto meni licno su preteske i to ume da me zaboli cak i kad je receno u drugom kontekstu. Al opet sta sad. Ja volim da psujem recimo, u jednom trenutku svaka druga mi je bila rec jbg i upm. Al onako socno. Nikom direkt o upuceno vise kao usklik, neki bunt prema zivotu kad je situacija bila preteska. Al kad znam da nekom to smeta a blizak mi je ja se ujedem za jezik pa vodim racuna... 

Al mi je strasno da neko zakljucuje o osobi spram njegovog recnika pogoto u vezi sa time hoce li se spasiti, moze li biti pravoslavan, moze li biti svestenik il ovo il ono. 

Mozemo reci da bi nesto bilo uobicajeno i lepo videti. Eto recimo ja Avu licno upoznah i sretoh nekoliko puta, mozda se i on sablaznio na moj recnik i moje psovke. Al ga nisam ni jednom cula da za nekog ruzno kaze, cak i kad je upotrebio jace reci osmeh na njegovom licu i neverbalna komunikacija su ga odale da ne misli ni lose a kamoli neko zlo. 

I ne mogu da se ne zapitam, pa dobro, da nije do ljudi? Da li moze eto vi koji ste toliko protiv popa Djurovica, da li moze da se desi da ima nesto u vama na sta se kaci njegov jezik. Jer vasa reakcija jeste preterana. Mislite da je budala, super, prodjite ga se, sta vas se tice, joa jedna budala u nizu. Da li ste mozda svesni sta je to u vama sta on toliko pogadja da vas isprovocira da pokazete vasu tamnu stranu? Jel Ava provocira, cacka, a sta ce da iscacka to niko unapred ne zna. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Најсмешније је што су "пали" на речник од целе теме.

Ипак је до људи.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

како вас не мрзи да мрзите, и при том мислите да Богу службу чините? 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Јелена011 рече

I ne mogu da se ne zapitam, pa dobro, da nije do ljudi?

2:08  До мене, до мене је :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

uopšte nije stvar u tome da li neko koristi ružne reči ili ne, pa nismo mi blazirani i sad se kao snebivamo, i ja te reči koristim privatno. ali opet nije problem da li ih neko koristi privatno ili javno.

svar je u tome što se čovek predstavlja za sasud Duha Svetog, čak bi i to bilo uredu međutim upinje se da to dokaže čudima, prognozama, isceljenjima i samo njemu znanim konstrukcijama koje vidi u budućnosti kao npr dlake koje već skuplja...

sve to prolazi kao šala i ok, ....ne bih se ni javljao, međutim onda počinje da pokazuje karakteristike ego manijaka, ne dozvoljava suprotstavljanje, kune, poredi se sa svetiteljima, halucinira nekim alternativnim teorijama....

e kada neko ima psihološki problem i počne to da prodaje kao delo Duha Svetog mislim da je to linija preko koje se ne prelazi. barem tako stoji u Jevanđelju.

na temi o Maximu je bilo jasno da je njegov motiv pre svega lične prirode, ogorčenost u vezi spletki na fakultetu u kojima je po njegovim rečima maxim učestvovao, mada mi je i tad smetalo maskiranje ličnog animoziteta borbom za ortodoxiju. nisam se javljao jer je verovatno i jedno i drugo tačno, ali je već tu bilo jasno kakav duh nosi, jednostavno histerija i samo ono "ne daj da tema zamre" jer sad je prilika da poentiram. od "brijanja" ne bi ništa i beše mi u neku ruku drago kako ovaj ispade ko dosadno kuče koje sve nešto kidiše a čovek prođe da se nije ni osvrnuo.

toptoptopova argument mislim da je i suvišno komentarisati, nemam nikakvu zavist zaista, drago mi je da su ljudi uspešni obrazovani... ali jasno je da sasud duha to nikada ne bi koristio kao argument, čak su gledali da to stave u drugi plan... tako da je Đurović čovek koji je pomešao babe i žabe

niti mu sudim niti ga mrzim niti mi je fiksacija u životu... ali ne možeš da prodaješ mošnice za bubrege

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Тако ми недостаје онај позитиван дух који на оваквим темама носи @Vedran , @Vladan :::. , @АлександраВ чак и када к...ју ( моје тачкице ).

Ово ми све постаје превише отровно.

Опростите што тек тако ...

Подели на овим сајтовима

uopšte nije stvar u tome da li neko koristi ružne reči ili ne, pa nismo mi blazirani i sad se kao snebivamo, i ja te reči koristim privatno. ali opet nije problem da li ih neko koristi privatno ili javno.
svar je u tome što se čovek predstavlja za sasud Duha Svetog, čak bi i to bilo uredu međutim upinje se da to dokaže čudima, prognozama, isceljenjima i samo njemu znanim konstrukcijama koje vidi u budućnosti kao npr dlake koje već skuplja...
sve to prolazi kao šala i ok, ....ne bih se ni javljao, međutim onda počinje da pokazuje karakteristike ego manijaka, ne dozvoljava suprotstavljanje, kune, poredi se sa svetiteljima, halucinira nekim alternativnim teorijama....
e kada neko ima psihološki problem i počne to da prodaje kao delo Duha Svetog mislim da je to linija preko koje se ne prelazi. barem tako stoji u Jevanđelju.
na temi o Maximu je bilo jasno da je njegov motiv pre svega lične prirode, ogorčenost u vezi spletki na fakultetu u kojima je po njegovim rečima maxim učestvovao, mada mi je i tad smetalo maskiranje ličnog animoziteta borbom za ortodoxiju. nisam se javljao jer je verovatno i jedno i drugo tačno, ali je već tu bilo jasno kakav duh nosi, jednostavno histerija i samo ono "ne daj da tema zamre" jer sad je prilika da poentiram. od "brijanja" ne bi ništa i beše mi u neku ruku drago kako ovaj ispade ko dosadno kuče koje sve nešto kidiše a čovek prođe da se nije ni osvrnuo.
toptoptopova argument mislim da je i suvišno komentarisati, nemam nikakvu zavist zaista, drago mi je da su ljudi uspešni obrazovani... ali jasno je da sasud duha to nikada ne bi koristio kao argument, čak su gledali da to stave u drugi plan... tako da je Đurović čovek koji je pomešao babe i žabe
niti mu sudim niti ga mrzim niti mi je fiksacija u životu... ali ne možeš da prodaješ mošnice za bubrege
Avva se poigrava sa vama kao macka sa misem. Dokazao je poentu - kada bi sa Gospod danas pojavio - fariseji i ostali prepodobni dusebriznici bi ga ponovo raspeli - to je fakat ( kako onda - tako i danas ). Uopste nije poenta u dlakama kose i brade, prorostvima itd - ali vi i slicni vama ste se upecali i pikazali svoja prava lica ( kao sto napisah u jednom od prethodnih komentara - ne pada sneg da prekrije breg, vec da svaka zver pokaze svoj trag ) - ali vama kao da je neko stavio mrenu na oci - na zalost! Dakle nije sustina u Avvinoj sprdacini sa vama i sa vasim malogradjanskim pogledima na svet, zivot, veru i Crkvu, vec u drugim stvarima. Ali ne zelim vam crtati - jer bi bilo zalud.
Mir vam od Gospoda!

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Milica Bajic рече

Тако ми недостаје онај позитиван дух који на оваквим темама носи @Vedran , @Vladan :::. , @АлександраВ чак и када к...ју ( моје тачкице ). Ово ми све постаје превише отровно. Опростите што тек тако ...

У праву си. Сама намера је била зла, тако да резултат не изненађује. Ја се пак преписујем са овом двојицом - у благодати сам!:)) 

Подели на овим сајтовима

,,Не пада снег да покрије брег  већ да свака зверка покаже свој траг" - стара народна умотворина.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, The Godfather рече

Avva se poigrava sa vama kao macka sa misem. Dokazao je poentu - kada bi sa Gospod danas pojavio - fariseji i ostali prepodobni dusebriznici bi ga ponovo raspeli - to je fakat ( kako onda - tako i danas ). Uopste nije poenta u dlakama kose i brade, prorostvima itd - ali vi i slicni vama ste se upecali i pikazali svoja prava lica ( kao sto napisah u jednom od prethodnih komentara - ne pada sneg da prekrije breg, vec da svaka zver pokaze svoj trag ) - ali vama kao da je neko stavio mrenu na oci - na zalost!

Нема ничега што се овде видело а да није у Писмима описано. Видела се врлина ових окречених гробова. И оно: Прореци нам, Христе, ко те удари? Као и: Имајући очи зар не видите, и уши имајући зар не чујете? И: није слуга већи од господара својега. Ако мене гонише, и вас ће гонити: ако моју ријеч одржаше, и вашу ће одржати.

Зато неће бити изненађења кад одемо Богу на истину.  

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ana čarnojević рече

juče ste ušli u crkvu i juče ste došli na forum i sad nemate druga posla nego da izražavate svoje mišljenje. 

7896634ох да опрости, стварно срамота.

Ако имаш још нешто да ме к...ш можемо и на пп драга.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ana čarnojević рече

izvini ali nemam, frustriraš me  taman za dve tri rečenice.

da je više ne bih ostavila drugare bez takve zabave kao što je cheek fight, nije takvo veselje za pp.

Разумем повод за твоју реакцију али ниси приметила први део коментара у којем је Милица таговала нашу браћу да се укључе у разговор.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...