Jump to content

Зоран Ђуровић: Ко о чему, Ава о молитви...

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Isusovo magare рече

@Zoran Đurović Znači da ne povjerujem sama sebi..sinoć se pomolih kao i obično prije spavanja..za djecu,muža,pokojne,kumove,prijatelje itd i tako mi dođe rek'o ajd jedan Očenaš za Z.Đurovića baš da vidim šta će se dogodit i eto ga "tko k čemu Ava o molitvi"..e sad odoh udžaba plakati..:cmizdrenje:

Aхааа...

Признај, прорадила савест због лопате!dobardecko

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Августин рече

@Јанко Nisam se dugo ovako nasmejao ali ne znam da li će svi razumeti.

Жао ми ако их има који не разумеју и линковао бих ранији дијалог мене и Магарета на другој теми али пишем са телефона па не могу лако да нађем... Мислим да је у теми о Стварању... Мада, вртили смо негде о чистилишту, ко ће све повезати. Ово постају праве породичне везе... Углавном, Магаре ме живог са'ранило на првој теми да види 'оће ли и поред тога стићи у Рај, а на другој сам завршио код Аве у тањиру... И ето, мора кад-тад да стигне покајање...

:)))

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Zoran Đurović рече

Е, а ја се помолим за тебе и поменем те на литургији! И после би неки да ограниче Духа! Господин с нама!

Hvala Avo živio 700godina...?

Nego usput da upitam nešto a zanima me to već dugo vremena..

"Možemo" li i "smijemo" li se pričešćivati umjesto pokojnika..??

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Isusovo magare рече

"Možemo" li i "smijemo" li se pričešćivati umjesto pokojnika..??

Нема тога. Можемо само да се молимо за њих. Канони забрањују мртве крштавати или причешћивати. Тако и не може уместо неког другог причестити се. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Канони забрањују мртве крштавати

Верски покрет Мормона - Светаца последњих дана крштавају мртве 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Нема тога. Можемо само да се молимо за њих. Канони забрањују мртве крштавати или причешћивати. Тако и не може уместо неког другог причестити се. 

Ajmee Gospe moja..

Ti karizmatici izgleda idu i protiv Crkve i protiv kanona..

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Isusovo magare рече

ajd jedan Očenaš za Z.Đurovića baš da vidim šta će se dogodit

Како се то чита "Оче наш", молитва која је у множини, за једног јединог конкретног човека? Ништа не замерам него сам радознао како то игледа чисто технички или психолошки...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Vladan :::. рече

Како се то чита "Оче наш", молитва која је у множини, за једног јединог конкретног човека? Ништа не замерам него сам радознао како то игледа чисто технички или психолошки...

У делу "Хлеб наш насушни дај НАМ данас, и опрости НАМ дугове наше..." визуализираш и имагинизираш слику тебе и онога за кога се молиш у складу са речима молитве. molimoli

Јел' тако, Магаре? ;)

П.С.

Пази се, ако молитвено спознаш начин, можда добијеш стигмате као нуспојаву... 

А лопата Магарета ти не гине у сваком случају.:)))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Јанко рече

визуализираш и имагинизираш слику тебе и онога за кога се молиш

Ми можемо да се шалимо :) али будући да теме читају и почетници морам да напоменем да је ово јако јако јако опасно радити на молитви.

Мислим да нисам наишао на књигу о молитви, аскетизму и борби са помислима у којој се оваква пракса не забрањује јер замишљање слика и маштање током молитве носи велику опасност од разних мњења и прелести.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Vladan :::. рече

Oče naš

450px-Molitva_O%C4%8Dena%C5%A1_na_glagol
Molitva Očenaš na glagoljici objavljeno u prva potpuno sačuvana hrvatska početnica, koja je objavljena u Veneciji 1527, u grafičku Andrea Toressano

Oče naš (lat. Pater noster) je molitva u kršćanstvu dana od samog Isusa Krista i zapisana u Bibliji. Mole je sve kršćanske sljedbe.[1]

Evanđeoski izvještaji donose dva različita teksta ove molitve. Evanđelje po Luki (11: 2-4) ima nešto sažetiji tekst koji započinje riječima »Oče, sveti se ime tvoje«, dok Evanđelje po Mateju (6: 9-13) donosi duži tekst, koji se koristi i u liturgiji Crkve, a započinje riječima »Oče naš, koji jesi na nebesima«. Kod Luke, Isusa njegovi učenici traže da ih nauči moliti, nakon što su i njega vidjeli kako moli. Nakon što ih je poučio ovoj molitvi, Isus nastavlja govoriti o tome kako moraju imati povjerenja u Boga koji uvijek čuje njihove prošnje. Kod Mateja, »Oče naš« dio je Govora na gori i to onog njegovog dijela koji se neposredno tiče milostinje, molitve i posta. Sva ova tri čina čovjek mora vršiti u skrovitosti, a ne iz želje da ga drugi vide i pohvale.

Važno je primijetiti aramejski izvornik naziva za Boga Oca.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Јанко рече

У делу "Хлеб наш насушни дај НАМ данас, и опрости НАМ дугове наше..." визуализираш и имагинизираш слику тебе и онога за кога се молиш у складу са речима молитве. molimoli

Јел' тако, Магаре? ;)

П.С.

Пази се, ако молитвено спознаш начин, можда добијеш стигмате као нуспојаву... 

А лопата Магарета ти не гине у сваком случају.:)))

Janko,sine,de se uozbilji.

Подели на овим сајтовима

@Isusovo magare Лепо то све пише на википедији уопштено о Оче наш али какве то везе има са мојим конкретним питањем?

Додуше.. није ни битно, питао сам из чисте радозналости...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Ви'ш како Ава сестри Римљанки одговара у рукавицама и с' краватом на херезе. Ваљда зато што еванђелски држи лопату у руци. Ради за Чистилиште? ?

Да је пит'о неки наш што се ложи на митарства, добио би бар 4 епитета у старту. :)))

П.С. Чини ми се да сам некад давно и овде код нас у цркви налетео на овакво питање причешћа за друге. Задњи пут кад је било бомбардовање, ја постио на фронту па ме послали ДВА!!! дана кући за Васкрс и кажу ми Нововарошани "Да се причестиш за све нас!" :krstix:

Значи Мормонска подврста?:pop:

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Vladan :::. рече

@Isusovo magare Лепо то све пише на википедији уопштено о Оче наш али какве то везе има са мојим конкретним питањем?

Додуше.. није ни битно, питао сам из чисте радозналости...

Pa,kakvo pitanje takav i odgovor.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...