Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 минута, Ćiriličar рече

@The Godfather @ViktorijaV Ko se svadja taj se voli, ko se svadja taj se voli, tra-la-la...još Viki pominje zabavu na ovako ozbiljnim stvarima...provaljeni ste oboje...uzalud se folirate.

Pa dobro jutro Kolumbo..do sad me je vešto skrivao po razbibrigama:))

I navuko me, šta ćeš muško kad poludi,  ni ja nisam normalna.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, ViktorijaV рече

Hvala Ti za postavljanje skeniranog intervjua iz NiN-a. Svaka cast autorima na dobrim pitanjima, kao I vladici za sjajne odgovore! Neka bi Gospod podario postojanu snagu svim nasim arhijerejima da se prevazidju nametnute podele!

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ćiriličar рече

@ViktorijaV Javili mi iz BIA da ti pustim ovo...ne smem reci od koga je...rekli su da pazis na glagole...jer snajka CIA meri svaku rec...

Pravac Razbibriga. 0122_tukja nisam odavle, kakva CIA, BIA?

Подели на овим сајтовима

Састанак aрхиепископа Елпидофора и митрополита Илариона

24. Октобар 2019

meeting-967x570_0.png

Веома важан састанак одржан је у Њујорку у среду 23. октобра 2019. године. Наиме, митрополит Јосиф из Антиохијске Aрхиепископије позвао је архиепископа америчког Елпидофора и митрополита волоколамског Илариона да се састану на неутралном терену, у Митрополији антиохијској. Према обавештењу, током ручка разговарали су о различитим темама. Три јерарха су касније одржали и приватни састанак.

Ово је први састанак архијереја Васељенске Патријаршије и Руске Цркве после одлуке Московске Патријаршије да прекида пуно заједништво.

Извор: orthodoxtimes.com (са енглеског Информативна служба Српске Православне Цркве)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Дејан Мачковић рече

3) Балкански народи нису битни у свијету, али у Православној цркви јесу. Да нису Срби први скинули с нокта Вартоломеја и Епифанија, Руси би остали сами. Надам се да су свјесни тога.

Не знам... Нисам сигуран.

Са једне стране ми као Србину импонује и свиђа ми се идеја да СПЦ има толики углед и достојанство у православљу да други од нас чекају реакцију па онда да стану у ред против Барта.

А са друге стране ми се то не свиђа јер може да значи да код осталих има мањак црквене свести и да су поводљиви или подложни утицајима а то онда значи да Барт може лакше да их обрлати и да пукнемо сви комплет.

У сваком случају мислим да је наш посао да првенствено бранимо себе, и од раскола и од нео-папизма, и да на тај начин и примером и рекцијама посредно бранимо и друге.

Уосталом, и остали су аутокефални као и ми а, ако неко не уме да се брине о себи онда је питање колико неко са стране може нешто да учини...

Подели на овим сајтовима

Representatives of the Ecumenical Patriarchate in Serbia

Oct 24, 2019 | 11:48

Representatives of the Ecumenical Patriarchate in Serbia

Representatives of the Ecumenical Patriarchate visited today Belgrade in order to hold talks on Orthodox issues with Patriarch Irinej and the hierarchs of the Church of Serbia.

Some of the representatives of the Ecumenical Patriarchate were Metropolitans John of Pergamon, Emmanuel of France, Maximos of Silivri, Amphilochios of Adrianople, and Deputy Secretary of the Holy Synod, Grigorios.

https://orthodoxtimes.com/representatives-of-the-ecumenical-patriarchate-in-serbia/

Подели на овим сајтовима

Иако ме критикују због читања фотографија, љепо се види да је мрка капа, ракија је ту реда ради и ником се не куша, Патријарху је чак непријатно што је у овом друштву и једва чека да оде, гости ко по.ишани, криве, "понуде" нису прихваћне.

Забринитост Патријарха, заплако би се, а гост "саш видит" шта бива.

Хвала нашем светом Патријарху, да ономад младог лава не издиже стари лав сад не би ваљало.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Иако ме критикују због читања фотографија

Ево ти још једна фотка, са сајта СПЦ, вест је за сада само на енглеском.

High Representatives of the Ecumenical Patriarchate received by the Serbian Patriarch

6. June 2018 - 13:10
dstl2271.jpg

His Holiness Irinej, Serbian Patriarch, received a delegation of the Ecumenical Patriarchate led by His Eminence Metropolitan Emanuel of Gaul at the Serbian Patriarchate in Belgrade on 5 June 2018.

His Eminence Metropolitan Emanuel thanked His Holiness for the cordial audience during which a conversation about the current relations of the Local Orthodox Churches was held. From his side, Patriarch Irinej expressed his gratitude to His Eminence Metropolitan for the visit and his efforts to establish close ties between the Patriarchate of Constantinople and the Serbian Orthodox Patriarchate.

The audience was attended by His Eminence Metropolitan of Smyrna Bartholomew, His Grace Bishop Irinej of Backa and the head of the Office of the Patriarch, deacon Aleksandar Prascevic.

http://www.spc.rs/eng/high_representatives_ecumenical_patriarchate_received_serbian_patriarch

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vladan :::. рече

Ево ти још једна фотка, са сајта СПЦ, вест је за сада само на енглеском.

High Representatives of the Ecumenical Patriarchate received by the Serbian Patriarch

6. June 2018 - 13:10
dstl2271.jpg

His Holiness Irinej, Serbian Patriarch, received a delegation of the Ecumenical Patriarchate led by His Eminence Metropolitan Emanuel of Gaul at the Serbian Patriarchate in Belgrade on 5 June 2018.

His Eminence Metropolitan Emanuel thanked His Holiness for the cordial audience during which a conversation about the current relations of the Local Orthodox Churches was held. From his side, Patriarch Irinej expressed his gratitude to His Eminence Metropolitan for the visit and his efforts to establish close ties between the Patriarchate of Constantinople and the Serbian Orthodox Patriarchate.

The audience was attended by His Eminence Metropolitan of Smyrna Bartholomew, His Grace Bishop Irinej of Backa and the head of the Office of the Patriarch, deacon Aleksandar Prascevic.

http://www.spc.rs/eng/high_representatives_ecumenical_patriarchate_received_serbian_patriarch

Иринеј никад љепши... Деда има љубави, поносан сам на ове људе светога Саве, још да сам био да видим Давидовов разоговор са Зизијуласем лицем к лицу.

Ове Грке ћу одрезати да ми не кваре фотку.

Данас се слави 800 љета!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...