Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 32 минута, Bokisd рече

Mislim (meni tako deluje) da je kontekst onog teksta  

Ма ко би рекао? 

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Ведран* рече
пре 34 минута, Bokisd рече

Mislim (meni tako deluje) da je kontekst onog teksta  

Ма ко би рекао? 

:))

da se nasalim,... kada ne znas sta ces da kazes, onda potegnes...  kontekst stvari.... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Ведран* рече

Да ли је вама запало за око како Вартоломеј изгледа да одговара свима на писма осим нашем Патријарху. 

:0205_whistling:

Биће да још пише... калиграфски...

А имаће тога 10-ак страница, наравно пробране историје за нас не-аутокефалне Словене, уз вратоломије канонима и жонглирање теологијом примата, зачињено пренемагањем о светском миру, да каже:

Брате Иринеју шта ти је? Ја сам главни и ја све најбоље знам, увек. Тако је код нас од вечности. Како ништа не разумеш?

Подели на овим сајтовима

Ево додато је :) 

пре 3 часа, farisejski.bukvojed рече

Evo malo kako su delovi ovog pisma (Bart Albancima) (http://orthochristian.com/119888.html?fbclid=IwAR3x-cHBJEfQ_bg-nEcg1tw1idOleTjDoXNSyWArVM2auoSUCK4RSguncNc)

rastavljeni u paramparcad.

Trebalo bi dodati na temu Raskoh se zahuktava, ali ne mogu da nadjem gde je ovo pismo tamo objavljeno.

https://orthodoxsynaxis.org/2019/03/21/the-true-story-of-patriarch-bartholomews-meletian-schism/

Цитат

...

It is almost unfathomable — yet it is true — that Patriarch Bartholomew chose to invoke the Meletian Schism in defense of his actions in Ukraine. The Meletian Schism indeed has striking similarities to the Ukrainian situation, but instead of supporting Constantinople’s actions, the sources cited by Patriarch Bartholomew — and those that he chose not to cite, namely the Letter of the First Ecumenical Council — serve as an indictment of the Ecumenical Patriarchate’s behavior.

What is especially striking is the audacity of Patriarch Bartholomew (or his ghostwriter) to bear such false witness in a letter to a fellow primate, Archbishop Anastasios. We can only pray that the Patriarch is moved by the exposure of this fraud to repent of his actions, and that the Church as a whole can take this opportunity to reflect upon the Meletian Schism and the many other episodes in church history that provide guidance to us in our present crisis. May God have mercy on us all.

Подели на овим сајтовима

А нека га овде и линк ка вести о писму в. Максима, да има, јер има добрих коментара, јер када се појави следеће нечије писмо та вест ће касније нестати са насловне стране форума...

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/57536-одговор-епископа-западноамеричког-г-максима-поводом-текста-епископа-бачког-господина-иринеја-„опасни-портпароли“/

Подели на овим сајтовима

Очигледно је да се еп.Максим заложио заједно са Александром Милојковим да одбрани страну Фанара. Сетимо се подантног превода оне документације историчара и других оправдања потеза Фанара на територији Украјине, што Милојков одрадио. 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Milan Nikolic рече

Очигледно је да се еп.Максим заложио заједно са Александром Милојковим да одбрани страну Фанара. Сетимо се подантног превода оне документације историчара и других оправдања потеза Фанара на територији Украјине, што Милојков одрадио. 

Значи Милојков је део екипе.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Августин рече

Значи Милојков је део екипе.

ovaj svađalački ton kojim nastupaš (viđeno na tvojim youtube snimcima) je nešto krajnje odvratno

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, dragisa рече

ovaj svađalački ton kojim nastupaš (viđeno na tvojim youtube snimcima) je nešto krajnje odvratno

Нема свађалачког тонА ЈА САМ МИРНО КОНСТАТОВАО.ДА је Милојков део екипе А ако си гледао оно са Кресовићем па могао си приметити да браним веру од човека који није упознат са основним истинама вере. Зар си толико наиван да мислиш да ово није организовано и осмишљено.Па нису ваљда неорганизовано кренули у напад на Српску Цркву.

Подели на овим сајтовима

Ђе си мишус Драгишус :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, dragisa рече

gore ponašanje prema sagovorniku skoro nisam video, baš muka za gledati, ali to je ta naša blagočestiva "ekipa branitelja", sačuvaj nas Bože

Па брате да ли си свестан шта је човек причао.Ја сам причао афирмативно и о нашој вери и о римокатолицима аон је пљувао по свему и прекидао ме зашто пишеш оно што не мислиш.Ја никада нисам говорио против других вера.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Tristatri рече

… ne obraćaj pažnju!.

Ма не погађају мене такве ствари него човек говори управо супротно од онога што је било.Мислим да није у некој заблуди.Хвала Теби на сугестији.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...