Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 18 минута, Вукашин рече

Тачан је овај текст горе. Прекуцано је из Светигорине књиге: Свети Козма Поуке и пророчанства.

Још каже да супружници треба да се причесте на венчању, па тек после 3 дана да се споје.

Ако је Светигора објавила, онда је сигурно лажно. Иначе, имамо грчке проф теологије који су показали лажним многе изјаве "Козмине". - Не верујем да је овакве глупоштине могао говорити Козма. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Ако је Светигора објавила, онда је сигурно лажно. Иначе, имамо грчке проф теологије који су показали лажним многе изјаве "Козмине". - Не верујем да је овакве глупоштине могао говорити Козма. 

Ако ти кажеш да је лажно, огромне су шансе да буде тачно. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Ако ти кажеш да је лажно, огромне су шансе да буде тачно. 

Видех сада: Уредник: Протојереј Радомир Никчевић. Јасно ми је да је почео на Козму да се вади:::::)))))))) Сигурно га Весна притискала:))) 

Ово ми личи као на оно дело Јустина Глодара, Љубавна писма Августинове кокубине, која је он измислио. Ми овде немамо ништа научног да бисмо знали да  ли је ишта из ових "Поука" аутентично. Тако је Кирило Александријски покупио од "Атанасија Великог" - Једна природа Бога Логоса оваплоћеног, а то била Аполинаријева изјава, и после нам се десише монофизити. Но, ти си билмез као и увек. Када ми ви покажете да је текст аутентичан, онда ћу га критиковати као неосновану глупост коју је изрекао Козма. Ево, буди вредан и исчачкај да су ове Поуке аутентичне. Ја направих - између других лажних постера и овај: 

O16IJ8J.jpg  Али, који нормалан човек би поверовао у ово?

- Дакле, ти ми докажи аутентичност списа на које се позиваш. 

Подели на овим сајтовима

Има од Светог Козме она изрека: Ако идеш улицом и са једне стране иде ђаво, а са друге жена, бежи на ону где је ђаво и прекрсти се. Он ће да побегне, а жена неће колико год да се крстиш :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

Видех сада: Уредник: Протојереј Радомир Никчевић. Јасно ми је да је почео на Козму да се вади:::::)))))))) Сигурно га Весна притискала:))) 

Ово ми личи као на оно дело Јустина Глодара, Љубавна писма Августинове кокубине, која је он измислио. Ми овде немамо ништа научног да бисмо знали да  ли је ишта из ових "Поука" аутентично. Тако је Кирило Александријски покупио од "Атанасија Великог" - Једна природа Бога Логоса оваплоћеног, а то била Аполинаријева изјава, и после нам се десише монофизити. Но, ти си билмез као и увек. Када ми ви покажете да је текст аутентичан, онда ћу га критиковати као неосновану глупост коју је изрекао Козма. Ево, буди вредан и исчачкај да су ове Поуке аутентичне. Ја направих - између других лажних постера и овај: 

O16IJ8J.jpg  Али, који нормалан човек би поверовао у ово?

- Дакле, ти ми докажи аутентичност списа на које се позиваш. 

Који си ти лик... Ти тврдиш да ово није аутентично, ти си тај који треба да доказујеш своју тврдњу. 

Него, де ми реци зашто уживаш да показујеш своју немоћ и неспособност да се носиш са фрустрацијама? И зашто, за промену, не покажеш мало стила, макар трунку? То се очекује од некога ко је уметник. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вукашин рече

Још каже да супружници треба да се причесте на венчању, па тек после 3 дана да се споје.

Glupost nad glupostima ( ko god da je autor )

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Родољуб Лазић рече

Који си ти лик... Ти тврдиш да ово није аутентично, ти си тај који треба да доказујеш своју тврдњу. 

Не, брале, јер ако ја теби цитирам Григорија из Нисе, ја ћу ти навести критички текст. То шарлатанство на које си навикао остави за тебе и Владу Димитријевића. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Ајде не брукај се, толико си морао да научиш, да онај ко нешто тврди то треба и да доказује. Ти тврдиш да ово није аутентично, ти мораш да докажеш тврдњу. 

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Родољуб Лазић рече

Који си ти лик... Ти тврдиш да ово није аутентично, ти си тај који треба да доказује. 

Koliko si pročitao otačkih tekstova?

Koliko originalnih, a ne sabranih djela Vlade Dimitrijevića?

Koliko na jeziku kojim su pisani?

Koliko si pročitao recenzija svetootačkih radova i uglednih teologa? 

Đurović samo na osnovu toga što je ovo sve prožvakako jedno 1000% više nego što bi ti i za naredna dva života uspio, ima pravo da iskaže svoje mišljenje čovjeku koji ga je pitao za mišljenje. Možeš mu na crtu izaći samo ako si u istim vodama, a nisi, ili ako spletom slučaja imaš neke pouzdane informacije koje su očgidlene kontra Đurovićevog mišljenja, što naravno nemaš. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Koliko si pročitao otačkih tekstova?

Koliko originalnih, a ne sabranih djela Vlade Dimitrijevića?

Koliko na jeziku kojim su pisani?

Koliko si pročitao recenzija svetootačkih radova i uglednih teologa? 

Đurović samo na osnovu toga što je ovo sve prožvakako jedno 1000% više nego što bi ti i za naredna dva života uspio, ima pravo da iskaže svoje mišljenje čovjeku koji ga je pitao za mišljenje. Možeš mu na crtu izaći samo ako si u istim vodama, a nisi, ili ako spletom slučaja imaš neke pouzdane informacije koje su očgidlene kontra Đurovićevog mišljenja, što naravno nemaš. 

У томе и јесте проблем, што је све то радио, а резултат је ово што пише свих ових година. А то је буквално будибогснама. 

А то што причаш све нема никакве везе. Да ли сам читао, колико сам читао и све остало што су благоизволео написати је потпуно ирелевантно за оно о чему тренутно причамо - ко шта треба да докаже. 

Подели на овим сајтовима

А сјајно је што има толико верних фанова који скачу као опарени кад неко прича с њим. Занимљив сте социолошки феномен. 

Додуше, подсећа то помало на понашање следбеника неког гуруа... 

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, fsa рече
пре 1 сат, Вукашин рече

Glupost nad glupostima ( ko god da je autor )

Polako bre ljudi, evo ceo citat :

https://svetosavlje.org/pouke-i-prorocanstva/19/

Благословени брак и проклети брак

Радујмо се, браћо моја, и веселимо што нам Господ наш дарова благословен брак. Господ нам заповеди да муж узме једну жену, а тако и жена једнога мужа. Када се заруче, да се исповеде чисте вере, са страхом и трепетом и богобојажљивошћу и да се причесте и Пречистим Тајнама са страхом и трепетом и богобојажљивошћу. И када се причесте, да се венчају у цркви и после три дана да се споје. А ако хоћете, браћо моја, да направите весеље, узмите певаче да певају цели дан, да славе Господа нашега. То се онда, браћо моја, зове благословеним браком. Тада, браћо, да вам хиљаде, миријаде препрека и чини баце, ништа се не лепи. Тада, браћо, супружници рађају благословену децу, па их Бог благосиља да и овде, у овом сујетном животу, у добру и миру поживе и да оду и у рај. А ако муж узима по две или три жене, или жена по два или три мужа, тај брак није благословен, него је блуд и прељубништво. Сведобри Бог створио је једнога човека и једну жену да се узимају и рађају децу. Јеси ли се оженио, брате, јеси ли родио децу? Ниси родио децу, умрла ти је жена? Не узимај другу, него постани калуђер и поради за душу своју, да у рај уђеш, а немој да узимаш много жена и стичеш сав свет, па да одеш у геену. Ако одеш у преисподњу, каква ти је корист? Добро ли је у геенском огњу?"

I, sta,... pa nista  :smeh1: ...

....reko covek sta misli da treba na osnovu nekog svog duhovnog iskustva...i malo porazmislis i poslusas svetitelja ili ne poslusas,... bolje tako nego ovako boom tras glupost,..... a sta ako neko ima takav blagosloven brak ...:stidljiv:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...