Jump to content

ЗОРАН ЂУРОВИЋ: ХЕРЦЕГОВАЧКИ КЛАН

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 19 минута, Рапсоди рече

Радујте се и веселите, велика ће вам бити плата на небесима .   

Ни најмање не сумњам у ово. А Господ свакодневно својим делима потврђује. Ако ме поживи, можда и започнем да пишем о тим знацима... 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 170
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Zoran Đurović 

Оче Зоране, Ви свакако овде пишете са Вашим именом и презименом, те је то разлог што је дозвољена ова тема, тако да по Правилнику сајта Ви за Ваша писања сносите последице. Администрација сајта Поуке.орг не стаје ни на једну страну. 

Свакако има и оних који се не слажу са Вама. На Вашем фејсбук профилу има и другачијих коментара на Ваше писање

На пример:

Blagoje Pantelic Sinoc sam se odjavio, ali ti nastavljas... verovatno si mislio da necu videti ovo i da ces izostanak odgovora moci da protumacis svojim sledbenicima kao da sam se povukao. Slucajno sam video, pa kad vec insistiras da ti odgovorim. Obecavam, ovo ce biti moja poslednja replika. Ne bih da vise gubim vreme... A ti s tim svojim nesrecnicima nastavi da me pljujes i klevetas. Vi uzivate u tome a meni ne smeta, tako da - samo napred!
To sto si moralno sugav ne znaci da nisi u stanju da napises solidan teoloski esej. Taj poziv je bio prijateljski... Nikada nisam hteo da te odbacim kao prijatelja, kakav god da si, a to ni sada necu uciniti. A reagovao sam javno jer si me javno prozvao. Ti si prvi poceo. Da si znao da ce ti istina biti sasuta u lice verovatno to ne bi ni radio, ali sta je tu je... 
Napisao sam da nisi dovoljno mentalno zdrav da radis sa studentima, a ne da si psihicki bolesnik. To nije isto...
Sto se tvoje moralne nakaznosti tice, da ne ostanem nedorecen... Dakle, da ponovimo, ucenjivao si vl. Maksima, a onda si sinoc ovde besramno lagao da je to bila taktika. Nije bila taktika. Lazes. Meni si sam govorio da si ga ucenjivao, ako hoces mogu i poruku koju si mi poslao da obelodanim. Tvoja ucena je bila nedvosmislena, poslao si mu ultimatum, jasno si naveo rok, sta trazis i sta ces uraditi ako to ne ispuni. To cinis u trenutku kada je u nemilosti. To rade samo protuve.
Za razliku od vl. Maksima, koji se nije uplasio, sa nekima si uspeo da se "dogovoris". Npr. s Amfilohijem. Ovde si ga besomucno blatio, govorio sve najgore o njemu... A onda je usledio poziv, pa susret i dogovor. Nakon toga, Amfilohije vise nije nepotista i lopov koji tebi ne isplacuje platu nego simpaticni starcic Lohi. Bas bedno. Naravno, ovi sto ti lajkuju i ne znaju da su deo jedne jezivo prljave price. Ti kukas kad ti ne lajkuju bljuvotine jer njihove lajkove pokusavas da unovcis. 
Ovo sa vl. Maksimom ti nije proslo, pa da ti ne propadne trud ponovo pokreces citavu stvar u toku sabora kako bi to uspeo da naplatis od ljudi iz suparnicke ekipe. Moze li bednije?! Ne moze.
A da si napravio malu FB-sektu, to je cinjenica. Cak im prodajes i pricu da imas vidjenja, da se ispunjavaju neka tvoja prorocanstva i sl. budalastine. 
Zao mi je sto si postao takav... Verujem da ces se jednog dana kajati zbog svega ovoga.
Kao sto rekoh, ovo je moj poslednji odgovor. A ti nastavi sa svojim poslom.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Sofija_ рече

Da li se vi izvinite kad nekog uvredite?

Не.

То знају само особе које у лице видим. Ти не можеш да знаш, јер си анонимна особа. 

пре 6 минута, Sofija_ рече

Pogrese ljudi, sreca pa niste neka estradna licnost, svasta bi se tu onda dodavalo,no nema potrebe za dramom.

Нити сам ја естрадна личност, нити си ти жути новинар. Симптоматично је ово што стално помињете да драматизујем. Да сам патетичан. То је ругање над туђом муком. Не схваташ?

пре 10 минута, Sofija_ рече

Mada priznajem da ste i duhoviti

Поздравио бих ову изјаву када не бих подозревао да је струментализована. Њоме се покушава задобити једна симпатија неког ко напада особу која је изложена јавном руглу. Па као тај који напада особу окачену на стуб срама није лош, јер препознаје у овоме неке квалитете, као што би било нпр., да је духовит. 

Једном речју, и ти си се изјаснио у овом "гласању". - Не бркам род, него како си анонимус, не знам са киме имам посла, па се изражавам како је и уобичајено у српском, да се мешовита група ословљава у мушком роду.    

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

nije imao 5 iz domaćinstva, a oće da predaje patrologiju, ma daj :smeh1:

Nije smesno, od kad su ukinulu domacinstvo vidi na sta nam lici drzava...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Nije smesno, od kad su ukinulu domacinstvo vidi na sta nam lici drzava...

крај ће бити кад нам ОТО укину :D

Шта је ово, јел` то туткалисање!?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Нити сам ја естрадна личност, нити си ти жути новинар

to za estradnu licnost je bilo saljivo, ali ocigledno bez smajlija nije uverljivo

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

стално помињете да драматизујем

ja samo sad pomenuh, jer mi je tako delovalo ali bez uvrede, ja sam jako osecajna osoba i zao mi je sto se sad vi meni pravdate, stvarno mi je zao vase situacije jer vidim da ste mnogo povredjeni

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

То је ругање над туђом муком. Не схваташ?

nikad se nikom ne rugam,to zna Bog i ljudi koji me poznaju, da volim da pomazem onima koji nemaju,a pogotovo da se rugam,pa ja poticem iz siromasne porodice, sve sam sama morala zaraditi,od 12.godine teski fizicki poslovi na njivi i mnogo teskog posla za nezna zenska pleca...

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

Поздравио бих ову изјаву када не бих подозревао да је струментализована. Њоме се покушава задобити једна симпатија неког ко напада особу која је изложена јавном руглу. Па као тај који напада особу окачену на стуб срама није лош, јер препознаје у овоме неке квалитете, као што би било нпр., да је духовит. 

Једном речју, и ти си се изјаснио у овом "гласању". - Не бркам род, него како си анонимус, не знам са киме имам посла, па се изражавам како је и уобичајено у српском, да се мешовита група ословљава у мушком роду

Meni jeste duhoviti, ali time ne trazim nicije simpatije na ovom forumu. Ja sam jedinka i uvek zastupam samo svoje stavove niti se kojoj grupi ovde priklanjam, niti me zanimaju grupna omalovazavanja. Iskljucivo iznosim samo svoj stav i stojim iza svojih reci.

I nisam anonimus. Zovem se Sofija. Po ocu Silobad, po majci Tesla. :mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Поуке.орг инфо рече

To sto si moralno sugav ne znaci da nisi u stanju da napises solidan teoloski esej.

Овде је објављен и мој текст о св. Кирилу Александријском, који је био "морално шугав", а за који ме је напао владика Атанасије. То што је био морални имбецил или изгубио морални компас (правим паралелу са твојим речима), није му сметало да уђе у календар светаца. Не би било лоше да ти тај календар мало ревидираш. 

Твој проблем је био што си узео да ме дисквалификујеш и представиш психичким болесником. Када си схватио да је то немогуће, онда си у овом посту узео да сладиш. Ја и ти нисмо интимуси па да би ти имао објективну слику о мени. Такође, ниси ни квалификован да то просуђујеш. Али, као свака добра јајара, узимаш да судиш... и то чиниш субдоло (подмукло, је српски израз) па као није ово или оно. Код мене тога не постоји. 

Не знаш ни шта говориш. Солидан је чврст, постојан, утемељен. Солидан, не значи, како ти полуписмен замишљаш, "осредњи". Нашао си се у проблему што си објављивао текстове једног "психопате", па сада не знаш како да се ишчупаш из непријатне ситуације. Јер је тај "психопата" био члан уређивачког одбора код тебе. Пошто сам ти јуче објаснио, да психопата не може да пише научне текстове, сада улазиш у причу блажег психичког поремећаја, али ми није јасно зашто ми пре на то ниси скренуо пажњу, јер си ти морално исправан човек. Зашто си пустио неког да болује, да није свестан своје болести? 

Остала ти је, теби блиска карта, да ме оптужиш за неморалност. Сада, није јасно да ли неморалност спречава људе да пишу научне текстове. Видесмо да у случају Кирила, није био проблем. Када неморал није запрека да неко буде професор, а има све карте у рукама, зашто би ти гласао за Андреја који нема карте? Није имао школу. Нема је ни данас. Јер ви немате специјалистичку школу за патрпологију. Ја сам на њој докторирао. 

Ко је тебе поставио за Бога? Да си срцезналац? Ти си неки фуцкинг Саи Баба? Ти си публиковао неколико мојих текстова, од Андреја ниси видео ниједан. И ти би гласао за њега. Рећи за тебе да си гњида, била би увреда за овај свет. 

пре 48 минута, Поуке.орг инфо рече

Za razliku od vl. Maksima, koji se nije uplasio, sa nekima si uspeo da se "dogovoris". Npr. s Amfilohijem. Ovde si ga besomucno blatio, govorio sve najgore o njemu... A onda je usledio poziv, pa susret i dogovor. Nakon toga, Amfilohije vise nije nepotista i lopov koji tebi ne isplacuje platu nego simpaticni starcic Lohi. Bas bedno.

Прича ти је бесомучна. Ја никада нисам рекао за Лохија да је лопов. Ми смо се свађали због подгузних мува у које и ти вероватно спадаш, и чињеница је да нисам имао плату ни доприносе, а чудно је да са његовим рођенима имам сјајан однос, а са једним се надам сада и пословни. Шта ти знаш о мом и Лохијевом односу? Да ли си ти слушао кад ме је Лохи позвао? О чему смо говорили на сусрету? Што ми замераш што сам се нашао у неколико прилика Лохију у помоћ? Није ти мило што му нисам зарио нож у леђа као неки које је довео на факултет? 

Ја нисам из ваше приче. То сам ти већ рекао. Лохи је испао човек, јер је рекао: Извини. На свој начин, али је рекао. Ја и он ни данас нисмо пријатељи, али нити мрзим нити презирем тог човека, а пошто сам хришћанин, и поменем га у молитви. 

Да је Максим неустрашив, то је најобичнија глупост. Ја сам човек уметник. Ти не знаш како се гради једна слика. Када би видео моје слике у фазама, рекао би каква ће ово глупост да буде. И на крају занемиш. Купују моје слике кардинали, папе, а сада најновије иде у руке државног секретара Ватикана, Паролинија. Вероватно нису чули да сам психопата... Да им ти јавиш? Да ли мислиш, да немам овај дар егзорцизма, ти не би изашао из своје јазбине? Ако је Максим неустрашив, што принесе покајничко писмо Сабору у коме се одриче еволуције? Где су му атрибути (јаја, на простом српском)? 

Ви нисте људи цркве. То је сасвим сигурно. 

Играм се са овим људима. Да ли би неко био толико глуп да оде код неког владике којег је уцењивао, а у владике је и нож и колач? Да се тако изложи? Ја бих био задња будала. Јер ја немам никаквог законског основа по коме бих могао гонити ове ликове. Као када бих их оптужио за пунске ратове, али ми је задовољство да их истерам на чистац. 

1 hour ago, Поуке.орг инфо рече

da si napravio malu FB-sektu, to je cinjenica. Cak im prodajes i pricu da imas vidjenja, da se ispunjavaju neka tvoja prorocanstva i sl. budalastine. 

О томе сам довољно рекао. А "Исус није могао чинити чуда због неверовања њиховог".     

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Sofija_ рече

I nisam anonimus. Zovem se Sofija

Ти себе знаш. Ја не знам. Као што не знам што учествујеш у овом посту? Можеш да се зовеш и Мики Маус, ја не знам са ким имам посла. А знала(о) си да служим са католицима. Зато ме се прођи.      

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Zoran Đurović рече

Ако је Максим неустрашив, што принесе покајничко писмо Сабору у коме се одриче еволуције? 

E tu sam ja shvatio koliko je on slabog karaktera, nije smio da stane iza svojih rijeci i ako je bio ispravan. Pustio je tako niz vodu druge potpisnike. Na kraju pokunjen dozvolio da mu utuve u glavu prihvatanje kreacionistickog smeca:

Portparol SPC dalje kaže: „Potpisnici toga teksta su se obratili Saboru sa ispovedanjem autentične hrišćanske vere u Boga Tvorca (zdravi i pravi kreacionizam)“

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Ronald рече

E tu sam ja shvatio koliko je on slabog karaktera, nije smio da stane iza svojih rijeci i ako je bio ispravan. Pustio je tako niz vodu druge potpisnike. Na kraju pokunjen dozvolio da mu utuve u glavu prihvatanje kreacionistickog smeca:

Portparol SPC dalje kaže: „Potpisnici toga teksta su se obratili Saboru sa ispovedanjem autentične hrišćanske vere u Boga Tvorca (zdravi i pravi kreacionizam)“

Ја сам овде писао разне ствари. Нико ме не би могао сврстати у једну или другу групу, као кад су дарвинисти помислили да им дајем подршку. Сасвим сам јасно рекао какав је мој став, а он се може придружити Николају Мизогејском. 

Никакав сабор не би могао да ме савије. Само сабор који би ме разлозима убедио. Не силом. Максим је потписао оно што не мисли. Или мисли. А и у том случају је ништа. Јер протестантски креационизам није вера православне цркве. Није јасно шта су потписали. Уортачили су се да не дају текст исповедања вере.  

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Снежана рече

Ц, ц, ц роде неверни, докле ли ћу вас трпети, не служи он са Латинима, он је убачени елемент :smeh1:

Коме је убачен, нама или Латинима?

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Коме је убачен, нама или Латинима?

:))

па нама :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Пошто сам ти јуче објаснио, да психопата не може да пише научне текстове,

Ја се са овим не слажем. Теоретски али и искуствено, јер лично знам неколико случајева. :)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...