Jump to content

Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?

Оцени ову тему

Flojd

Препоручена порука

питерсон је послао пар порука и оградио се са изузецима што се јасно види ако се пажљиво слуша, мрзи ме да преслушавам поново и да цитирам критике али отприлике то је ово:

- обећање да ће остати заједно и да неће отићи даје обома стабилност, вољу да решавају проблеме, нису сами у тој причи, али ако неће да раде на томе онда има да ратују сваког дана наредних 40 година како он каже, или да се разводе

- венчај се са неким ко хоће да решава (и своје и твоје) проблеме, ко није побегуља и кукавица

- јер када немаш децу баш те брига и одеш, када имаш децу треба ти стабилност = воља за решавањем свих проблема = жртва, дакле, венчај се ако је неко таква особа да желиш да останеш са њом док се евентуални проблеми не реше

- ако немаш децу развод је лак а ако имаш вероватно има сви да надрљате, наравно има неких који то изведу добро али будући да везе углавном пуцају због негативних односа та негативност се пренесе и на процес развода и зато сви надљају, највише деца

- ако деца доспеју у нову породицу где имају маћеху или очуха статистика каже да се тамо најчешће горе проведу негу у биолошкој породици, нису џабе маћехе и очуси доспели на лош глас у народу и бајкама итд., наравно има и лоших родитеља а има и добрих усвојитеља али укупно гледано деца у таквим комбинацијама најчешће надрљају

ово последње је из целог дугачког предавања из којег је извађен овај кратак клип:

- решавање проблема подразумева да је друга особа свесна проблема и да хоће да их решава, а ако није тако онда нема излаза, даве се обоје...

Подели на овим сајтовима

HRISTOS VOSKRESE!
25 .12 u utorak u 17 casova u novom hramu u Aleksandrovcu citace se akatist SV.SPIRIDONU cudotvorcu. Njemu se mozete pomoliti za brak.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Natasa. рече

Piterson je zaljubljen u svoju suprugu od njihove 13. godine

Znaci njegovi stavovi krecu od njegove licne frustracije da ce biti promasen ako se razvede, jednostavno lik ne moze da podnese mogucnost da ga zena ostavi i da se razvede nakon toliko godina...raznih fanatika ima, a ovaj je bas fanatican. Jadna njegova zena...pazi koje on razloge navodi...teskoca u nalazenju partnera, te ce deca da smetaju, te skup razvod??? 

Ako su njegovi stavovi odraz tudjih frustracija, onda on ne radi nesto kako valja, definitivno. Tudji problemi se ne prisvajaju...cega sam se ja sve u zivotu naslusala i nagledala do sad bi, po toj logici, trebalo da... ne znam sta :scratch_head:odlepim, flipnem, kopam oci, davim, umirem od hiva, droge, alkohola....lincujem, silujem, vrsim nasilje...a on bas to radi, nastup mu je nasilan, neuravnotezen, argumenti koje koristi su cista manipulacija...i za to koristi decu!!!! Neoprostivo! 

Pa da sam mu ja zena pet puta bih se udala i razvela od njega iz inata... a za to sto kaze da je skup razvod... pa odrala bih ga sa svakim novim razvodom bih mu pokupila sve vise i vise para... pa da se cesa i gde ga ne svrbi.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Adelaida рече

U zivotu nisam cula za njega. 

Slazem se sa Huanitom, ne moze niko, pogotovo ne psiholog da odlucuje umesto osobe koja mu se obrati za pomoc. A ovaj ne samo da odlucuje nego i naredjuje...

To sto je klinicki psiholog nema nikakve veze sa ispravnoscu njegovih stavova. I Jozef Mengele je bio doktor medicine...

Ali on ne odlučuje niti naređuje. Gde on to odlučuje? Jednostavno iznosi činjenice šta se u većini slučajeva dešava posle razvoda. Nego živimo u doba češkanja ušiju, pa kad neko kaže koje neprijatnosti može da donese razvod odmah nam smeta. 

Mislim da je pre njegova poruka da dobro pazimo sa kim ulazimo u brak i sa kim decu pravimo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Mislim da je pre njegova poruka da dobro pazimo sa kim ulazimo u brak i sa kim decu pravimo.

прво здравствени картон на увид и извештај кредитног бироа... а после може и романтика :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Adelaida рече

Znaci njegovi stavovi krecu od njegove licne frustracije da ce biti promasen ako se razvede, jednostavno lik ne moze da podnese mogucnost da ga zena ostavi i da se razvede nakon toliko godina...raznih fanatika ima, a ovaj je bas fanatican. Jadna njegova zena...pazi koje on razloge navodi...teskoca u nalazenju partnera, te ce deca da smetaju, te skup razvod??? 

O čemu pričaš? To što se oni toliko poznaju i toliko su dugo zajedno sam navela kao uspunu činjenicu. Meni je to lično za pohvalu da ceo život provedeš sa nekim.

Da li će biti promašen bilo ko ako se razvede?  Da li je razvod promašaj-nije toliko crno, ali da je uspeh-nije. 

пре 7 минута, Adelaida рече

Pa da sam mu ja zena pet puta bih se udala i razvela od njega iz inata... a za to sto kaze da je skup razvod... pa odrala bih ga sa svakim novim razvodom bih mu pokupila sve vise i vise para... pa da se cesa i gde ga ne svrbi.

E to...inat je super za zajednicu...san svakog čoveka :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vladan :::. рече

прво здравствени картон на увид и извештај кредитног бироа... а после може и романтика :)) 

Vidi, kad su naši stari birali supružnike za svoju decu prvo su se raspitivali o zdravstvenom stanju familije. Jeste to zastarela tradicija, ali nimalo bezvezna.

Pijandure, narkomani, nasilnici...BJEŽ! Sve je to lepo sa ljubavlju, ali zamisli vučeš nečiji alkoholizam par decenija...upropastiš se načisto.

Možda sam zatucana, ali "iz kakve je kuće" nije nimalo naivna stvar.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

Не распада се толико бракова јер су људи у њима одједном престали да се воле и трпе, него зато што су склопљени због притиска околине, биолошког сата

Auuu, ovo brate uopste nije tacno. Ali uopste. Otkud ti ovakva ideja?? Pa danas bas najvise stasavaju mladi koje boli pertla za bioloski sat i za sve drugo u zivotu. Mare samo za svoje nezamenjivo JA, i nista drugo. Nema danasnja situacija nikakve veze sa bilo cijim teranjem, jer danas roditelji i okolina bas narocito podilaze mladima; danasnje osipanje je skoro iskljucivo plod egoizma i nesposobnosti da se zivotni prostor trajno deli sa nekim drugim.

Nego, sta ti ovo znaci...

пре 1 сат, Juanito рече

вратимо на стари систем у ком је било мање развода

Ne lici na tebe da pozivas na vracanje na nesto staro... :smeh1:

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Vidi, kad su naši stari birali supružnike za svoju decu prvo su se raspitivali o zdravstvenom stanju familije. Jeste to zastarela tradicija, ali nimalo bezvezna.

Pijandure, narkomani, nasilnici...BJEŽ! Sve je to lepo sa ljubavlju, ali zamisli vučeš nečiji alkoholizam par decenija...upropastiš se načisto.

Možda sam zatucana, ali "iz kakve je kuće" nije nimalo naivna stvar.

и не само то, него и због тежих болести које су наследне (као падавица на пример) или ако је неко од фамилије ''дигао руку на себе'' и то се гледало.

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ana B. рече

Prvo ljubav, pa brak...

Ljubav se stice u braku, tome on pre svega i sluzi. Ako cekas da je imas pa da se udas ne`s se leba najesti. Ljubav je konacni cilj naseg podviga i samosazrevanja, na pocetku je imamo tek onoliko da u drugom prepoznamo priliku za brak.

@Juanito je dobro rek`o na jednoj drugoj temi: ljubav pre braka postoji samo kod visegodisnjih prijatelja, dvoje koje se zavoli silno i pre veze, da bi onda veza samo krunisala njihovo vec postojece zajednicarenje. Ali takvi slucajevi su prilicno retki spram one druge vecine.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Sa ovim se svakako slazem...

Ali poenta je da je taj njegov stav tako...fanaticki...pazi sad u braku si i nema ti mrdanja, ne mozes da odes...? Gde bre ne mogu da odem? Ko ce kome zabraniti da ode negde ako to neko zeli? Ima da sedis tu i da resavamo problem...problem koji ne bi ni imali da nisu u tom istom braku...

U redu je resavati zajednicki prepreke i probleme koji se pojave pred njima ali one koji su njima dvojma suprostavljeni, njih dvoje skupa protiv ne znam kog problema...ali ako jedno od njih... ona, ne zeli da bude vise u braku sa ovim drugim...sta onda? Kako ce taj problem resiti?  Cedice je do poslednjeg daha dok joj ne ubije volju za zivotom a kamoli za razvodom...to " udavsko tretiranje" je jednostavno nedopustivo.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Auuu, ovo brate uopste nije tacno. Ali uopste. Otkud ti ovakva ideja?? Pa danas bas najvise stasavaju mladi koje boli pertla za bioloski sat i za sve drugo u zivotu. Mare samo za svoje nezamenjivo JA, i nista drugo. Nema danasnja situacija nikakve veze sa bilo cijim teranjem, jer danas roditelji i okolina bas narocito podilaze mladima; danasnje osipanje je skoro iskljucivo plod egoizma i nespremne nesposobnosti da se zivotni prostor trajno deli sa nekim drugim.

Deluje tako ali nije tačno. Sad viđam ljude koji ulaze u brak iz straha da im je vreme prošlo i ko će sad da traži nešto drugo, pa 'ajde da se uzmemo. To je recept za buduću katastrofu i mnogo tužno izgledaju :(. Itekako je prisutan strah od samoće, to se nije menjalo nikad. Samo je sad opasniji jer se servira neka lagodnost življenja, pa kad stignu neke godine, znaš kako ljudi prave kompromise koje ne bi pravili ranije ni za živu glavu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Брада рече

и не само то, него и због тежих болести које су наследне (као падавица на пример) или ако је неко од фамилије ''дигао руку на себе'' и то се гледало.

Znam, samo nisam htela da kažem jer nije korektno diskriminisati bolesne ljude, pa da me ne napadaju još i za to :0212_rolleyes:.

Ali praviti decu sa nekim ko nosi gene šizofrenije ili nekih ozbiljnih duševnih oboljenja...da li biste se usudili? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...