Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

80. je strana, tema sad i zvanicno postaje serija. Bas me zanima kakva ce da bude druga sezona...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Neša_

Ne opterećuj se ženidbom ni ženama, čovek u životu samo menja fokus patnje. Ako ostaneš sam-patićeš zbog usamljenosti i osude okoline, ako se oženiš nerviraće te i žena i njena familija i tvoja familija i da se nose svi u tri lepe. Ti uživaj, pa šta ti Bog da, moli se i idi u crkvu.

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...
пре 8 минута, Сања Т. рече

Druga sezona u najavi :)))

Cekamo... 0703_read

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, goranger рече

Kako je sa sexom u trudnoći? Samo anal i oral ili...

Mi smo se u nasoj kuci uzdrzavali odnosa u to vreme. Nije nam ni najmanje smetalo, prosto je paznja tad prirodno usmerena na sasvim druge stvari.

To mi svakako izgleda kao najnormalnije ponasanje za coveka, buduci da covek ima naznacenje da bude ne prosto prirodno nego uzviseno (= natprirodno, iz uzvisenije prirode) bice. Mi smo Hriscani da bismo polako prevazisli ovu (palu) prirodu, ne da bismo se saobrazavali njoj. Stavise, da bismo i nju samu (= palu prirodu) uzneli u novo i nepropadljivo stanje.

Ovde ces osim ovoga da nadjes i dosta drugih razmisljanja na tu temu, ali ipak drzim se toga da je ovo sto i zastupam hriscansko razmisljanje i praksa.

Postoji dosta lakih i bezbednih nacina da odnos ne dovede do trudnoce, i sama Crkva blagosilja i takve odnose u braku jer "sluze kao lek protiv bluda i preljube". Ali ako vec dodje do trudnoce, onda je do coveka da to novo i blagosloveno stanje (taj izraz se ranije koristio za trudnice - "u blagoslovenom je stanju") podrzi na najuzviseniji moguci nacin. Nije taj period nista posebno dugacak, a odricanje je itekako vredno naseg truda, jer je u pitanju novi i neponovljivi zivot.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
On 1.3.2018. at 9:45, Zoran Đurović рече

Зоран Ђуровић: Сексуални односи по Календарчету

Колико пута годишње по срБском Календарчету брачници могу легитимно да се дохвате, како каже прост народ, а интелектуалци - да имају сношај?

Узео сам да пребројим дане по месецима у 2017 години по Старом календару св. Јулија Цезара. Дајем и број забрањених дана, а то су: среда и петак осим трапавих седмица, сви дани пред литургију (значи, свака субота) и празнични дани, као и дан који им претходи. Не можемо да додамо и број дана када жена има менструацију, јер је то индивидуално. А неки имају среће па су им жене у циклусу и кад има допуштених дана!:))) Дакле:   

ЈАН 24 - 7

ФЕБ 20 - 8

МАРТ 31 - 0

АПР 24 - 6

МАЈ 20 - 11

ЈУН 27 - 3

ЈУЛ 22 - 9

АВГ 24 - 6

СЕП 20 - 11

ОКТ 19 - 12

НОВ 20 - 10

ДЕЦ 31 - 0

Дакле, сувих дана је у светој 2017 години било: 282, а грешних 83.

Све ово се не уклапа у препоруку Козме Етолског:

HtbUEf1.jpg

Овој Козминој препоруци се супруге зјело радују, али мужеви нису баш одушевљени!

Православни би били машине када би се придржавали Календарчета. И још мање би се размножавали. Тако су неумесни позиви да правимо децу, а сама Црква ти подмеће ногу. За брачнике треба да важи само Павлово правило: Супружници по договору да се предају апстиненцији, и она се односила на евхаристијски пост. Вели, по међусобном договору, а не по Календарчету! Зато ће Августин рећи да жена не одбија мужа јер ће овај онда потражити разумевање код неке друге. Да је уздржање било везано за евхаристију види се и из критике Јеронимове брачника који не одлазе у цркву на причест јер су спавали, па се сами кући причесте. Јероним каже да је исти Хр у цркви и кући па му је ово решење проблема смешно.

Шансе да жена затрудни по Календарчету су мале. Менструације им не долазе по истом, као ни плодни дани. Био би хит да неко направи рекламу за перверзативе и да каже: Од Дурекса је сигурније само српско Календарче!:))12:smeha::))

Друго, апстиненције од месец и по умртвљују како мужеве, тако и жене. Или, што је друга крајњост, загоре као тигањ св. Атанасија, па повилене и не знају где ударају главом. Зато млади вероучитељи похитају на Поуке да би се испразнили на Ави! Дакле, за један од неопходних елемената за успешан брак и размножавање знали су и стари Латини рекавши: penis bonus, pax in domus!

Према томе, ко жели да има добар брак мора да се греши о Календарче! :pop:

Evo sa stranice Teodul koji vode neki omladinci.

Није Бог дао жену за блуд, него за рађање деце. И да не спавате на једној постељи недељом и празницима, јер нас ђаво гурне у искушење. А ти, човече, да бежиш од туђе жене као од змије. И не само од туђе, него и од своје када је време. Ако твоја жена има оно што је уобичајено за жене или је затруднела, треба да се чуваш, или ако је родила и није испунила четрдесет дана, није се очистила. А ако хоћеш да се спојиш са својом женом, узми пример: питај ратара да видиш колико пута годишње сеје њиву. Једном, па је остави како је, па онда жање. А после опет, када хоће, поново сеје. Тако и ти, брате мој. Спојио си се са женом својом, занела је? Иди док не роди, док не испуни четрдесет дана и очисти се, а онда још сеј. И тако направи четрдесеторо, педесеторо деце. Хтео сам да ти кажем једну реч, али је постидно, па ћете ме осудити. Зар не видите животиње како се спајају док женка не зачне и спајају се поново тек када роди? А ми људи не стидимо се да будемо гори и од животиња. А, шта, ти ни то не можеш, тешко ти је? Учини друго. Смири се и реци да си недостојан, грешан и гори од животиња. Осуди себе самога и тако ће се Бог смиловати да те спасе. А да чиниш грех, да се хвалишеш, да говориш да си свет, може ли то бити? Саветујем вас као своју духовну децу. Рекох вам да је неумесно да вам ја то говорим, али шта опет да чиним? Гледајући свој род у каквом се стању налази, забринух се и рекох вам ово да бар неке користи имате.
Свети свештеномонах Козма Атонски (Етолски)
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, grigorije22 рече

Није Бог дао жену за блуд, него за рађање деце.

1Кор 7, 2: Али због блуда сваки нека има своју жену, и свака нека има својега мужа.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

1Кор 7, 2: Али због блуда сваки нека има своју жену, и свака нека има својега мужа.

A ovo u vezi Kozme Etolskog? Jel to baš sve tako rekao ili ima dopisivanja i izmišljanja od strane raznih revnitelja?

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Zoran Đurović рече

Мислим да је све измишљено. 

Кад ти кажеш, и још овако детаљно образложиш, онда је 100% тако. 

Подели на овим сајтовима

Тачан је овај текст горе. Прекуцано је из Светигорине књиге: Свети Козма Поуке и пророчанства.

Још каже да супружници треба да се причесте на венчању, па тек после 3 дана да се споје.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...