Jump to content

Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?

Оцени ову тему

Flojd

Препоручена порука

пре 1 сат, Natasa. рече

Čovek iz klipa je klinički psiholog koji decenijama sluša tuđe neuroze i frustracije, tako da su njegova objašnjenja odraz duugog iskustva

Јок. Човек из клипа је познавалац Истине и све што он каже је од Истине лично. Клинички психолог помаже људима да прођу кроз живот, не намеће им морал. Овај наступа као гуру и проповедник. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Juanito рече

Ја не капирам шта ти видиш у њему, ал сви смо различити...

пре 3 минута, Juanito рече

Јок. Човек из клипа је познавалац Истине и све што он каже је од Истине лично. Клинички психолог помаже људима да прођу кроз живот, не намеће им морал. Овај наступа као гуру и проповедник. 

Ne nameće ništa on. Ja u njemu vidim razumevanje za ljudske slabosti, ali nikako i podilaženje. Slažem se da je postao stručnjak za sve i svašta, ali to valjda ide sa popularnošću.

Možda on ovde ne bi prošao tako kao na zapadu jer ovde nema toliko raspuštene slobode, ali odakle je on gde možeš da se deklarišeš kao transseksualna veverica na veganskoj ishrani dođe kao zdravorazumno osveženje. Plus što je net pun self help pozitivne psihologije i srećnih lajf koučeva, pa je takođe njegov čemer osvežavajući :smeh1:.

A to da je pozvan da za sve živo ima mišljenje-to jeste.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Сања Т. рече

Ma uz bebu ima da uzris ko kruška ;)

Preko noći :0426_feel:

:351780:

Подели на овим сајтовима

Мање развода ће бита онда и само онда кад се 1) вратимо на стари систем у ком је било мање развода или 2) ако прекинете да притискате људе да морају да се жене, удају и рађају децу да им животи не би били промашени, те се бракови буду склапали из љубави и дубоке унутрашње жеље и потребе. 

Не распада се толико бракова јер су људи у њима одједном престали да се воле и трпе, него зато што су склопљени због притиска околине, биолошког сата, трудноће, страха да им без каквог-таквог брака не буде промашен живот или пак немања храбрости да се пре брака прекине нешто што је било јасно да неће функционисати. 

Ови Питерсонови савети су добри само за аутентичне бракове у којима је нешто пошло како не ваља. За такве бракове се ваља борити до последњег даха. За ову већину франкештајн бракова, шта рећи, а не заплакати?

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Natasa. рече

Možda on ovde ne bi prošao tako kao na zapadu jer ovde nema toliko raspuštene slobode, ali odakle je on gde možeš da se deklarišeš kao transseksualna veverica na veganskoj ishrani dođe kao zdravorazumno osveženje.

Добро, то је друго. Слажем се да је користан као пеницилин за те лудаке, ал ово су ваљда савети за нормалне људе.

Замисли гушиш се у браку и онда ти клинички психолог даје овакве лекције?! Знам за случај из непосредне околине, где је жена, клинички психолог, овако рекла жени која се двоумила да ли да прекине у том тренутку озбиљно проблематичан брак: “Ја ти не могу као стручњак рећи да ли треба да останеш и покушаш да решиш проблем или не. То само ти можеш да одлучиш. Ја сам ту да ти помогнем да прођеш кроз избор кога направиш.” Ово што овај прича нема везе са клиничком психологијом, него с његовом конзервативном идеологијом и вером у поседовање Истине. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Juanito рече

Ови Питерсонови савети су добри само за аутентичне бракове у којима је нешто пошло како не ваља. За такве бракове се ваља борити до последњег даха. За ову већину франкештајн бракова, шта рећи, а не заплакати?

Svakako, rekla bih da se to podrazumeva, ali nažalost nije tako. Inače, Piterson je zaljubljen u svoju suprugu od njihove 13. godine. Poznaju se oko 48 godina. Šta su sve prošli zajedno...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Anika рече

Ok, rekla sam sto puta da ko to želi ima slobodu da ka tome teži i da bude u braku. Ali, ipak sam u medjuvremenu malo odmakla od tih stavova - ili ovo, ili ono.

Nisi naišla na pravu osobu i ja to podržavam šta će ti brak radi braka, ja ne bih mogla da budem u braku bez ljubavi... Prvo ljubav, pa brak...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Natasa. рече

Slažem se da je postao stručnjak za sve i svašta, ali to valjda ide sa popularnošću.

U zivotu nisam cula za njega. 

Slazem se sa Huanitom, ne moze niko, pogotovo ne psiholog da odlucuje umesto osobe koja mu se obrati za pomoc. A ovaj ne samo da odlucuje nego i naredjuje...

To sto je klinicki psiholog nema nikakve veze sa ispravnoscu njegovih stavova. I Jozef Mengele je bio doktor medicine...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...