Jump to content

Зоран Ђуровић: Ко о чему, Ава о молитви...

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 41 минута, Nebojš.a рече

Ono na šta sam ja mislio je tvoj i Đurovićev osvrt na nekoga ko ne misli isto. Neka ste i 100% u pravu to ne opravdava takvo partizansko delovanje (koje ovde i nije bilo toliko izraženo ali hvata zalet).

Толико о односу и предрасудама... 

Ево, слатко ме насмеја. Мој прота ме зове вехабија а ти новотарац.:))

Сам се са собом завађаш не толеришући другачије мишљење. У твојој глави је сукоб, и сам себи пророкујеш. Остаје ми само да овако болдујем твоје речи да бих ти указао да си сам себи опонент. Мир с тобом и међу нама...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Nebojš.a рече

A ti si uvek novi. Bolest ti je toliko progresivna da neprestano uzima nove oblike i čini te uvek novim.

пре 59 минута, Nebojš.a рече

Ono na šta sam ja mislio je tvoj i Đurovićev osvrt na nekoga ko ne misli isto....

A stvar je, dalje, u tome što je to kod novotaraca manir bez koga ne mogu da iskažu ni jedan jedini molekul svog stava.

Не могу да мимоиђем...

Дакле, наш став одише мржњом, а твој љубављу?!?

Сад ћеш да кажеш да је ово одговор на епитет "пацијент", а то што на зло не треба узвраћали злим мачку о реп (на страну што назвати неког пацијент није ни близу назива болесник. Но на савест сваком...) Ја рекох и спасох душу.

Подели на овим сајтовима

Христос посреди нас

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драгана Милошевић рече

Христос посреди нас

Ке ин ке ести ке есте!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

Нема помоћи, човек је лишен интроспекције. Ја сам научио да се само склоним са стране. Као што пише у НЗ да Ис прође мимо њих и изгуби се. Воле ови и да каменују. 

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Zoran Đurović рече

Нема помоћи, човек је лишен интроспекције. Ја сам научио да се само склоним са стране. Као што пише у НЗ да Ис прође мимо њих и изгуби се. Воле ови и да каменују. 

Већина суди, мало њих уме да размењује аргументе. Нигде оно "ако слагах докажи а ако не - зашто ме бијеш?".

Њему је доказ етикета коју ми је сам налепио - новотарац. Прескаче своје сведочење (чак и ако сте 100% у праву) и одма' на суд...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

на страну што назвати неког пацијент није ни близу назива болесник

Nije ni blizu nego je isto.

пре 2 часа, Јанко рече

Не могу да мимоиђем...

Ne znam čime odiše moj stav ali barem ne licemerim kako odiše ljubavlju.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Nebojš.a рече

Nije ni blizu nego je isto.

Ne znam čime odiše moj stav ali barem ne licemerim kako odiše ljubavlju.

Значи око за око...

И љубави немаш, по свом сведочењу...

Онда ништа. Кад уђеш у НЗ јави, па да попричамо братски. Овако старозаветно ми некако као да причам са Мирољубом...

Ај' љуби брат, па тако...

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Zoran Đurović рече

Хвала. Нису молитве тралала, него наша вера их обликује. Ми се клањамо ономе кога познајемо. 

Ти знаш да ти ја ово не бих написао да стварно не мислим.Можда је и неумесно што је можда као да те оцењујем али дуго се знамо и старији сам десет године од тебе па ваљда могу да кажем.Не разумем ове циничне коментаре да их не наводим.Разумем да немају никакав опит па да не могу да схвате да је текст надахнут.Али и да си га преписао он је потпуно не само леп и побожан него да тако кажем аскетски исправан без икакве прелести или лажног заноса.То могу да виде.Па како немају страха Божијег да се ругају светињи.Или како не помисле можда је овај човек стварно надахнут па се не уплаше да не похуле на Светог Духа.Па кажу ћутаћу нећу се ругати речи су побожне.Нема ту ни страха Божијег ни духовног опита,а с обзиром на ово последње ни обичног животног искуства.Такво понашање је чак и правило у нејасним ситуацијама као што њима очито није јасно.Па могу да ћуте говориш о Богу како могу да се ругају.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Августин рече

Ти знаш да ти ја ово не бих написао да стварно не мислим.

Знам, брате, а и мене је био стид да ово напишем, јер је нека интима, али превагну општа корист. Све даве са неким мрачњацима, не знам чиме. И такви учитељи отроваше ове душе које су без страха. Нема ту много шта да се каже, јер се слично сличном радује. Како објаснити боје слепом од рођења? Истина је стидљива. Због вас делим искуство, а не због ових. Времена су тешка, па човека тражимо фењером. Иако је мој запис јаван, он је у суштини приватан. Има у Житију Симеона Лудог: Као бисер прошао је кроз канализацију. - Престао сам да очајавам, иако жалим, над слепилом и глухошћу одређених. Имаш Христа: Јерусалиме, Јерусалиме, ти који убијаш пророке! Колико сам пута желео да као квочка вас саберем... Тада је кукао, као што и ми сада кукамо...   

Подели на овим сајтовима

Овај текст сам одмерила одједаред. Признајем много лакше од других неких, више полемичких, које нисам разумела аво, а и нећу их разумети изгледа, није ми дато да тражим пукотине и раселине међ речима и вековима, међ морем и мраморјем :sunce:.

Онај цртеж осмејка прекривеног руком, који некако кроз очи изиде, е, за њега хвала.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Zoran Đurović рече

Времена су тешка, па човека тражимо фењером.

Prije tjedan bio ep. Grigorije na HRT3 

Na pitanje voditelja kakvi su sada međuljudski i nacionalni odnosi u Hercegovini kaže:

Više niko ne pita koje je vjere ili nacije kad trebaš nekoga da ti pomogne majstora i sl.nego svi pitaju samo jedno ,jel taj NORMALAN? I to je postalo tako rijetko da se ljudi čude kad naiđu na takvog.

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović Znači da ne povjerujem sama sebi..sinoć se pomolih kao i obično prije spavanja..za djecu,muža,pokojne,kumove,prijatelje itd i tako mi dođe rek'o ajd jedan Očenaš za Z.Đurovića baš da vidim šta će se dogodit i eto ga "tko k čemu Ava o molitvi"..e sad odoh udžaba plakati..:cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Isusovo magare рече

@Zoran Đurović Znači da ne povjerujem sama sebi..sinoć se pomolih kao i obično prije spavanja..za djecu,muža,pokojne,kumove,prijatelje itd i tako mi dođe rek'o ajd jedan Očenaš za Z.Đurovića baš da vidim šta će se dogodit i eto ga "tko k čemu Ava o molitvi"..e sad odoh udžaba plakati..:cmizdrenje:

Е, а ја се помолим за тебе и поменем те на литургији! И после би неки да ограниче Духа! Господин с нама!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...