Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

У Святого были разные поучения, произнесённые в разных населённых пунктах, перед разной аудиторией и в различных обстоятельствах. И их было, вероятно, не двадцать шесть, а несколько сотен, если не тысяч... В нашем издании публикуются восемь наиболее характерных типов поучений святого Космы Этолийского, собранных в рамках одного издания крупнейшим исследователем творческого наследия Святого Иоаннисом Менуносом.

ЗАТО вам велим да постоји много лажних текстова као онај о црногорским ослободиоцима, или кад кобајаги кад каже: Куните Папу сваки дан! - Очигледно је неки латиномрзац, као што су Роћко и Боксит, то измислио. 

Ali, eto pominje se najveci istrazivac stvaralackog naslednja i jos od svih tih 26, cak i stotina, mozda i hiljade pouka, skupljeno samo 8 pouka.

Znaci najveci istrazivac dela i jos je izdvojeno od tih stotina, samo 8 pouka koje predstavljaju ono sto je najkarakteristicniji u tim poucenjima sv.Kozme..... pa, gde ce vise....:D

I, to su tih 8 pouka iz ove knjige Svetigore.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Зато се чувајте, јер ови шарлатани иду наоколо и ричу не би ли како могли и изабране да преваре и прождеру.  

Svetigora (i Rodja i Boksit).... vuci u ovcjoj kozi.....( :smeh2:)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

I, to su tih 8 pouka iz ove knjige Svetigore.

Немој да се изругујеш над мојим трудом. Навео сам вам да то што пише у Светигори није у најбољем грчком тексту. Прочитај барем што пишем. Ово је ружно, јер се показује да не поштујеш време другог. Аутизам, брале. 

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Bokisd рече

Svetigora (i Rodja i Boksit).... vuci u ovcjoj kozi

Рођа је вук (јер је јасно подмукао), ти ниси. Ти си само накриво насађен и тако растеш. Нема ту Боже помози... У сваком случају не могу да вас охрабрим да сте на правом путу. Требала би метанија, али у то не верујем. Довољно сам вам говорио.  

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Zoran Đurović рече

Немој да се изругујеш над мојим трудом. Навео сам вам да то што пише у Светигори није у најбољем грчком тексту. Прочитај барем што пишем. Ово је ружно, јер се показује да не поштујеш време другог. Аутизам, брале. 

Dobro bre, polako, nije nije nam kamen o vratu. Pominjes inkriminisani odlomak, odkud znam sta si pricao sa Rodjom.

Mislis da izvornik koji navodi Svetigora nije najbolji grcki tekst i da nije slican ruskom izdanju.

Pogledao sam na brzinu prevod i Ruski i Svetigora i Pouka 1 je ista po prevodu.

https://azbyka.ru/otechnik/Kosma_Etolijskij/slova/3_1

https://svetosavlje.org/pouke-i-prorocanstva/15/

Predpostavljam da su svih 8 slicne i Ruski i Svetigora, ako je Pouka 1 ista.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Zoran Đurović рече

Рођа је вук (јер је јасно подмукао), ти ниси. Ти си само накриво насађен и тако растеш. Нема ту Боже помози... У сваком случају не могу да вас охрабрим да сте на правом путу. Требала би метанија, али у то не верујем. Довољно сам вам говорио.  

Podmukao :scratch_head:.... pa mislim da gresis.... pravi put, mislim da je Rodja na dobrom putu, sta mu fali .... (tako da logicno da je i Boksit na dobrom putu... :D)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

Pa postavio sam vec linkic gore :

https://azbyka.ru/otechnik/Kosma_Etolijskij/slova/3_1

Ти си мало спор да укапираш: Са тог линка ми ископирај руски текст. Не цео, него тај цитат који су привели светлигорци. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Zoran Đurović рече

Ерго, ја се професионално бавим реконструкцијом и аутентизацијом отаких текстова. То је мој занат. Чим сам прочитао ону глупост, схватио сам да је фалсификат, без да проверавам. Јер кад видиш глупост и да је покровитељ Светигора, онда знај да је текст лажни. Нема да погрешиш. 

Да ли је други том дела преподобног Исаака Сирина фалсификат ?

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, nedeljko рече

Да ли је други том дела преподобног Исаака Сирина фалсификат ?

Ne знам на шта мислиш. Ја сам ван Србије, па не пратим. 

Подели на овим сајтовима

Видео сам ову опширну студију (517 стр) од Митрополита Илариона, у издању Беседе.

WWW.PATRIJARSIJA-PUO.RS

Духовни свет Преподобног Исака Сирина - Митрополит Иларион Алфејев, 517 страница. Издаје: Беседа, Нови Сад 2017. година
Цитат

Православна Епархија бачка благодари Господу и радује се што је њеној издавачкој установи пало у део да објави врстан превод ретко вредне књиге из пера изузетног аутора. То је књига о личности, животу и учењу једног од највећих аскета, мистагога духовног живота и делатно-благодатног богословља, преподобног Исака Сирина, из љубави кратко званог ава Исак, епископа-затворника чији духовни утицак траје вековима, од његовог до нашег времена, ти не само у монашким круговима већ и у најширим слојевима духовно пробуђених верника наше свете Цркве, па и међу искреним боготражитељима изван њених канонских оквира. Књига владике Илариона је бесумње најсистематскија, најаналитичнија и најобухватнија научно-богословкса студија о ави Исаку у савременој патролошкој науци у православном свету. Она језаправо једини целовит приказ Исаковог живота и учења код нас данас …

Треба времена за све што ме интересује, ово нека чека неку другу зиму : ))

Подели на овим сајтовима

За "Беседу" све похвале : ))

EPARHIJABACKA.INFO

У издању Беседе, издавачке установе Епархије бачке, објављена је нова књига о светом Порфирију Кавсокаливиту, под називом Свети Порфирије Кавсокаливит: Сведочења. Реч...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...