Ђорђе Р Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 1 hour ago, Milan Nikolic рече Albanci imaju matičnu državu i nemaju opravdanja za drugu. Само си једну ствар заборавио, а то је да државе нису националне, него грађанске. Немци имају две државе, Аустрију и Немачку. Ми, срби, можемо да имамо две државе, поред Србије. Историјски то јесу две српске државе, ал опет због миграција и "више" политике, то тренутно нису, ал лако могу опет бити, немамо већину у тим државама, Црна Гора, и Босна и Херцеговина. А опет исто тако можемо да изгубимо и ову Србију, с обзиром како нам број становника опада, лако можемо да постанемо мањина и у Србији. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 Sergej Trifunović objavio tvit o Marku Đuriću na albanskom Piše: Buka / Objavljeno: 27.03.2018. u 16:56h Povodom hapšenja Marka Đurića oglasio se glumac Sergej Trifunović i objavio je status na Tviteru, i to na albanskom jeziku "A mund të kafshët, ju lutemi të jetë mirë për të mbajtur atë?" tvitnuo je on. U bukvalnom prevodu ovaj njegov tvit glasi: - Možete li, molim vas, da zadržite životinju? Fotina444, Милан Ракић, Orion and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 часа, Avocado рече A što bismo izuzeli to koja govna su albanskim zlikovcima omogućila da ostvare svoje planove? Српски комунисти који су били верни пси Брозоморног Кумровчанина су најзаслужнији за губитак КиМ... од тада је почело наше страданије... Срђан Шијакињић, Orion, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 Скоро сам прешао код Амера. У Адико банку. Тамо је, замислите, 2+2=4 Јбг, треба Амер да нас подсећа на елементарну математику. Да видимо шта каже сабирање: АВ наредио да се учествује у изборима. Де факто признање. АВ постао коалициони партнер Тачију и Харадинају преко српске листе. Инциденти са Рамом па грљење. Дил. Сви знамо да је основна идеја подела Косова. Не миришу је ни једни ни други. Једноставан начин за извести, заједничким снагама: чекамо прави моменат, низ инцидената (од Оливера, преко ЕХФа и рукомета да се види да ће постати неиздрживо, па до Марка). Палац без лисица, специјалци пазе да српске камере све добро сниме, гледају где су и склањају се камерману који СЛОБОДНО СТОЈИ ПОРЕД ШИПТАРСКОГ СПЕЦИЈАЛЦА, СНИМА А ОВАЈ МУ СЕ СКЛАЊА!!! ОМГ) , стварамо атмосферу немогућег дијалога, изазивамо "кризу" изласком из владе Косова, формирамо ЗСО (најавио Тачи истог дана, покрили смо га да не крене бунт у Приштини) и делимо Косово. Јасан ток, давно најављен, гледате реализацију. Вук сит, овце на броју, народ тамо и овамо замајан, радимо шта треба... Шта мислите да ли је сад већина "печена" да оберучке и обеношке прихвати поделу? Знамо да ће шиптари урадити како амери нареде... Вилер Текс and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 Corax Вилер Текс and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сведок Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 12 часа, Ђорђе Р рече Доказ да је Гризли у праву је Крим. Руси су потписали да је Крим Украјина, па се предомислили, зато што су сила. Да би ми добили КиМ, морамо да будемо већина на територији. Без тога је све узалудно, јер чије је становништво, онога је и држава. Ако становништво КиМ буде српско, не битно је дал се држава зове Србија, ил Косово и Метохија. А ако је становништво албанско, оно није наше, макар се налазило у Србији, јер језик који се тамо говори није наш, култура није наша, наши би били само мртви споменици, као споменици античког Египта. А ако би већина били тако што би протерали неко друго становништво, по тој цени нам не треба, као што је то причао патријарх Павле. Позивамо се на право а не на силу, то што је неко сила не приморава мене да пристајем на његово силеџијство и да признам да је у праву што ме силује. С друге стране, тај данас може да буде сила а сутра не, нагледали су се Дечани и Грачаница сила и силеџија, које сад скоро нико да и не памти а камоли да стрепи од њих. Нису Албанци преко ноћи постали већина на Косову и Метохији, прешли су 50% тек на самом крају 19. века. И онда кроз 20 век дошли до 90%. Не заговарам никакво протеривање нити непочинства каквим су они дошли до те већине, али заиста се чудим да се садашње стање прогласи за дефинитивно, као да ништа није било пре овога нити ће бити после. И чудим се нестрпљивости да се питање Косова и Метохије "реши" баш сад, у најгорој ситуацији и од најгорих људи. Управо је то "матрикс" који препознаје Гризли, и српски и косовски политичари данас производе "проблем Косова и Метохије" и манипулишу њиме зато што неће да се баве корупцијом, стварањем правне државе, независног судства, слободних медија, здраве економије, институција слободних од партијских утицаја... То су све услови које је поставила ЕУ, али које би требало да обезбеди и свако нормално друштво. И имамо најмање седам година да се тиме бавимо, али не, мора да се почне са "решавањем проблема Косова и Метохије". RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 4 минута, сведок рече Позивамо се на право а не на силу, то што је неко сила не приморава мене да пристајем на његово силеџијство и да признам да је у праву што ме силује. С друге стране, тај данас може да буде сила а сутра не, нагледали су се Дечани и Грачаница сила и силеџија, које сад скоро нико да и не памти а камоли да стрепи од њих. Не разумем. "Само оно што отпишеш тј. потпишеш да није твоје немаш после право да тражиш." По ком праву је ово? Причаш о некој небеској правди, небеском праву? Људско, земаљско, право је право силе, увек било и увек биће. То ти је и Гризли рекао, да "потписи" немају никакве везе, и да се тим не губи никакво "право". "Вук на овцу своје право има ка тирјанин на слаба човјека." пре 11 минута, сведок рече али заиста се чудим да се садашње стање прогласи за дефинитивно, као да ништа није било пре овога нити ће бити после. Ово је будалаштина, какво дефинитивно решење. Дефинитивног решења нема. Дефинитивно решење је Царство Небеско. Све је на земљи привремено решење. пре 14 минута, сведок рече И чудим се нестрпљивости да се питање Косова и Метохије реши баш сад, у најгорој ситуацији и од најгорих људи. Проблеми и питања се свакодневно решавају, и решавају их они који су ту. Не можемо сада родити Светог Саву, нити га васкрснути, да решава тренутне проблеме Србије. А ко је нестрпљив да се сада питање реши? САД. Зашто се чудиш што су САД нестрпљиве да реше проблем КиМ? Па следеће године ће бити 20 година од бомбардовања Србије. Улазак Србије у конфронтацију са САД не би било баш паметно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сведок Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 10 минута, Ђорђе Р рече Не разумем. "Само оно што отпишеш тј. потпишеш да није твоје немаш после право да тражиш." По ком праву је ово? Причаш о некој небеској правди, небеском праву? Људско, земаљско, право је право силе, увек било и увек биће. То ти је и Гризли рекао, да "потписи" немају никакве везе, и да се тим не губи никакво "право". "Вук на овцу своје право има ка тирјанин на слаба човјека." Ово је будалаштина, какво дефинитивно решење. Дефинитивног решења нема. Дефинитивно решење је Царство Небеско. Све је на земљи привремено решење. Проблеми и питања се свакодневно решавају, и решавају их они који су ту. Не можемо сада родити Светог Саву, нити га васкрснути, да решава тренутне проблеме Србије. А ко је нестрпљив да се сада питање реши? САД. Зашто се чудиш што су САД нестрпљиве да реше проблем КиМ? Па следеће године ће бити 20 година од бомбардовања Србије. Улазак Србије у конфронтацију са САД не би било баш паметно. Има наставак: "...Ал тирјанству стати ногом за врат, то је људска дужност најсветија" Није било паметно ни улазити у конфронтацију са Турцима, изгледа да је ипак требало да се сви истурчимо. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сведок Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 Хвала на допуни ето кључни стих сам изоставио. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 5 минута, сведок рече Има наставак: "...Ал тирјанству стати ногом за врат, то је људска дужност најсветија" Није било паметно ни улазити у конфронтацију са Турцима, изгледа да је ипак требало да се сви истурчимо. Не постоје само та два избора, ил да се потурчиш, ил да ратујеш против Турске. Како се Бугари нису истурчили? То је опет заблуда. Дал смо могли да водимо паметнију политику, и да мање страдамо под Турцима, да не пристанемо да будемо топовско месо за Аустрију, могли смо. Могли смо да избегнемо Сеобу срба, и да се не селимо са КиМ. Могли смо да имамо привилегован статус код турака. Свашта смо могли урадити, да смо имали мало више памети, и да нисмо улазили беспотребно у конфротације и туче са њима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сведок Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 И сад да имамо мало више памети а пре свега поштења, бавили бисмо се оним другим питањима важним за друштво које сам већ поменуо, и сигуран сам да би сви то поштовали и Америка и ЕУ, али пошто немамо онда се бавимо "решењем КиМ" у најнеповољнијим околностима. ana čarnojević and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 5 минута, ana čarnojević рече konacni status??? Који коначан статус? Што верујете да постоји коначан статус? И како мислиш да може да се смандрља статус? Реално, шта ми можемо да урадимо да убедимо НАТО да КиМ треба да буде у саставу Србије? Ништа, и то је тачка. А сам статус да КиМ буде независна држава није толико против интереса Србије. Ако је КиМ срце Србије, онда у том срцу треба ваљда срби да буду већина. Тренутно нису, ал ако и кад буду, КиМ ће бити као Република Српска. Дал имамо једну, две, ил пет држава, није толико битно. Докле год има срба. Против наших интереса је прикључење КиМ Албанији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 10 минута, сведок рече И сад да имамо мало више памети а пре свега поштења, бавили бисмо се оним другим питањима важним за друштво које сам већ поменуо, и сигуран сам да би сви то поштовали и Америка и ЕУ, али пошто немамо онда се бавимо "решењем КиМ" у најнеповољнијим околностима. По теби испаде да ми немамо паметнија посла, досадно нам је, па решили да решавамо статус КиМ? А Америци је свеједно што их Руси стално прозивају због статуса КиМ? То изгледа и @ana čarnojević мисли. Ми не можемо да будемо независна земља, јер смо мали. Свет је униполаран, и тренутно не можемо да бирамо чија колонија ћемо бити. Ал и да можемо, боље је бити Америчка, него Кинеска, ил Руска. Видели смо како су прошле Руске колоније у хладном рату. Православни Србин and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сведок Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 20 минута, Ђорђе Р рече А сам статус да КиМ буде независна држава није толико против интереса Србије. Ако је КиМ срце Србије, онда у том срцу треба ваљда срби да буду већина. Тренутно нису, ал ако и кад буду, КиМ ће бити као Република Српска. Дал имамо једну, две, ил пет држава, није толико битно. Докле год има срба. Против наших интереса је прикључење КиМ Албанији. Је ли могуће да је неко толико наиван да мисли да ће остати било шта од Срба и српске културе на Косову и Метохији после признавања Косову статуса независне државе. Оно што још Србе држи на Косову и Метохији је нада да живе и да ће живети у Србији. Ако морају да живе у страној земљи радије ће да изаберу Немачку него Косово у којем немају основна људска права, о другом да не говоримо. Можемо да видимо шта је остало од српске заједнице у Албанији. Вилер Текс, ana čarnojević and marijjaa је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 1 минут, ana čarnojević рече interesovala me simbolika broja 20 i njen uticaj na status Kosova kao nezavisne države. Претпостављам да је та симболика битна за САД. Они су то одредили, а не ми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука