Благовесник Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 часа, Православни Србин рече А где сам поменуо сликање некакво? Нема ни потребе за сликањем, довољно је да људе држиш у страху да ћеш им дати отказ ако не гласају. ПС: И ја присуствова пар пута, исто. Pa oni odu i zaokruze koga hoce (po slobodnoj volji), u cemu je problem? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 @Вилер Текс озбиљно, пусти ти Гризлија он је номад, ја сам ти ко Краљица Мајка, у некретнинама сам добра кеш ме мало зеза. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 часа, Таша рече Mrtva trka ko je tu veci lopov i veci gubitnik. Isti je to olos, samo se drugacijom retorikom sluze, tri decenije su oni u toj prici, ekipa je to. Samo se razdvoje na dva tima kada se kamere i reflektori ukljuce. Za lopovluk je možda "mrtva trka"... a za gubitak teritorija i izdaju nacionalnih interesa nema ni dileme... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 минута, Снежана рече @Вилер Текс озбиљно, пусти ти Гризлија он је номад, ја сам ти ко Краљица Мајка, у некретнинама сам добра кеш ме мало зеза. Е ако имаш тих плацева договорићемо се, за две до три године. Чим нам буде боље купићу два! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 минута, Снежана рече @Вилер Текс озбиљно, пусти ти Гризлија он је номад, ја сам ти ко Краљица Мајка, у некретнинама сам добра кеш ме мало зеза. Неће бре нико... Одем ја код Трампа, реко: - Брате, ево продајем неку земљу, ако си заинтересован. - Где? - Па тамо на Балкану... - Бежи бре будало! Снежана је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 Слажем се у потпуности. И не само то, него ћу још нешто додати: сматрам да је једино право решење за Косово, не статус, већ да се Срби и Шиптари помире. Истинско помирење Срба и Шиптара је најбоље решење, а и предуслов за све, па и за бољи живот и једних и других. У суштини, огрешили смо се једни о друге, и они о нас и ми о њих. И небитно је ко је ту био гори, нити је важно, по мени. Треба да се одбаце провокатори, плитичари који на сукобима профитирају и да сде људи помире. Јер, кад на крају ти погледаш, схваташ да су Срби и Шиптари слични по много чему, на крају вековбима живимо једни поред других. И тако ће и остати, да се ми не залуђујемо, Срби и Шиптари ће морати, хтели то или не, да живе једни поред других. Зато, кад је већ тако, боље је да живе ко пријатељи и комшије, него ко непријаељи. Говорим сада са чисто људске стране, не политичке. И једни и други су доживели страшан рат, чинили злочине (да, и ми смо чинили злочине и то је факт), осрамотили се. Морамо да се покајемо, извинимо једни другима, и наставимо да живимо једни поред других. И Шиптари су људи, доживели су сву трагедију рата као и Срби, дакле обични људи, те приче су потресне исто колико и наше. Због екстремиста и политичара завадио се и закрвио народ, а од свега тога ништа нису добили ни једни а ни други. И не слажем се са [mention=4283]Grizzly Adams[/mention] да су Американци ближи Србима од Шиптара. Не мислим тако. Срби и Шиптари су ипак доста ближи једни другима, Срби и Шиптари су се чак вековима мешали, читава шиптарска (арбанашка) племена су српског порекла и обратно. Нарочито су се мешали у тим граничним крајевима. У традицији и историји, Срби и Шиптари имају и заједничких јунака, а према неким изворима на Косову је било и албанских воника хришћана на српској страни. Дакле, имамо ми заједничку историју која и није била непријатељска (албанско племе Клименти штитило је Краља Петра и наше војникен приликом проласка кроз Албанију у Првом светском рату, итд.). Цитирао је Оби на једној другој теми Патријарха Павла, па сетимо се само да је он једном приликом рекао да су и Албанци такође Божји народ, као и Срби као и сви други народи и да Срби не смеју да се сукобљавају са Албанцима и да чине злочине, сетимо се чувене реченице због које су га пљували и вређали ,,Будимо људи иако смо Срби". И мислим да је помирење Срба и Албанаца јесте један од предуслова бољег живота и једино истинско решење за Косово. Ja sam živeo sa Albancem hrišćaninom, a komšije su nam bile Albanci muslimani ili bilo šta drugo, ateisti. Hrišćanin je bio kao anđeo, mudar, staložen, izbegavao je one druge albance, koji su bili kao orci, svi su ih se grozili, ali u tom Nemačkom naselju za migrante muslimani su redovno dobijali obrok po propisu kad je njihov post.Mogao sam sve dobiti, stan, mesečnu novčanu pomoć, ali jedno veče sam bacio kocku i ispalo je da treba da idem kući, za Srbiju. Očitao sam Oče naš, broj jedan je bio da idem kući, i kocka je pala kao zalepljena i bio je broj jedan.Ajde da dodam, da kad sam zatražio da idem kući, Nemci su bili srećni. Imao sam skriven pasoš Srbije, morao da objasnim kako sam stigao do Nemačke, rekao sam kako jeste, peške preko nekoliko granica sa stvarima u rancu, a onda su me častili sa avionskim letom za Beograd i dali 200e.Ajd još da dodam. Pošto mi jedan prijatelj zna za tu avanturu, a sada je on u Nemačkoj, nudio mi je da dovodim migrante iz Sirije itd, preko onih "mojih" prelaza. Ali to nije tako lako. Zapravo, za mene je bilo neverovatno lako, preda mnom su bežali čopori divljih pasa, prolazio sam kroz privatna dvorišta u sred vrelog dana, jednostaavno sam bio nekako vođen do Nemačke preko granica. Imao sam jaki razlog da dođem nešto u Berlin. Ako bih vodio migrante, oni bi se razbežali i odustali, najverovatnije, a meni to ne pada na pamet da radim za pare. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 1 сат, Срђан Шијакињић рече Да ли је и теоретски могуће да неко буде већи лопов од Динкића и приватизационе екипе... Meni se čini da su porodica Milošević i njihovi saradnici (u koje naravno uključujem i Vučića) iz cele priče izašli daleko bogatiji od Dinkića i ekipe... ne znam odakle ti suprotan utisak... Ali poenta zaista nije bila u lopovluku... već u tome da su najveći izdajnici ove zemlje nekim čudom uspeli da deo naroda ubede u to da su njihovi politički protivnici izdajnici... i pored svih poraza i izdaja deo raje se i dalje loži na tu priču... пре 1 сат, Срђан Шијакињић рече A није се ни бриселски споразум ваљда испреговарао од нуле од половине 2012. до априла 2013... Jok, nego su ga Bota i Jeremić pregovarali... пре 1 сат, Срђан Шијакињић рече Мислим, нема смисла поредити ко је крао а ко крадуцкао и ко је мало а ко мало више издао (или "издао" јер је мало шта остало да се изда после 1999.) A naša istorija počinje od 1999.? Grizzly Adams, Paradoksologija and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 3 минута, Grizzly Adams рече Неће бре нико... Одем ја код Трампа, реко: - Брате, ево продајем неку земљу, ако си заинтересован. - Где? - Па тамо на Балкану... - Бежи бре будало! ау какво време дошло, више не можеш ни издајник к`о човек да будеш, онај Дантеов 9. круг изгледа квоту попунио. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 Spasavanje redova Đurića sa Kosova Pod punom opremom – Kosovski specijalci u Mitrovici Jutros su bar dve beogradske novine na naslovnim stranama imale krupno ispisanu reč „rat“. Ostali su se opredelili za „udar“, „upad“, „haos“ i „teror“. Reč je, naravno, o jučerašnjem hapšenju i proterivanju šefa Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića na Kosovu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao je sinoć kosovske policajce koji su priveli Đurića „teroristima u uniformama“. Vojska je navodno stavljena u pripravnost. A opet, jutro je osvanulo mirno, u Beogradu, Prištini i u Mitrovici. Kao da ništa nije bilo. Jutro posle: Život ide dalje Ono što se juče desilo u Mitrovici ima sve odlike režirane krize u čijem su izvođenju, svako iz svojih razloga, učestvovali i Beograd i Priština. Đurić je bio samo epizodista. Buka i bes Pripreme su počele još u petak, nakon poslednje runde biselskog dijaloga o normalizaciji, kada je Vučić najavio da će grupa srpskih funkcionera, uključujući i Đurića, u ponedeljak doći u Mitrovicu bez dozvole prištinskih vlasti. On je u izjavi kosovskim novinarima direktno izazvao kosvsku vladu: „Ja vam kažem daćete (dozvolu). Dali ne dali, oni će da dođu u severnu Mitrovicu. Ajd’ da vidim šta ćete da uradite po tom pitanju“. Na odgovor nije trebalo dugo čekati. Duž granice sa Srbijom i u Mitrovici su do ponedeljka raspoređene teško naoružane jedinice kosovske policije. Jedan od članova delegacije, ministar kulture Vladan Vukosavljević, odustao je od odlaska u Mitrovicu. Đurić i šef Vučićevog kabineta Nikola Selaković su zaobilaznim putem ušli u grad. Đurić je, uz upotrebu suzavca i šok bombi, uhapšen ubrzo nakon početka sastanka u gradskoj većnici. Selakovića iz nekog razloga niko nije dirao. Nakon saslušanja u Prištini, Đurić je deportovan i već nekoliko sati kasnije bio je u Beogradu. Zanimljivo je da je Vučić najavio hitan sastanak Nacionalnog saveta za bezbednost o Kosovu pre nego što je Đurić uhapšen. Sem toga, jedan beogradski portal (pravda.rs) objavio je vest da je Đurić uhapšen nekoliko sati pre nego što se to desilo. Možda je u pitanju tehnička greška. Sve je moguće. Čije je Kosovo, a čiji je Krim Usledila je očekivana buka i bes, Vučićevi telefonski razgovori sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i navodno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom (nema potvrde da je ovog drugog razgovora bilo). Kriza i repriza Čak i da kriza nije planirana, ona se mogla lako izbeći. Najpre, Đurić i ostali su mogli da odlože sastanak u Mitrovici dok ne dobiju dozvolu, za čije se izdavanje čeka najviše tri dana. A zatim, mogli su da pokušaju da pređu preko nekog od graničnih prelaza, nakon čega bi bili vraćeni, ali bi se postigao sličan, mada slabiji propagandni efekat. Sledstveno, Prištini nisu bile potrebne stotine specijalaca da bi priveli „uljeze“, niti je tokom hapšenja bilo neophodno bacati suzavac i šok-bombe. Bio je to školski primer prekomerne demonstracije sile. I konačno mogli su, kao toliko puta ranije, da zažmure na jedno oko i puste da se sastanak održi. Ceo slučaj frapantno podseća na slanje „obojenog voza“ u Mitrovicu iz januara prošle godine. I tada je iz Prištine poručeno da voz neće proći, angažovane su specijalne snage, mada je za zaustavljanje voza bilo dovoljno spustiti rampu na granici, do koje voz nikada nije stigao. I opet je kao inicijator ideje isturen nesrećni Đurić, da bi se Vučićn nakon kratkog izliva pravednog besa, naknadno pojavio kao mirotvorac. Kome je sve ovo trebalo? Vlastima u Beogradu, kao i onima u Prištini, je povremeno potrebno da podsete međunarodnu zajednicu da su oni ključari rata i mira na Kosovu. Tako sebi daju na važnosti. Vučić u poslednje vreme putem zapaljivih izjava i podsticanjem nacionalističke retorike pokušava da skrene pažnju sa činjenice da rok za potpisivanje „sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosasa Kosovom“ ističe. Tom prilikom će morati da donese neke nepopularne odluke, pa na ovaj način „pumpa“ svoj patriotski kredibilitet. Pumpanje patriotizma: Na sličan način, kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju i premijer Ramušu Haradinaj znaju da će uskoro morati da ozbiljno porade na osnivanju Zajednice srpskih opština, pa demonstriraju državnost na nesrećnom Đuriću. A kome nije trebalo? Pre svega narodu u severnoj Mitrovici, koji je dok su sevale šok-bombe i zavijale sirene za uzbunu nije znao da li da beži u podrume ili da kolektivno krene ka centralnoj Srbiji. Neko je, na kraju krajeva, mogao i da pogine. Ostalo je, na kraju, pitanje kakve će biti političke posledice cele ove predstave? Po svemu sudeći, nikakve. Kosovski Srbi najavili su izlazak iz vlade i samim tim ljen pad, ali mirotvorac Vučić već poziva na uzdržanost. Predstava se toliko otrcala da je verovatno dosadila i glumcima, koji šmiranjem prikrivaju nedostatak entuzijazma. Dosadilo je i publici, ali nema kud. BBC News Serbian Ђорђе Р, александар живаљев and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 20 часа, Војвода7 рече Има ли слобода цијену... Pa lako ti je pricati o ceni, kad je sam neces platiti. Ili treba drugi da je plate jer ti mislis da tako treba? Ne, nego svako treba sam da snosi posledice svojih ideja i postupaka. Ajde otidji da zivis tamo, u onim zgradama pored mosta, ili u enklavi, gde ne smes da proviris iz kuce, ili da imas nekog svog tamo, pa onda prizivaj vojsku. Ne moze tako, svaka destabilizacija samo ugrozava Srbe. Вилер Текс and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 6 минута, Avocado рече ... već u tome da su najveći izdajnici ove zemlje nekim čudom uspeli da deo naroda ubede u to da su njihovi politički protivnici izdajnici... Они који Србији не мисле добро и који би само да кукају и ништа не раде? https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 18 минута, Avocado рече Za lopovluk je možda "mrtva trka"... a za gubitak teritorija i izdaju nacionalnih interesa nema ni dileme... Vidi, ne znam koje si godiste ali problem Kosova nije poceo devedsetih sa Milosevicem vec mnogo ranije. Osademdeset i neke su mi Siptari ubili ujaka na duznosti (DB) u Pristini ... Malo sam starija i pamtim malo vise. Tako da nije samo TAJ kriv za gubitak teritorije i nacionalnih interesa, problem je od puno pre njegovog vremena. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 Сад нам треба пре свега мир. Никакви сукоби и инциденти, Боже сачувај ратовање. Што је изгубљено, изгубљено је. Што кажу предузетници "одсечеш губитке" и градиш на ономе што је остало здраво. Има довољно. Не треба нама територија, него мир, рад и памет. Рилски је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука