Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Написано је овде једно пет томова на тему о (бе)смртности душе. За и против. Узмеш и прочиташ и нађеш решење за себе.

Ne govorim o besmrtnosti duse vec tela. Covek je imao isto telo u raju kao sto ima i sada. Zivotinje su se kidale i ubijale pre pojave Adama i to zato sto je to prirodno a ne posledica greha. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У међувремену сам, пре него што си ово написао, едитовао свој одговор. Не знам шта бих додао.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, grigorije22 рече

Ne govorim o besmrtnosti duse vec tela. Covek je imao isto telo u raju kao sto ima i sada. Zivotinje su se kidale i ubijale pre pojave Adama i to zato sto je to prirodno a ne posledica greha. 

(o ovome smo raspravljali sto puta,... bio je i telom besmrtan,... itd.... :POPOcorn1:)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Касијан је, слепче, један од мојих омиљених светаца. Наравно да од њега ти не би прихватио да се не пости до Педесетнице. То би раслабило твоје тело и ум.

Жалостан си. Узео си да преведеш оно што је опште и субјективно (јер нико не зна шта је у срцу човековом), али ниси превео индикатор за лажно чудо тј. пророка/чудотворца. То је онај који те води другим боговима. Обриши наочаре па прочитај боље. Намерно си прескочио ову реченицу, јер си јајара, како сам на почетку лепо те дефинисао. Кога ја упућујем да иде у неку другу веру? Да ли сам суђен за јерес? Напротив, преко моје смирености и најнедостојности, људи се причислују нашој Цркви. Ти си пак тај негативац који проповеда не милосрдног Оца, него неког крвожедног Молоха. Уста су ти, пријатељу, отворен гроб. Подржавао си расколе у СПЦ, блејао против патријарха и других "екумениста" владика, а сад си узео да подржаваш Максима који ради на расколу! Сва ова полемика показује колико сам био у праву и колико је ситуација озбиљна. Ти припадаш групи паса (има симпа израз, како видесмо, требињски тамбураши) које је Максим пустио са ланца.   

Занимљиво је да одговара на твој текст којим разобличаваш  епископа Максима а против њега није написао текст. Чудно је због тога што је раније подржавао конзервативније епископе и сматрао да је Артемије неканонски рашчињен.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

Озбиљна оптужба за шта? 

Брате идеш грлом у јагоде. Колико схватам он не тврди за себе да је светац него суптилно деконструише твоју тврдњу да је у прелести и доказује зашто не би могао да буде светац или пророк. А ти си упоран у својој тврдњи и то по мом мишљењу прелази у оптужбу на рачун његове личности. 

Подели на овим сајтовима

И ово све до сада је било искрено и без фолирања. Мислим да је отишло предалеко и да је у великој опасности и он и људи који му слепо верују. На корак од секте. 

Стицајем околности, коинцидирало је са овом расправом о еп. Максиму. А што се Максима тиче, мислим да је потопуно јасно шта о  њему и његовом испаду мислим из првог пасуса мог текста.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Просечан србенда рече

Брате идеш грлом у јагоде. Колико схватам он не тврди за себе да је светац него суптилно деконструише твоју тврдњу да је у прелести и доказује зашто не би могао да буде светац или пророк. А ти си упоран у својој тврдњи и то по мом мишљењу прелази у оптужбу на рачун његове личности. 

Доказује зашто НЕ би могао бити светац или пророк!? Хајде, брате, реци да се шалиш.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Доказује зашто НЕ би могао бити светац или пророк!? Хајде, брате, реци да се шалиш.

Бог одређује да ли је неко светац или пророк. А ја не знам шта ти очекујеш да он одговори на твој текст?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

И ово све до сада је било искрено и без фолирања. Мислим да је отишло предалеко и да је у великој опасности и он и људи који му слепо верују. На корак од секте. 

Стицајем околности, коинцидирало је са овом расправом о еп. Максиму. А што се Максима тиче, мислим да је потопуно јасно шта о  њему и његовом испаду мислим из првог пасуса мог текста.

Sto se mene tice, napisah vec ranije, nemam ni nameru, ni pravo da mu sudim, a nemam ni dar razlikovanja duhova. 

I ostali verujem misle svojom glavom. Ne moramo u svemu da se slazemo...

Oko nekih prorostava o. Zorana u vezi ep. Maksima sam suzdrzan, nemam tu smelost i slobodu. Gledam i cekam. 

Подели на овим сајтовима

Не очекујем ништа. Само сам изразио чуђење твојом тврдњом да он својим текстом доказује зашто НЕ би могао бити светац. Мада ми се чини сада, на друго читање, да ти хоћеш да тажеш да он доказује - "зашто ја па не би могао бити светац? - што ће рећи да доказује да би он могао бити светац. Вероватно си то мислио.   

Подели на овим сајтовима

Uzeo sam danas da čitam tumačenje žitija Nila Kalabrijskog od Emilijana Simonopetrijskog i naidjoh na sledeću misao:

Цитат

Svetitelj je čovek kao i svi drugi. Podleže istim zakonima, istoj propadljivosti. Rekli bismo da živi između propadljivosti i nepropadljivosti, s jedne strane, zato što živi Boga, s druge, zbog toga što zemljom hodi i ona ga neprestano privlači. Svetitelj je čovek koji zna da voli, kao što je Prepodobni Nil voleo, zna da privlači, kao što je prepodobni Nil privlačio, zna da bude privučen, kao što je Prepodobni Nil bio privučen ljudskom lepotom. Svetitelj je neko ko može da živi svet, a da pri tom u njemu ne nalazi ništa zajedničko sebi.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Родољуб Лазић рече

Не очекујем ништа. Само сам изразио чуђење твојом тврдњом да он својим текстом доказује зашто НЕ би могао бити светац. Мада ми се чини сада, на друго читање, да ти хоћеш да тажеш да он доказује - "зашто ја па не би могао бити светац? - што ће рећи да доказује да би он могао бити светац. Вероватно си то мислио.   

Јесте погрешно сам се изразио. Види се да немаш лошу намеру, да си проницљив и добар у струци:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...