Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

@RYLAH  Имаш ли и један једини упоредив документ (или доказ) издат од стране Артемијаваца да су спремали раскол или да су сад у расколу?

Не тражим документ, нормално да нико неће да стави на папир "спремам раскол", али тражим било шта опипљивије од "тако је јер ја тако кажем и веруј ми на реч!".

До сад, тога апсолутно нема. Више додуше нема ни оних децидних тврдњи да се на расколу плански ради већ неколико година, сад се раскол свео на нешто што лебди у ваздуху у врх главе неколико месеци, али не може да се пређе преко њих као да нису изречене.

Ако је вама неко ауторитет и његова реч сасвим довољна да поверујете у нешто оволико озбиљно, мени није и тражим било шта конкретно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Милан Ракић Milane, prvo ti veze blage nemaš ni o Crkvi ni o veri. Tvoja specijalnost je sarma. Drugo, ono što znaš je trać iz medijskog rate. Treće, nisi čitao 1% mojih komentara, a da si čitao ni 30% ne bi razumeo jer nadilaze tvoj intelektualni nivo. I četvrto, Maksim Vasiljević nije bog, on je grešni čovek, kao takav on nije "nesliven i nerazdeljiv" od njegovog Čina, kojem, Činu se ja klanjam, nego je kao grešan čovek nesliven i razdeljiv od Čina...a i od katedre. A potvrda mojih reči je i to što je razdeljen od katedre, za što sam se i sam zalagao koliko sam mogao. Narvno ne zlurado, nego...tri tačke.

Jedan sam od najbučnijih zalagača da se smeni sa PBFa, i to nisam ni krio ni ćutao. Dakle sarma-navijanje nema šta da raspravlja sa mnom. Je l'  ti treba crtati? I još nešto, ovo što ti kažem, nije nepoznato ni samom Maksimu. Iako smo ja i Maksim dva sveta, ali Crkva je i moja, to jest i ja sam deo Crkve.

To što tvoj um, pod velikim uticajem sarme, ne može da pojmi da ima ljudi sa nekim višim osćanjima ka nečemu je komlikoana priča. Ti valjaj jeftine metafore iz stomaka, navijaj i uživaj...i da podvučem: niko te nije dirao, ali kad napadneš očekuj da se ljudi brane. Tako da ne menjaj teze...ako hoćeš biti "agresor" i "okupirati" moje mišljenje, izvrtati ga, turati u konteste sarma-obaveštenost - budi spreman na kontraudare. Ti si, čovek - sudeći po komentarima - niskog i obrazovnog i intelektualnog nivoa - za ove teme, zato možeš samo da navijaš. Što više kažeš, više se blamiraš. Neće ljudi da ti kažu, a ja sam otvoren čovek.

I pod razno, Maksima sam prozvao javno, imenom i prezimenom, kad se oglasio oko Krita...dakle kad njegovih blamaža potonjih nije ni bilo. Turaš nos gde ti nije mesto...meni ne smeta. Čak i metafore koje koriistiš ili su čuo na forumu, ili su inspirisane od sarme...tako da...besmileno je dalje...

Ah da....može biti da si jurodiv...pa ako je tako, moli se za mene, i onda sve što rekoh ne važi...kako ti volja. To što se maksim sada sakrio iza Amfilohijeve mantije, ne može mene da obmane...ja ne verujem u UZP-e.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Дејан Мачковић рече

Наравно да није, јер тема није орден, нити то може бити црквена тема. Поента је оставити утисак у јавности да у Синоду сједе неки мрачни типови. Проблем ордена није црквено питање него политичко, које су опозиционари узели и искористили два дана, а ови наши опозиционари млате са њим већ ево трећу недељу.

AMIN! 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Милан Ракић рече

Nema potrebe za daljim čitanjem.

Нема потребе онима који имају мозак амебе, и који стварно мисле да Григорије и Максим представљају неке самосталне и слободне стријелце, жељне аполитичности.

Људи који се представљају као пријатељи Трампа и Меркел, који руку на срце о њима немају појма,не могу да глуме светитеље.

Сјећали се ико колико се Григорије увлачио Додику, колико је био ангажован на изборним кампањама? Додуше касније су се растали, али сјећање ме довољно служи, да Григорије не може да никоме придикује о политичарима. Још поврх свега напише књигу у којој себе пореди са Леонардом Давичнијем? 

Енџој амнезија

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Дејан Мачковић рече

Циљ није ни орден ни Вучић, па чак ни Вартоломеј, циљ је уплашити Синод и срозати га да не би могао да реагује на неправилности. Синод је тај који суди у првој инстанци-

:dobro:

Подели на овим сајтовима

@Милан Ракић I još nešto, da ne ispadne da te ružim...na osnovu tvojih komentara, dakle subjektivno, bez velikih podloga da to mogu znati, smatram da si divan, dobar čova...ali izigravaš mačo tipa, a u stvari si kao dete...toliko...sa mnom ti je bolje da se držiš provene priče: argument na argument. Što ti nije jasno o meni pitaj, i ja ću ti reči iskreno...sve ostalo mačku o rep...takva zaključivanja su kao zaraditi para od ćibicara....eno je onde, evo je ovde...mada ništa spektakularno nema kod mene...ni mojih mišljenja...

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, RYLAH рече

Не тражим документ, нормално да нико неће да стави на папир "спремам раскол", али тражим било шта опипљивије од "тако је јер ја тако кажем и веруј ми на реч!".

До сад, тога апсолутно нема. Више додуше нема ни оних децидних тврдњи да се на расколу плански ради већ неколико година, сад се раскол свео на нешто што лебди у ваздуху у врх главе неколико месеци, али не може да се пређе преко њих као да нису изречене.

Ако је вама неко ауторитет и његова реч сасвим довољна да поверујете у нешто оволико озбиљно, мени није и тражим било шта конкретно.

Ок, можемо бар да узмемо у обзир то што говори, напоменуо је да проблематика са расколом није једноставна да он пусти много корјења прије него што се озваничи, не можемо да се понашамо као да нема опасности "свана", а и изунутра, неке ствари су евидентне.

Ово разматрање захтјева специфичан метод нпр: Да предпоставимо "филм" у коме се раскол десио, како би га изрежирали, какав би сљед догађаја на основу данашње ситуације могли предпоставити, а да филм не буде глуп.

Колико би ствари могли преузети из стварности а шта би морали измислити?

Мало или нимало?

Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic ne znam zasto nije radio foto-shop? Sta se htelo postici? Umoran, on boluje od ljutijeh rana, zverski klevetan, ali odlucan ( po pogledu se da videti ), sportskim zargonom spreman da se uhvati u kostac sa pomahnitalim hordama na celu sa Avvom Rimskim i odbrani  ugled i dostojanstvo SPC i kaze odlucno NE svima koji pokusavaju da vrate tocak istorije i zaustave prosperitet i pravo na bolji zivot...itd

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Ćiriličar рече

Ti si, čovek - sudeći po komentarima - niskog i obrazovnog i intelektualnog nivoa - za ove teme, zato možeš samo da navijaš. Što više kažeš, više se blamiraš. Neće ljudi da ti kažu, a ja sam otvoren čovek.

Без намере да се мешам у ово што личи на сукоб вас двојице, просто не могу да издржим да не напоменем да је човек бивши војни пилот и дипломирани богослов. Тако да ово да је ниског образовног и интелектуалног нивоа не да не стоји, него...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

@The Godfather Ali nastavljati priču o ordenu, još pomiwati većinu (nije rekao naslov episkopa, nego ljudi u crkvi) zaista prelazi u patologiju...mislim koja je poenta. Ima u narodu ona "pametniji popušta"...momak je najpametniji oko Krita, pa zna Adama pre pada, pa poredi Ukrajinu i Srbiju, Sv. Savu i...da ne lajem...i sad orden.

Njemu je poseban interes da fura sad tu priču...to mu je JEDINO što ima, da što više kavge više sebe odbrani tipa: ONI su, isti ti, su mene klevetali, skidali sa profesure...to je žešća gordost...pa i sam Amfilohije je napravio step bak, Džombić je uljepšavao priču, Mitropolit je to umešavao i obješnjavao...kad ono...

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Ćiriličar рече

@Милан Ракић Milane, prvo ti veze blage nemaš ni o Crkvi ni o veri. Tvoja specijalnost je sarma. Drugo, ono što znaš je trać iz medijskog rate. Treće, nisi čitao 1% mojih komentara, a da si čitao ni 30% ne bi razumeo jer nadilaze tvoj intelektualni nivo. I četvrto, Maksim Vasiljević nije bog, on je grešni čovek, kao takav on nije "nesliven i nerazdeljiv" od njegovog Čina, kojem, Činu se ja klanjam, nego je kao grešan čovek nesliven i razdeljiv od Čina...a i od katedre. A potvrda mojih reči je i to što je razdeljen od katedre, za što sam se i sam zalagao koliko sam mogao. Narvno ne zlurado, nego...tri tačke.

Jedan sam od najbučnijih zalagača da se smeni sa PBFa, i to nisam ni krio ni ćutao. Dakle sarma-navijanje nema šta da raspravlja sa mnom. Je l'  ti treba crtati? I još nešto, ovo što ti kažem, nije nepoznato ni samom Maksimu. Iako smo ja i Maksim dva sveta, ali Crkva je i moja, to jest i ja sam deo Crkve.

To što tvoj um, pod velikim uticajem sarme, ne može da pojmi da ima ljudi sa nekim višim osćanjima ka nečemu je komlikoana priča. Ti valjaj jeftine metafore iz stomaka, navijaj i uživaj...i da podvučem: niko te nije dirao, ali kad napadneš očekuj da se ljudi brane. Tako da ne menjaj teze...ako hoćeš biti "agresor" i "okupirati" moje mišljenje, izvrtati ga, turati u konteste sarma-obaveštenost - budi spreman na kontraudare. Ti si, čovek - sudeći po komentarima - niskog i obrazovnog i intelektualnog nivoa - za ove teme, zato možeš samo da navijaš. Što više kažeš, više se blamiraš. Neće ljudi da ti kažu, a ja sam otvoren čovek.

I pod razno, Maksima sam prozvao javno, imenom i prezimenom, kad se oglasio oko Krita...dakle kad njegovih blamaža potonjih nije ni bilo. Turaš nos gde ti nije mesto...meni ne smeta. Čak i metafore koje koriistiš ili su čuo na forumu, ili su inspirisane od sarme...tako da...besmileno je dalje...

Ah da....može biti da si jurodiv...pa ako je tako, moli se za mene, i onda sve što rekoh ne važi...kako ti volja. To što se maksim sada sakrio iza Amfilohijeve mantije, ne može mene da obmane...ja ne verujem u UZP-e.

Браво. И теби и др Мачковићу да га не тагујем обашка. 

Наставите према плану

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Дејан Мачковић рече

До нас је, хоћемо ли насјести на пропаганду, ма шта мислили о ордену, Вучићу или Синодалцима, и дозволити да нам стране службе управљају Црквом, или ћемо се одупријети?

Problem je što je cela ova poruka, koja se lepo i svodi na ovu poslednju rečenicu, zapravo školski primer propagande.

Propagandna poruka glasi:

Oni koji ne misle isto što i ja i moji treba u najmanju ruku da ćute, inače su strani plaćenici i izdajnici ili oni koji nasedaju na njihovu propagandu.

a ta poruka je toliko puta korišćena od strane raznih režima, vlasti i grupa i toliko se izlizala, da mi je smešno da je ljudi još uvek koriste i da još uvek šljaka na nekima...

Formalno, zasniva se na:

EN.WIKIPEDIA.ORG

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Срђан Шијакињић рече

Без намере да се мешам у ово што личи на сукоб вас двојице, просто не могу да издржим да не напоменем да је човек бивши војни пилот и дипломирани богослов. Тако да ово да је ниског образовног и интелектуалног нивоа не да не стоји, него...

Gud for him...znači radi se o sarma-jurodivosti....baš lepo, sigurno će se moliti za mene...

Ma jok, bre, možda je on u sukobu...samo ne dam umišljenosti da umišlja na moj račun. Milan je mčo-men, oćutao bi ja, nego bilo bi kontraefektivno...a kao velika faca neće mu škoditi, ne boji se on francuskih sobarica...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...