Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

Tako vam je to kad ispustite Makedoniju koja je uvek vise bila Srpska nego Kosovo. ( ako ne vise onda barem isto )  Pristanes na razlaz u AVNOJevskim granicam. 45te im das naciju i oni ti sada pametuju okolo o svemu i svacemu, pa i o crkvi...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 8 часа, Vladan :::. рече

198160-5x3-topteaser630x378b.jpg.8758d1f43237d8995561cff939f370e0.jpg

Па хвала, али то није рекао преосвећени Панарет, већ Зизи...

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Македонци имају основ за националну самосвојност иако су до друге половине прошлог века имали махом бугарску националну свест. 

А дијалог и договор са Албанцима је свима неопходан.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Панарет рече

Македонци имају основ за националну самосвојност иако су до друге половине прошлог века имали махом бугарску националну свест. 

Махом бугарску? Неће бити...

Дијалог са Албанцима који одувек одбијају разговор и хватају се за јатаган? Лепо је то. И ја сам за дијалог. А како?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Махом бугарску? Неће бити...

Дијалог са Албанцима који одувек одбијају разговор и хватају се за јатаган? Лепо је то. И ја сам за дијалог. А како?

Да, бугарску, у сва три дела Македоније (прочитај било који неутрални извор нпр. о Илинденском устанку и борби фракција и облика ВМРО) 

То је једнострана слика о Албанцима, али прочитај Димитрија Туцовића о нашем односу према Албанцима током балканских ратова... Затим како се односио Ранковић... Слика је јако сложена 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Панарет рече

Да, бугарску, у сва три дела Македоније (прочитај било који неутрални извор нпр. о Илинденском устанку и борби фракција и облика ВМРО) 

То је једнострана слика о Албанцима, али прочитај Димитрија Туцовића о нашем односу према Албанцима током балканских ратова... Затим како се односио Ранковић... Слика је јако сложена 

Дакле Срба у Македонији није ни било? По који залутао?

Можеш ли да отвориш посебну тему која ће се тиме бавити. Окачи изворе па да дискутујемо.

У ту сложену причу стави и Туцовићев интернационализам  па ће самим тим прича да се упрости.

Александар Ранковић?

Мислим да је твоја верзија историје врло весела. Мирише на једну причо о злим Србима и јадним малим Албанцима.

Подели на овим сајтовима

Znas kako ce da bude na kraju balade? Siptari ce da zakuvaju dole kod njih, Bugari ce kao i uvek junacki s ledja da se privale da profitiraju na tudjoj nesreci, Grci ce da se prave ludi i slepi, a ono sto ostane ce da moli nas za pomoc ( kao i obicno ).

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Можеш ли да отвориш посебну тему која ће се тиме бавити. Окачи изворе па да дискутујемо.

У ту сложену причу стави и Туцовићев интернационализам  па ће самим тим прича да се упрости.

Александар Ранковић?

Мислим да је твоја верзија историје врло весела. Мирише на једну причо о злим Србима и јадним малим Албанцима.

Да, све је било овако како сам рекао...

Настојаћу да одвојим времена да прикупим изворе доступне на нету па да покренемо дискусију на посебној теми...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Александар Ранковић?

Ranković nije pao zbog ovog i onog него једноставно зато што је био Србин. Удба је била комунистичка и према свима иста. Или како сам ја закључио давно у разговору са Атанасијем Јевтићем док је био Ранковић удба је била комунистичка а после је постала усташка. Што она била мало оштрија према хрватима и шиптарима то је зато што су се они бавили тероризмом.Например српској или словеначкој емиграцији није падало на памет да активирају бомбе ни у Југославији а камо ли по својим републикама или националним територијама.Ранковића нико никад није оптужио да је прогањао шиптаре него они сами две године након његовог пада.Ранковић је пет година пре пада престао да има икакве везе са безбедобоним структурама и да би се он 1961 макнуо измишљено је место потпредседика републике.После 66 године на чело војне и државне безбедности долазе Мишковићи Хрвати и браћа близанци.Пре тога је шеф КОСа био генерал Јевтимије Јефто Шашић Србин из Славоније.Кад је пао Ранковиућ либерализовани су пасоши.Први који је добио пасош био је шиптар ложач у Америчкој амбасади у Београду.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Панарет рече

Прву реченицу нећу да коментаришем јер је глупа подметачина.

Зашто је договор са Албанцима неопходан? Зато што је Велика Албанија НАТО пројекат који мора по сваку цену да се реализује на уштрб околних народа и њихових територија, или зато што Албанаца у Македонији има тек нешто више него у ресто Србије без Косова?

Подели на овим сајтовима

Ево рецимо ја сам за дијалог са македонским Албанцима. Србија треба да се договори са македонским Албанцима и да нађе заједнички интерес. Јер реално Србија није у сукобу са македонским Албанцима, него са Албанцима на Косову. Дакле да видимо да ли би Албанци из МК били заинтересовани за неку сарадњу, да рецимо ми њима помогнемо да постигну већи степен самосталности у МК а заузврат да они помогну да Србија добије неки део територије који је свакако некад био део Србије и који је формирала управо Србија.

Ако има Албанаца из МК који ово читају нека ми се јаве у инбукс.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Августин рече

Ranković nije pao zbog ovog i onog него једноставно зато што је био Србин. Удба је била комунистичка и према свима иста. Или како сам ја закључио давно у разговору са Атанасијем Јевтићем док је био Ранковић удба је била комунистичка а после је постала усташка. Што она била мало оштрија према хрватима и шиптарима то је зато што су се они бавили тероризмом.Например српској или словеначкој емиграцији није падало на памет да активирају бомбе ни у Југославији а камо ли по својим републикама или националним територијама.Ранковића нико никад није оптужио да је прогањао шиптаре него они сами две године након његовог пада.Ранковић је пет година пре пада престао да има икакве везе са безбедобоним структурама и да би се он 1961 макнуо измишљено је место потпредседика републике.После 66 године на чело војне и државне безбедности долазе Мишковићи Хрвати и браћа близанци.Пре тога је шеф КОСа био генерал Јевтимије Јефто Шашић Србин из Славоније.Кад је пао Ранковиућ либерализовани су пасоши.Први који је добио пасош био је шиптар ложач у Америчкој амбасади у Београду.

Лека није био Србин него Југосовен,а сама прича око његовог пада почиње још 1941, преласком групе декларисаних уметника хомосексуалаца левичара из Загреба и Словеније у шуму ,беже пред нацистима,А са удбом је имао везе до самог краја своје власти

Подели на овим сајтовима

Да вратим тему у "нормалу".

Митр. Амвросије, оштар Бартов критичар, иде у пензију.

Критика:

301997.s.jpg
ORTHOCHRISTIAN.COM

While the Ecumenical Patriarch, according to Met. Ambrose, is supposed to symbolize unity in the Orthodox world and settle disputes and conflicts between Local Orthodox Churches and Church leaders, he seems to have...

Оставка:

kalabriton-ambrosios.jpg
WWW.ROMFEA.NEWS

Metropolitan Ambrose of Kalavryta and Aegialeia announced his resignation, which will be formally submitted to the Holy Synod tomorrow to

Подели на овим сајтовима

Митрополит Амвросије је познат по свом говору мржње према хомосексуалцима,  недавно је чак осуђен на затворску казну, али је пресуда потом одбачена:

310224.s.jpg
ORTHOCHRISTIAN.COM

His Eminence Metropolitan Ambrose of Kalavryta of the Greek Orthodox Church has been sentenced on appeal to 7 months in...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...