Jump to content

Маните се љубави, ко би да се жени? Удаје?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 4. 11. 2018. at 23:22, Liga Džentlmena рече
Expand  

Svaka čast, ovo je hrišćanstvo na delu, ne neko čavrljanje u prazno. Neka je sa srećom!

nasznak

Подели на овим сајтовима

On 5. 11. 2018. at 16:56, Natasa. рече

Svaka čast, ovo je hrišćanstvo na delu, ne neko čavrljanje u prazno. Neka je sa srećom!

nasznak

Expand  

?Ми смо ипак урадили конкретну ствар, чаврљања су за ове неозбиљне. ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 5. 11. 2018. at 18:47, Liga Džentlmena рече

?Ми смо ипак урадили конкретну ствар, чаврљања су за ове неозбиљне. ?

Expand  

Ne samo čavrljanja po forumu između forumaša, već se stalno izbacuju predavanja, filosofski tekstovi na temu braka, ljubav, požrtvovanje, bla bla bla, iz šupljeg u prazno 1000 puta pročitano...i onda vidiš da neko nešto radi konkretno :dobro:. Za svaku pohvalu, nema šta :dobro:.

Подели на овим сајтовима

On 18. 10. 2018. at 18:32, Лубеница рече

Ћаскате ту о некој љубави, а наталитет само опада. 

Будимо ветар у леђа,

ајмо проводаџије кога бисте спојили као складан форумски пар? 

Будите позитивни критичари :)

Expand  

Brak iz "ljubavi" problemi ozbilnije prirode zagarantovani...?

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2018. at 15:54, Ivan1984 рече

Brak iz "ljubavi" problemi ozbilnije prirode zagarantovani...?

Expand  

Види се да си читао ''Једном за цео живот'' :) 

Подели на овим сајтовима

Брак из заљубљености , а не из љубави. Еј децо.....:) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2018. at 15:59, Рапсоди рече

Expand  

To je najgora varijanta...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 18. 10. 2018. at 18:44, БанеЛ рече

Ево, први ћу, па куд пукло, нека пукне. 

@Liga Džentlmena и @Maja Pavlovic

Expand  

Stavite me na lager, upisite me, promesajte karte pa sta god da ispadne.. PS.. obicno tada ispadne najbolje ?

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2018. at 16:02, Кратос рече

To je najgora varijanta...

Expand  

Наравно да је најгора варијанта, брак из заљубљености (опијености, острашћености)

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2018. at 15:59, Рапсоди рече

Expand  

Сваки брак је из заљубљености (осим ако није из пуких интереса). Неки бракови имају ту срећу да се у њима развије љубав. 

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2018. at 16:40, Juanito рече

Сваки брак је из заљубљености (осим ако није из пуких интереса). Неки бракови имају ту срећу да се у њима развије љубав. 

Expand  

45501819_890797047797267_591533157915190

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2018. at 16:40, Juanito рече

Expand  

Велика већина, не сваки. (изузимам интерес ) 

Ако је веренички период око годину дана....довољно времена да  почетне опијености нестане и да се види  куда и камо. 

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2018. at 16:46, Рапсоди рече

Велика већина, не сваки.

Expand  

Изузетак су једино бракови између дугогодишњих пријатеља. 

On 6. 11. 2018. at 16:46, Рапсоди рече

Ако је веренички период око годину дана....довољно времена да  почетне опијености нестане и да се види  куда и камо. 

Expand  

Нисам сигуран колико је времена неопходно за то. Мислим да је много битнији садржај тог времена. Важно је да се живи заједно у истом простору, дели све, води љубав, прође кроз подоста различитих животнх искустава заједно итд. Огромна већина људи тек након неколико година сконта колико је сати. И то не измишљам ја, довољно је погледати тужну реалност, брачне статистике и остало, који нису нешто битно различити за црквене и нецрквене бракове. У већини бракова љубав изостане. Неки се распадну, а неки се одржавају на апаратима до краја.

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2018. at 16:58, Juanito рече

Изузетак су једино бракови између дугогодишњих пријатеља. 

Нисам сигуран колико је времена неопходно за то. Мислим да је много битнији садржај тог времена. Важно је да се живи заједно у истом простору, дели све, води љубав, прође кроз подоста различитих животнх искустава заједно итд. Огромна већина људи тек након неколико година сконта колико је сати. И то не измишљам ја, довољно је погледати тужну реалност, брачне статистике и остало, који нису нешто битно различити за црквене и нецрквене бракове. У већини бракова љубав изостане. Неки се распадну, а неки се одржавају на апаратима до краја.

Expand  

Мислим да не треба да се живи заједно. Битно је да  се упознају (није неопходно телесно) откривају,  деле ту исту  тајну сладости будућег живота. Ако обоје гледају на исту страну (у Бога... најважнии предуслов, мислим на хришћане ) видеће у том припремном периоду да ли су једно за друго . Ако делимично имају иста интересовања,  свесност   о  крстоносном  процветалом путу,  свесност  о страстима, острашћености, ако им је глава у облацима а ноге чврсто на земљи , мале су шансе да такви бракови не успеју .       

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...