Jump to content

Gradska vlast poklonila niški aerodrom Državi

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 часа, Grizzly Adams рече

Централизована власт у БГ гуши целу Србију до коске... Знам да се Срби тога боје више него сифилиса, али неопходна је некаква "кантонизација", пре свега што се финансија и привреде тиче. Сваки округ мора да може да се развија и да "отима" капацитете било ком другом. То се зове здрава конкуренција. Не може све да се слива у Београд више.

De smes Srbiju da delis na kantone... u roku od deset godina pola ce se ocepe, druga polovina ce zarati...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

а шта ако се аеродром на овај начин заиста помогне? Далеко од тога да имам поверења у ову власт, али шта ако се аеродром обнови, па модернизује (прошле године када сам летео из Ниша није баш много леп призор, додуше можда су сада мало средили) и онда још више повећа промет? И то је могуће. Са друге стране, није ли у скорије време отворен онај клинички центар? (опет морам да додам да нисам у току колико је заиста у употреби и да ли је помогао стварно људима?). 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Никола Поповић рече

а шта ако се аеродром на овај начин заиста помогне? Далеко од тога да имам поверења у ову власт, али шта ако се аеродром обнови, па модернизује (прошле године када сам летео из Ниша није баш много леп призор, додуше можда су сада мало средили) и онда још више повећа промет? И то је могуће. Са друге стране, није ли у скорије време отворен онај клинички центар? (опет морам да додам да нисам у току колико је заиста у употреби и да ли је помогао стварно људима?). 

A sto aerodrom da pomognu ako aerodrom radi dobro? Ako ti vec merak da pomazes pomozi sirotinji, nemoj da pomazes tako sto kupujes nove alu felne za komsijinog meredesa nego kupi hleb onom ko nema... To ukazuje na malverzaciju i pokvarenost. Aerodrom zaista radi odlicno, jedan od retki naprednjackih stvari koja zaista pokazuje sjajan razvoj. Ako ne to dodas Vuciceve izjave da "je Niskom aerodromu "ozvoljeno da se razvija" kao i da mora da ogranici broj putnika koje prevozi kako ne bi ugrozio bg i ako dodas da kupci nikole tesle moraju da dupliraju promet narednih 15 godina samo da bi bili na nuli... onda nije mnogo nejasno koji su ovde motivi i razlozi.

Prelazak aerodroma u drzavne ruke je drugi nacin da spelujes "gasenje aerodroma car konstantin u nisu"

E da... ministarka zorana je izjavila da ce nastaviti sa ulaganjima kao i do sada... kao prvo nisu ulagali nista, jedino sto je aerodrom dobio jeste oprema, ali rashodovana oprema koja je skinuta sa tesle kad su kupili novu a ovu staru nam doneli popmezno ko da su nam kupili novu pistu za A-380....

Nezvanicne informacije- Gradonacelink Bulatovic preti odbornicima da ce ako ne daju aerodrom morati da vrate vosjci dugove od cega ce grad da bankrotira a gradske strukture da ostanu bez plata...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

A sto aerodrom da pomognu ako aerodrom radi dobro? Ako ti vec merak da pomazes pomozi sirotinji, nemoj da pomazes tako sto kupujes nove alu felne za komsijinog meredesa nego kupi hleb onom ko nema... To ukazuje na malverzaciju i pokvarenost. Aerodrom zaista radi odlicno, jedan od retki naprednjackih stvari koja zaista pokazuje sjajan razvoj. Ako ne to dodas Vuciceve izjave da "je Niskom aerodromu "ozvoljeno da se razvija" kao i da mora da ogranici broj putnika koje prevozi kako ne bi ugrozio bg i ako dodas da kupci nikole tesle moraju da dupliraju promet narednih 15 godina samo da bi bili na nuli... onda nije mnogo nejasno koji su ovde motivi i razlozi.

Prelazak aerodroma u drzavne ruke je drugi nacin da spelujes "gasenje aerodroma car konstantin u nisu"

E da... ministarka zorana je izjavila da ce nastaviti sa ulaganjima kao i do sada... kao prvo nisu ulagali nista, jedino sto je aerodrom dobio jeste oprema, ali rashodovana oprema koja je skinuta sa tesle kad su kupili novu a ovu staru nam doneli popmezno ko da su nam kupili novu pistu za A-380....

Nezvanicne informacije- Gradonacelink Bulatovic preti odbornicima da ce ako ne daju aerodrom morati da vrate vosjci dugove od cega ce grad da bankrotira a gradske strukture da ostanu bez plata...

Ovo me sve podseća na priču oko IT-a, koji je kod nas odlično radio bez ikakvog upletanaj države. I onda ljudi na vlasti videli da su velike pare tu pa hteli da se umešaju, na šta je većina iz IT sektora reagovala negativno, jer šta država pipne to će se kad tad raspasti. E sad šta se u međuvremenu desilo ne znam vidim forsiraju IT po vestima, daju neke prekvalifikacija kao da za mesec dana može neko da se obuči da bude developer.

Vade pare iz budžeta ni za šta (za prekvalifikacije), a iz priča sam skontao da se sad sve manje i manje traže ti junior (mada ne verujem da su "prekvalifikovan"i i na tom nivo) i da firme već počinju da biraju radnike, što nije bio slučaj do pre par god. Priča se i dalje forsira, a kao primeri se daju firme koje se bave nekim baš ozbiljnim stvarima gde su plate 2000e prosek, a u kojima ni 1% ljudi koji su završili faks iz oblasti IT ne bi moglo da radi, a ne ljudi koji su na mesec dana završili neke osnovne kurseve. Sve u svemu samo mazanje očiju javnosti.

Tako će verovatno i ovde da pričaju kako su nešto uradili, kako su sredili Niški aerodrom iako iz tvoje priče čujem da radi odlično, ali ljudi van ništa to pojma nemaju. Evo da su meni rekli za god dana, uzeli smo Niški aerodrom u ruševinama i sredili ga verovatno bi im poverovao, a tako će nešto i da kažu na sledećim izborima.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Odahviing рече

Ovo me sve podseća na priču oko IT-a, koji je kod nas odlično radio bez ikakvog upletanaj države. I onda ljudi na vlasti videli da su velike pare tu pa hteli da se umešaju, na šta je većina iz IT sektora reagovala negativno, jer šta država pipne to će se kad tad raspasti. E sad šta se u međuvremenu desilo ne znam vidim forsiraju IT po vestima, daju neke prekvalifikacija kao da za mesec dana može neko da se obuči da bude developer.

Vade pare iz budžeta ni za šta (za prekvalifikacije), a iz priča sam skontao da se sad sve manje i manje traže ti junior (mada ne verujem da su "prekvalifikovan"i i na tom nivo) i da firme već počinju da biraju radnike, što nije bio slučaj do pre par god. Priča se i dalje forsira, a kao primeri se daju firme koje se bave nekim baš ozbiljnim stvarima gde su plate 2000e prosek, a u kojima ni 1% ljudi koji su završili faks iz oblasti IT ne bi moglo da radi, a ne ljudi koji su na mesec dana završili neke osnovne kurseve. Sve u svemu samo mazanje očiju javnosti.

Tako će verovatno i ovde da pričaju kako su nešto uradili, kako su sredili Niški aerodrom iako iz tvoje priče čujem da radi odlično, ali ljudi van ništa to pojma nemaju. Evo da su meni rekli za god dana, uzeli smo Niški aerodrom u ruševinama i sredili ga verovatno bi im poverovao, a tako će nešto i da kažu na sledećim izborima.

Ma da... iskreno, mi nislije smo malo u cudu i sami, jer je cela prica oko aerodroma malo nestvarna... znas da ga imas i znas da nikad nije radio a onda u roku od par godina imas dvajes low cost letova i moz da sednes u gradski bus odes na aerodrom i odletis u Stokholm za 20e...

I ne samo nislije citav region je tek poceo da kapira da uopste ne mora da em placa kartu da bg-a em placa avio karte od par stotina evra nego lepo dodjes u nis i cepas de oces po evropi..

Pogle npr dolasci za juce, danas i sutra
http://nis-airport.com/en/flights/flights/

Terminal niskog aerodroma

aerodrom-nis-aleksandar-veliki-uskoro-pr

I ne samo nislije citav region je tek poceo da kapira da uopste ne mora da em placa kartu da bg-a em placa avio karte od par stotina evra nego lepo dodjes u nis i cepas de oces po evropi..

Подели на овим сајтовима

Ako nekom jos nije jasno zasto se poklanja aerodrom u Nisu:

Molim drugare libertarijance da okrenu glavu na drugu stranu, nagon a povracanjem moze da im ugrozi zdravlje kad vide ovaj nivo drzavne represije i komunjarizma... hint "Dozvolili smo da niski aerodrom dobro posluje ali on time oduzima od rasta beogradskom aerodromu"...

evo.. ja ne znam...

Подели на овим сајтовима

Када Држава преузме аеродром, биће укинуте све досадашње непрофитабилне линије и отвориће се нова линија, Ниш-Београд. Председник Вучић ће лично летети првим летом и одговараће на питања присутних путника!

Подели на овим сајтовима

On 4/2/2018 at 3:33, Grizzly Adams рече

Централизована власт у БГ гуши целу Србију до коске... Знам да се Срби тога боје више него сифилиса, али неопходна је некаква "кантонизација", пре свега што се финансија и привреде тиче. Сваки округ мора да може да се развија и да "отима" капацитете било ком другом. То се зове здрава конкуренција. Не може све да се слива у Београд више.

Да је само то у питању, било би много добро. Проблем је што ми на власти немамо никакаве државнике, добре или лоше, него приватну корпорацију под вођством једног човека којој је Београд главни пројекат за пљачку, обртање и прање туђе зарађених пара. БГ на води, аеродром, Етихад, Славија, фантомски метрои...Људи су претворили главни град и државу у мафијашко легло.

Зато ова изјава Вучића уопште не чуди. Човек не воли да му неко квари бизнис, много просто.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Molim drugare libertarijance da okrenu glavu na drugu stranu, nagon a povracanjem moze da im ugrozi zdravlje kad vide ovaj nivo drzavne represije i komunjarizma... hint "Dozvolili smo da niski aerodrom dobro posluje ali on time oduzima od rasta beogradskom aerodromu"...

evo.. ja ne znam...

A budući da se veoma profitabilan Aerodrom u Beogradu daje koncesionaru, zapravo ispada da je problem što će koncesionar manje da zarađuje... (a samim tim i onaj ko se ugradio u tu koncesiju)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 4/1/2018 at 19:36, GeniusAtWork рече

Овим симболичним гестом грађани Ниша су изразили захвалност Држави, оличеној у председнику Вучићу, за све што је урадила за њих.

Аеродром ће бити преименован у Председник Александар Вучић и за две до две и по године имаће промет од преко милион путника дневно, чиме ће постати најпрометнија и најзначајнија ваздушна лука на свету!

Nije da nisam, probao sam, al` mi vise ni ovo nije smesno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jutros nam dosla ministarka koja je propisno izvizdana. Nije bilo organizovanog protesta (proteti su odlozeni do zasedanja skupstine grada kada ce se oluka  o poklonu usvojiti) tako da se radi i spontano okupljenim gradjanima

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

evo.. ja ne znam...

Невероватно... Стварно да не поверујеш.

Ето, то је кад држава води бизнис...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ono što ja pretpostavljam i što mi jedino ima smisla je da koncesionar beogradskog aerodroma traži od Srbije da se u ugovoru obaveže na nešto u vezi sa niškim aerodromom, recimo da neće dozvoliti low cost kompanije i slično...

Jedino za to mi ima smisla da se radi i promena vlasništva... jer sa faktičke strane, SNS kontroliše Niš isto koliko i Srbiju i koje god promene su hteli da urade, mogli su i bez promene vlasništva... ali ako koncesionar traži da mu se to potpiše, bilo bi tehnički-komplikovano ako se prethodno ne promeni vlasništvo... tj. morao bi i grad Niš da potpiše taj ugovor tj. taj tajni aneks ugovora, pa bi to bilo mnogo komplikovanije za objašnjavanje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ček, ček zar nije veliko zlo ostaviti slobodu privatnim kompanijama da rade šta hoće zato što će se oni kad tad udružiti i stvoriti monopol, pa nam zbog toga treba država koja će imati moć da kontroliše privatnike i da time nas potrošače zaštiti od mnopola. Ili sam ja nešto možda nešto pomešao? 
Možda treba da damo privatnicima slobodu da se međusobno nadmeću, a ne jedan privatnik da plati državu da donosi zakone i poteze koji njemu najviše odgovaraju. Ma ne mora da sam ja nešto pogrešio ipak je država tu da nas zaštiti kako od drugih ljudi tako i od nas samih. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...