Jump to content

ЗОРАН ЂУРОВИЋ: ХЕРЦЕГОВАЧКИ КЛАН

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 часа, Августин рече

То је тачно али се то онда зове Историја хришћанске књижевности или Историја светоотачке књижевности а не Историја Византије.

Da, povijest kršćanske literature, tu je predavao fra Tomislav Šagi Bunić OFMCap na KBF u Zagrebu.

http://verbum.hr/knjige/povijest-krscanske-literature-426/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 170
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, A.Luz рече

Oce Zorane,

4) Imam bolje kvalifikacije od vas, u to budite 100% sigurni

Подели на овим сајтовима

( nesto razmisljam ). Ko odredjuje clanove komisije koja se bavi ispitivanjem refenci kanditata za BF ? .....znam da komisija ima statut po kojem sljakaju ( i, koji je prekrsen u Tvom slucaju ).....

Ali, da li postoji i neka instanca koja 'kontrolise' rad te' Komisije ? Da li si o.Zorane imao pravo da se nekom zalis na rad i odluke Komisije ? Pa, da , se ispita, da li je bilo nekih nepravilnosti u radu. 

Pa, ako je to crkvena stvar ( a, jeste, jer je BF deo nase crkve ), imamo i po kanonskom pravu stepenovanje i mogucnost da se  bilo koji svestenik zali visoj instanci,  ako smatra da je pretrpeo neku nepravdu.

Valdja je i ta' Komisija podredjena nekoj visoj instanci. Mislim, znam, da, cak i u crkvi nismo imuni na gordost i losu volju pojedinaca ( prema nekom drugom), ali, ipak, neki red i poredak treba da postoji.

Ovakvim stvarima, samo se cini losa propaganda za BF i onda, razni 'faktori' ( :!: ) koriste takvu stvar i napadaju nasu crkvu i BF. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bokisd рече

Da li si o.Zorane imao pravo da se nekom zalis na rad i odluke Komisije ?

Не. Све сам урадио што је могло. Ишао сам у ректорат универзитета и на још 2 места. Једино сам могао приватно да их тужим, али је то мени компликовано због путовања. Они су имали и дискреционо право да узму ко им се свиђа, нпр., кандидат има плаве очи... 

пре 32 минута, Bokisd рече

imamo i po kanonskom pravu stepenovanje i mogucnost da se  bilo koji svestenik zali visoj instanci

Писао сам Патријарху. Али он не може ништа да ради поводом факултета, зато што то није више бф СПЦ, него припада Универзитету. А преступи ових епископа нису толики да би били зато рашчињени, а и ја нисам неки битан фактор. 

Закон о мобингу не постоји у СПЦ. 

пре 37 минута, Bokisd рече

Ovakvim stvarima, samo se cini losa propaganda za BF i onda, razni 'faktori' ( :!: ) koriste takvu stvar i napadaju nasu crkvu i BF. 

Сваки мој сукоб су уредно испратили Борбаши за неверу. Као и артемити. Интересантно је да су увек држали супротну страну. То некоме можда све говори. Када бих се поџапао са папом Франциском, они би стали на страну папе. 

А видиш и овде да мир који је склопљен између митр. Амфилохија и мене некима иде на живце. Ја нисам злопамтило. Човек се извинио. Нисам му тражио да то објави у Политици. Рекао бих и Таси сутра да се извини да му је опроштено са моје стране. За сада могу да говорим само: Оче, опрости им јер не знају шта раде! 

Ни мој "сукоб" са Амфилохијем није био по нашим жељама. Имао је лошег суфлера. Али није знао да има и неког попа без длаке на језику. То је било и овде у Риму, кад смо били на вечери. Зато један рече: Ово је права ствар, да људи причају шта мисле! - Секретару не би много мило, погнуо је главу. Ми смо побркали нивое. Јер наши рангови су наше службе које се не дирају, али је расправа и дијалог сасвим пожељна ствар. Није никаква дрскост рећи владици да не мислиш као он. Ја се расправљам и са тобом, иако си "само" лаик. Јер то не значи да ниси без мозга. Многима су пуна уста персонологије, а када се суоче са конкретном особом, онда забораве на своје идеолошке претпоставке.   

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Јер наши рангови су наше службе које се не дирају, али је расправа и дијалог сасвим пожељна ствар. Није никаква дрскост рећи владици да не мислиш као он. Ја се расправљам и са тобом, иако си "само" лаик. Јер то не значи да ниси без мозга. Многима су пуна уста персонологије, а када се суоче са конкретном особом, онда забораве на своје идеолошке претпоставке.   

Само бих се надовезао на ово подебљано и рекао да је и размишљање пожељна ствар.

Зато јер некима људима као да је неко погрешно рекао да не треба да размишљају. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Некада направих овај православни немотивациони постер...

11206640_943269139050887_905905692431743

Подели на овим сајтовима

Морам да признам да мој другар, Дух Свети, има више смисла за шалу од мене!

32238577_1879900638721061_37639095320408

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Не. Све сам урадио што је могло. Ишао сам у ректорат универзитета и на још 2 места. Једино сам могао приватно да их тужим, али је то мени компликовано због путовања. Они су имали и дискреционо право да узму ко им се свиђа, нпр., кандидат има плаве очи... 

Писао сам Патријарху. Али он не може ништа да ради поводом факултета, зато што то није више бф СПЦ, него припада Универзитету. А преступи ових епископа нису толики да би били зато рашчињени, а и ја нисам неки битан фактор. 

Закон о мобингу не постоји у СПЦ. 

Сваки мој сукоб су уредно испратили Борбаши за неверу. Као и артемити. Интересантно је да су увек држали супротну страну. То некоме можда све говори. Када бих се поџапао са папом Франциском, они би стали на страну папе. 

А видиш и овде да мир који је склопљен између митр. Амфилохија и мене некима иде на живце. Ја нисам злопамтило. Човек се извинио. Нисам му тражио да то објави у Политици. Рекао бих и Таси сутра да се извини да му је опроштено са моје стране. За сада могу да говорим само: Оче, опрости им јер не знају шта раде! 

Ни мој "сукоб" са Амфилохијем није био по нашим жељама. Имао је лошег суфлера. Али није знао да има и неког попа без длаке на језику. То је било и овде у Риму, кад смо били на вечери. Зато један рече: Ово је права ствар, да људи причају шта мисле! - Секретару не би много мило, погнуо је главу. Ми смо побркали нивое. Јер наши рангови су наше службе које се не дирају, али је расправа и дијалог сасвим пожељна ствар. Није никаква дрскост рећи владици да не мислиш као он. Ја се расправљам и са тобом, иако си "само" лаик. Јер то не значи да ниси без мозга. Многима су пуна уста персонологије, а када се суоче са конкретном особом, онда забораве на своје идеолошке претпоставке.   

Ah, stvarno deluje pomalo neverovatno ( ne_shvata ), ispada, kao da si bio u nekom 'vakumu' , ni na nebu, ni na zemlji, ( niko da pomogne )..... da ne pricam, da mi deluje pomalo ( neverovatno ) da ne postoji zakonski ( kanonski ) mogucnost da se kontolise rad Komisije. ( pa, apelaciono pravo je osnova pravnog, ali, i naseg kanonskog sistema ).

I, ne valja se 'radovati' ili nekako ucestvovati ( recima ) u tudjoj nesreci, nije bas ljudski ( i po veri ). Pozdrav.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Они су имали и дискреционо право да узму ко им се свиђа

Осим тога знаш ваљда и сам да се сарадници и асистенти тј. наследници углавном бирају још на основним студијама и то углавном остаје тако осим ако се нешто у ходу не искомпликује... Није то само на ПБФ него и на другим факултетима а и у иностранству. Друга је ствар што се ти кандидати припреме на време да буду на врху по квалификацијама када дође до конкурса...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan ::: рече

Осим тога знаш ваљда и сам

Знам савршено, али нећу да певам интернационалу... Сада ми кмече преко разних људи. Но, тражили сте, гледајте. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Знам савршено, али нећу да певам интернационалу... Сада ми кмече преко разних људи. Но, тражили сте, гледајте. 

Ипак је црногорски клан најјачи, а освета се сервира хладна. Кад се покачи црногорац и херцеговац, оде херцеговац са коња на магарца :D.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ђорђе Р рече

Ипак је црногорски клан најјачи, а освета се сервира хладна. Кад се покачи црногорац и херцеговац, оде херцеговац са коња на магарца :D.

Побегле секретарице из финансијске службе на БФ кад су виделе шта се дешава. О. Владану сам на крају рекао, па је дрхтао: "Давно си ти отишао из наших крајева па више не знаш шта је чојство и јунаштво". Цео дискурс је антологијски. Штета што није било камере. 

Ја јесам брђанин, нисам црногорац, а рођен сам на приморју. Бјелопавлић сам пореклом, а по мајци црмничанин.

Делују ове објаве необично, чак и скандалозно, али и у Библији имамо све то. Људи смо и грешни. Но, неких принципа се имамо држати. 8 година нисам објавио ове ствари. Кад некоме пружиш прилику да се у току 8 година извини, мислим да је фер. 

Није баш умесно да хвалим Поуке на храбрости, јер могу деловати као губавац, па ко се дохвати, може да се контаминира или буде колатерална штета. Али, кад смо црквени људи, онда мора да се говори у лице. И нико овде није плаћен (мислим на мене и Поуке). Поуке су независне. Нису оне Артемије=Истина или Борба за неверу. Поуке као независни медиј овде иступају, а ко год има нешто против мене, или мисли да сам га оштетио, или оклеветао, нека пресавије табак на мој рачун. Мислим да је случај савршено осветљен, дати су документи, иако их има још, тако да прозвани увек имају простора за реакцију. 

Ипак има доста свештеника и владика који се не стиде што су моји пријатељи. Иако нисам од оних који стану на чаршију и вичу на 4 стране добар дан! 

Овде је реч о изолованом случају, тако да нико не може (ко је стекао употребу разума) да помисли да сам против људи, Григорија или Максима, мада је јасно да је презентован материјал о протекционизму и друго.   

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

али нећу да певам интернационалу...

Ех... када би то све ишло лепо и глатко ти и ја би до сада били колеге библичари... само не знам ко би коме био асистент :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Zoran Đurović рече

12:smeha::))12:smeha: Убицо! Помријели би херцеговци од среће! Очекујем да ме данас позове владика Григорије или Максим па да ми кажу: Аво, купујемо ти стадо оваца и 10 буфалица па да се настаниш у катунској нахији! Лијеп ти је тамо ваздух, да развијаш своје теолошке теорије, зашао си у године па те жене више не интересују... Кад се пак преселиш у бољи живот, а ради бисмо били да се што пре са Господом сретнеш, јер велиш да си већ васкрсао, организоваћемо међународни научни скуп у твоју част! :))

Исприча ми сведок шта каза једном владика Максим за мене: Генијалан је он, али је много безбожан!:)) Или владика Андреј кад сам га питао за Рим, пошто сам овде код бизантинаца, а природније би било да сам код Срба, опет једном заједничком пријатељу: Е, не може два владика у једном граду! :))) 

Pa zar stado ovaca i 10 bufalica a ni jedno magare...

7896634:cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, A.Luz рече

Oce Zorane,

vidim da volite da pljuvate po ljudima a da ih ne poznajete... dobronamerno sam vas pitao!!!

1) O Florovskog niste nista rekli, a i on vam je isti slucaj kao i Maxim-Perisic

2) Ja kao licnost postojim, a to mozete da proverite na fb. To sto me ne poznajete je neki drugi problem

3) Srpski slabo pricam jer nisam se tamo rodio

4) Imam bolje kvalifikacije od vas, u to budite 100% sigurni

5) Nisam pljuvao po Augustianium, nego sam rekao samo da nije No.1 u svetu kako sto vi pricate... a to svi dobro znaju

6) Августин, pa ni Zoran Djurovic nema neke ozbiljne radove. Jeste da covek zna neke stvari, ali nema ozbiljne radove.

KOJI SI TI SAD KAKO SE RAZMNOŽAVATE TI NE ZNAŠ DA GOVORIŠ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...