Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Жика рече

Ниси схватио. Није рекао за себе да је светитељ већ шта ако није лажни пророк онда испадне да чине грех они што га осуђују. Има она чувена реченица Симеона Новог Богослова да ако неко каже за човека пуног благодати Светог Духа да је прелешћен да хули на Светог Духа.

Свако има довољно памети. Нек прочита првих пет пасуса текста па нек себи одговопри шта је писац хтео да каже. Немам потребе никог да убеђујем. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 10 минута, Жика рече

Ниси ништа схватио.

Наравно.

Скоро толико колико ти ниси схватио која је духовна корист од спознаје да је Ђуровић обзнанио добитак од лутрије.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, grigorije22 рече

Da, ali ti si naveo Baba Vangu kako se 80% njenih prorostva ispunilo. A ja pitam da li se kod Pravoslavnih staraca ispunjava sto odsto. Sta ako se i kod njih kao kod vange ispuni 80 ili u manjim procentima?

И какве то везе има са Ђуровићем? Где он каже да се његова пророчанства не испуњавају?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

И какве то везе има са Ђуровићем? Где он каже да се његова пророчанства не испуњавају?

Nema nikakve veze sa njim, ali si pomenuo prozorljivost kod staraca i Baba Vangu pa sam se samo nadovezao pitanjem. 

Подели на овим сајтовима

Добро, значи нема везе са њим. Ако нема везе са њим, не знам зашто бих о томе овде причао?

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Родољуб Лазић рече

Например овде:

"Видиш, пријатељу, ја, када почну да хуле, упозорим лепо људе да можда не хуле на Духа Светога. За самог Исуса су говорили да је опседнут демонима (Јн 7, 20) и да уз помоћ њих чини чуда (Мт 9, 34), али их лепо упозорим (што важи и данас), да не суде (иначе су угасили, уп. Мт 7, 1-2) и да не хуле, јер само хула на Духа неће бити опроштена (Мт 12, 31). Чиме си ти уверен да сам ја лажни пророк и хулитељ? Ко ти то гарантује? У случају да грешиш, јасно ти је да си награисао, јер си своју душу погубио, али си завео и неке друге који ће пасти на те твоје тлапње. Зато сам и Максиму казао да му не би био у кожи кад га Ава кара... Не бих то узео олако.Међу разним категоријама светаца имамо пророке и лудаке. Објаснио сам у ком смислу сам говорио о себи као о пророку, али ти је то промакло, јер читаш „добронамерно“ и онда спинујеш"

опрости али ништа се из овога не може.закључити да је твоја тврдња тачна и то је само твоја конструкција и виђење реченог.

Подели на овим сајтовима

Добро. Не мораш закључити да је моја тврдња тачна. Као што и ја могу закључити да је твоја тврдња само конструкција и виђење онога што је Ђуровић рекао.

Свако има довољно памети па нека сам изводи закључке о ономе што је речено у првоих пет пасуса. Мени је потпуно јасно шта човек говори. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Родољуб Лазић рече

У процесу дуготрајне унутрашње борбе подвижник се сусреће са три вида прозорљивости: првим, који проистиче из природне интуиције која је код неких људи појачана услед испосничког живота; другим – који је последица демонског деловања, и трећим – који је дар благодати.
Трећи вид је спојен са великом одговорношћу и извор је многих духовних страдања за онога који њиме располаже. Гордом човеку он се уопште не даје.

3. Описа ме човек...

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Zoran Đurović рече

Ти си износио доказе како нисам светац. И сада ти не прија кад те кара Ава са контра аргументима? Ти би да ти причам како сам грешник, а не пророк? Не бише ли Јеремију и бацаше га у рупу, такви праведници као ти, а њему није пало на памет да порекне да је пророк?

Ма јок, не прича је светац. 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Родољуб Лазић рече

Скоро толико колико ти ниси схватио која је духовна корист од спознаје да је Ђуровић обзнанио добитак од лутрије.

Огромна је корист. Јер си изашао из мрака и показао психопатско виђење светости. Ти ниси читао да вршим егзорцизме? Ево, сад сам сотону истерао на светло. Јер такви као ти сте тровачи црквеног живота и побожности. Глупост је Бог изабрао да порази мудрост света. Исус је био неморалан. Сад сам (јуче) читао недељно Јеванђеље о Исусу и самарјанки. Он не само што је причао са женом, него је она била Самарјанка! Да ли си ти свестан који је то скандал? Апостоли су се саблазнили! 

И јуче је, преко мене, један Италијан прешао у православље (стил који му се више допада, а не да је прешао из јереси), иако ја не проповедам католицима да постају православни. То је ђавоље чудо! Као и кад кажем једној, која није могла да затрудни, да ће за пола године занјети (јер сам претпоставио да ће бити будала који ће рећи да сам ја отац и правити неслане шале). Родила здраво и право дете, а то је ђавоља работа!:)) Жена је после била велики добротвор Поука. 

Кажи ми, пријатељу, где ти виде у мени фарисеја? А управо су они дошли главе Исусу, јер је кршио закон. Ти само о томе трубиш, јер си ти праведник! Ако размислиш хладне главе, што је вероватно немогуће, када би поредио нас двојицу, ко од нас више личи на фарисеја? Ти имаш све адуте... 

Гледај како коцком те Господ разобличи? Ниси пао не нечем озбиљном, него на смешном. Рекох ти да боље не заслужујеш...

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Леон Професионалац рече

Свуда је прашина нешто што је лоше. Оговарања, лажи, увреде, псовања итд. Нигде не постоји позитивна конотација те речи. Зато је и значење те изреке да ће за добрим човеком увек неко да псује, пљује и остало. 

Naravno,ne treba sve bukvalno tumačiti,nešto je i metaforično,ja bih to razumela da neko ko je dobar ostavlja iza sebe trag,izaziva reakciju,pokreće talase ali i talasčiće:)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Огромна је корист. Јер си изашао из мрака и показао психопатско виђење светости. Ти ниси читао да вршим егзорцизме? Ево, сад сам сотону истерао на светло. Јер такви као ти сте тровачи црквеног живота и побожности. Глупост је Бог изабрао да порази мудрост света. Исус је био неморалан. Сад сам (јуче) читао недељно Јеванђеље о Исусу и самарјанки. Он не само што је причао са женом, него је она била Самарјанка! Да ли си ти свестан који је то скандал? Апостоли су се саблазнили! 

И јуче је, преко мене, један Италијан прешао у православље (стил који му се више допада, а не да је прешао из јереси), иако ја не проповедам католицима да постају православни. То је ђавоље чудо! Као и кад кажем једној, која није могла да затрудни, да ће за пола године занјети (јер сам претпоставио да ће бити будала који ће рећи да сам ја отац и правити неслане шале). Родила здраво и право дете, а то је ђавоља работа!:)) Жена је после била велики добротвор Поука. 

Кажи ми, пријатељу, где ти виде у мени фарисеја? А управо су они дошли главе Исусу, јер је кршио закон. Ти само о томе трубиш, јер си ти праведник! Ако размислиш хладне главе, што је вероватно немогуће, када би поредио нас двојицу, ко од нас више личи на фарисеја? Ти имаш све адуте... 

Гледај како коцком те Господ разобличи? Ниси пао не нечем озбиљном, него на смешном. Рекох ти да боље не заслужујеш...

Šta misliš kada bi u duskusiju ušao Avocado koji je takođe praunik? :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Као и кад кажем једној, која није могла да затрудни, да ће за пола године занјети (јер сам претпоставио да ће бити будала који ће рећи да сам ја отац и правити неслане шале). Родила здраво и право дете, а то је ђавоља работа!:))

Грешна ми душа, одмах сам помислио на - 

hqdefault.jpg

:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Родољуб Лазић рече

Ма јок, не прича је светац. 

Коцкасти, ја приватно могу да будем грешан човек као и свако други, али Јеремија није ишао и говорио: Ја као грешник вам кажем, него је једноставно ишао и говорио у својству пророка. Нико га не би узео за озбиљно. Ја у том својству разобличих Максима, а ти узе да га подржиш. Сумашедши си. 

Не само да си петоколонаш, па подржаваш расколе и отимање наше дијаспоре, него негираш и литургијски текст: Светиње светима! Ти не прилази, пошто си грешник. :pop: 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Лазар Нешић рече

Грешна ми душа, одмах сам помислио на - 

hqdefault.jpg

:smeh1:

Знам лудаке, па зато и рекох овој. Она ме је одвезла до Витовнице, где често иде, и ишли смо насамо, али сам јој казао да је чекала на Аву. Наравно да је занјела са својим мужем. Ја живим у другој земљи.

Јуче ми се јавио човек из Црне Горе, молио сам се за њих, јер ова није могла да затрудни, кад су ми се јавили, знао сам да неће изаћи та трудноћа, али им ништа нисам рекао. Синоћ ми јавља да је опет трудна, што је невероватно после тако брзог побачаја, али ће ова бити како драги Бог заповеда. 

Оће ми се за те трудноће, иако нисам Маша Чудотворац!:))) - Једна друга, где сам кумовао, кад је остала трудна, рекао сам мојој жени: Види кад ће после порођаја да се разведу. Тако и би. Родила је здраво дете, живо и паметно и данас, али сам знао да ће се развести. И тај развод је био благословен. Кумовао сам са тугом у срцу. Покушавао и да их помирим, али је било како је Господ одредио. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...