Jump to content

Патријарх Иринеј: У Црној Гори Цркви горе него под Османлијама, а Србима него у НДХ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Доле ми живи ујак и део шире фамилије по мајци.

За ове млађе не знам, али ујак увек говори: 

"странац сам овде, странац сам тамо"!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 56
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Još 90ih se osećao taj anti-belgrade-anti-srb spirit u CG

Iako imam puno tamo dragih, nisu se ustezali da predamnom kažu kako je "u voz bilo puno Srbijančetinaaa"...ali pošto me znaju onda sam im bio " ovo je najbolji dečko u Beograd"

Kad sam tamošnjem drugaru rekao kako sam Srbin on se sablažnjavao jer "tata ti je  Crnogorac a majka Ruskinja kako možeš biti Srbin?"

A no što?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Драшко рече

Još 90ih se osećao taj anti-belgrade-anti-srb spirit u CG

Iako imam puno tamo dragih, nisu se ustezali da predamnom kažu kako je "u voz bilo puno Srbijančetinaaa"...ali pošto me znaju onda sam im bio " ovo je najbolji dečko u Beograd"

Kad sam tamošnjem drugaru rekao kako sam Srbin on se sablažnjavao jer "tata ti je  Crnogorac a majka Ruskinja kako možeš biti Srbin?"

A no što?

Idi sad to lijepo objasni @Дидимy "kako si ti Srbin a niko ti nije Srbin, ni otac ni majka".

Sad ste valjda konačno razumjeli o čemu pišem. :0212_rolleyes:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zayron рече

Idi sad to lijepo objasni @Дидимy "kako si ti Srbin a niko ti nije Srbin, ni otac ni majka". Sad ste valjda razumjeli o čemu pišem. :0212_rolleyes:

Pa  Crnogorci su Srbi 

Se sa!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Ти су мирисали тамјан. :)))

Они су Срби такође, али мисле Миловом главом.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Драгана Милошевић рече

Ти су мирисали тамјан. :)))

Они су Срби такође, али мисле Миловом главом.

U redu, da odmah javim ovamo da od danas imamo novu slovensku naciju Milosrbi ili možda Srbogorci? :D 

http://slovane.org/

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Zayron рече

A ti koji su ti postavljali takva pitanja su šta?

Što kaže Dragana očigledno misle Milovom ili nečjom drugom,

Učeni su "pravoj istoriji"

Šta da se radi

Kompleks od Srbije

Kao da smo ih eksploatisali, doduše ono izdvajanje za Cg posle zemljotresa se ne spominje kao exploatacija...šta ćeš

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Имовина се отима само у рату,

оног Мираша смо прогласили одавно за кловна.

Патријарх има право да виче!

Колико су из ЦГ населили Косово? И шта сад? Да иде брат на брата зарад нечијег интереса?

Још Мило тражи извињење.

мало морген.

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se ako sam nekom povredio osećanja

Nemam problem sa tim da neko veruje da smo dva različita naroda, ali je pravo zastranjenje da se Srbi progone i ponižavaju

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Драгана Милошевић рече

Још Мило тражи извињење.

Bolje da se bavio osnovnom profesijom

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ивановић рече

Ја сам из Црне Горе и сматрам да је ова изјава која долази од црквених великодостојника, благо речено неодмјерена. Постоји и горих мјеста у Европи за православну цркву. Узмите, рецимо, Украјину. Тамо се и гони црква, имате грађански рат, убијене свештенике итд. Али погледајте ријечи било ког владике УПЦ. Само позивају на мир, љубав, држање Божјих заповијести. Зашто се овдје за најмању ситницу имате мржњу, вријеђање, позив на линч других итд? Реалност је да у Црној Гори постоје национални Срби и национални Црногорци. Такође је чињеница да Црногорци чине већину у православном дијелу становништва, као и да су преко 95% вјерници канонске цркве. Проблем односа између Срба и Црногораца лежи у отвореном богоборству и нецрквеном животу највећег дијела народа. Када би се истински вратили цркви, и мржња и неразумијевање би били далеко мањи. Ми се не сабирамо око Христа, већ око пролазних ствари које се мијењају.

Što se više Crkva bavi politikom, to će se više i politika baviti Crkvom... iz potpuno promašenih (političkih) razloga, SPC se nažalost već dugo vremena u CG ponaša kao politički faktor... SPC je mogla da sve vreme drži stav: "svi iz CG su naši vernici... i ovi koji su za Mila i ovi koji su za Momira... i ovi koji su za otcepljenje i ovi koji su za ostanak u zajednici sa Srbijom... i oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci i oni koji se izjašnjavaju kao Srbi... sve je to naša pastva i nećemo da se mešamo u njihove međusobne političke i "nacionalne" sukobe, naša misija je verska"... umesto toga, SPC se tamo sve vreme ponaša maltene kao opoziciona partija i to srpska partija i taj stav samoj SPC ništa dobro neće doneti... iako sam siguran da SPC misli da je to najbolje za CG.

Da ne bude ideja da SPC kritikujem jer mi je Milo gotivan... Milo je klasičan krimos-diktator i što ga se pre CG reši to će joj biti bolje... ali je SPC zeznula sopstvene interese kada se upustila u otvorenu borbu sa njim...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Moderna genetika kaze da su razlike na ovim prostorima minorne ali su Srbima blizi Rumuni, Hrvati i Bosnjaci, zatim Makedinci i Bugari pa te onda Crnogorci, hahaha:D

"Analiza varijacije 660.000 autosomalnih SNiP-ova iz populacije šest naroda zapadnog Balkana, pokazuje da je to stanovništvo, iako kulturološki različito, genetički vrlo slično međusobno - Velika analiza dr Gorana Nikolića ekskluzivno za Nedeljnik"

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/sta-kaze-moderna-genetika-srbima-najblizi-bosnjaci-hrvati-i-rumuni-pa-makedonci-i-bugari-pa-tek-onda-crnogorci/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Драшко рече

Što kaže Dragana očigledno misle Milovom ili nečjom drugom,

Učeni su "pravoj istoriji"

Šta da se radi

Kompleks od Srbije

Kao da smo ih eksploatisali, doduše ono izdvajanje za Cg posle zemljotresa se ne spominje kao exploatacija...šta ćeš

No, vidim da je situacija ozbiljna, nema druge nego da se ti spori riješe objektivno i uradi to sve nepristrasno. Zato vam mi šaljemo ovog našeg moravskog Japanca koji je uspio konačno pomiriti vjekovne, hiljadugodišnje rivale Čehe i Moravane. Kad je to on uspio kod nas onda će taj vaš srpsko-crnogorski spor biti za njega dječija igra. :D 

https://tinyurl.com/ycy3hjw3

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zayron рече

No, vidim da je situacija ozbiljna, nema druge nego da se ti spori riješe objektivno i uradi to sve nepristrasno. zato vam mi šaljemo ovog našeg moravskog Japanca koji je uspio konačno pomiriti vjekovne, hiljadugodišnje rivale Čehe i Moravane. Kad je to on uspio kod nas onda će taj vaš srpsko-crnogorski spor biti za njega dječija igra. :D 

https://tinyurl.com/ycy3hjw3

Odgledao je sve Zayronove video klipove i pogledajte šta se onda dogodilo!!??!!

:smeh1:

Izvini Zaki!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...