Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Natasa. рече

To je društvo danas. Muškarac kad ne radi, onda je to neka tradicionalna osuda, ali žena kad ne radi, danas bude sramota jer zavisi od muža. Nije to gde se ja krećem, tako je kako je.

Kod mene bas nije tako, na to sam i mislio, a imam povece drustvo. Valjda neki izrodi, sta li... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, obi-wan рече

Ja bre nesto i nisam, a prve dve sam zaradio jos poodavne 1995.te... posle u skoli - nista posebno, samo kontas da je to dan kad ces malo vise da potrosis, to je sve.

Zato što neko vreme nisam zaradila ništa, pa me oblio ponos i olakšanje jer imam izvor prihoda.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

ne vredi. ljudi volu da budu necija jeftina radna snaga pa to ti je.  shtash:smeh1:

Ne voli to niko, ali hrana mora da se kupi i računi da se plate. U pošti nikog ne interesuje da li sam ja ili bilo ko dobra majka i odana supruga. Nema za struju-seku je, nema za telefon-ukidaju ga, jednostavno tako svet funkcioniše. To za jeftinu radnu snagu je tek posebna priča.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Natasa. рече

Domaćica je najgori posao na svetu. Radno vreme 24/7, nema plate, niko te ne ceni, svi misle da se sedi po ceo dan i gledaju se turske serije. Svi dođu kući i odmaraju, vuku je za rukav jer su oni radili, a ona nije radila ništa po ceo dan, pa je odmorna i treba tu da obigrava oko ukućana. Nije ni čudo što traži malo oduška u fantazijama...užas!

Evo jednog tekstića na tu temu..

Godinama sam dio posla „obavljala i od kuće“. Nisam se pitala o poruci koju sam slala djetetu. Magdalena je ionako često govorila kako druge majke rade pravi posao; na blagajni, u trgovini, u kafiću, a ja sam, eto, kod kuće i mogu biti „pri ruci“. I u jednom dijelu svoje ocjene, moja je kći bila u pravu. I sama vjerujem da je majci zaposlenoj u „Konzumu“ daleko teže osloboditi vrijeme za svoje dijete nego što je to književnici, ili prijevremeno umirovljenoj sveučilišnoj profesorici. 
Tjeskobna sam zbog vremena u kojem živimo. Žalosna sam zbog slika koje svakodnevno gledam. Djeca poslije škole odlaze na prvu, potom na drugu, a kasno uvečer i na treću aktivnost. Ne igraju se. Savladavaju školsko gradivo; tisuće nepotrebnih podataka koje će za sedam dana pozaboravljati. Moraju osloboditi prostor za nove otočiće Australije, enzime, formule slobodnih kretanja i pregled glazbala. Priče o kvartovskim igrama i nestašnim družinama pripadaju staroj lektiri koju djeca više ne razumiju. Prerano ostaju sami u stanu, brinu se oko jela, ne znaju jesu li dobro okrenuli ključ u bravi. Društvo ih je natjeralo da prebrzo ostare i da, čim za sobom zatvore vrata vrtića, preuzmu odgovornost za vlastito odrastanje. A kad nam ta ista djeca odgovore jezikom “velikih”, suprotstave se našim prijedlozima ili naredbama, onda se mi pozivamo na svoje djetinjstvo i podcrtavamo im kako smo poštovali odrasle, nismo im odgovarali, nismo tražili svoja prava. Zatajujemo im da nas je ujutro u toploj kuhinji čekala bijela kava i svježi domaći kruh namazan maslacem. 

Sama se još uvijek borim, ali dobro vidim da sam u očima brojnih roditelja svakim danom sve čudnija. A da se više ne moram pravdati zbog toga što mi je vlastito dijete najugodnije društvo, napisala sam knjigu „Samo majka i kći“. Iz nje će jednoga dana moja Magdalena vidjeti da sam se trudila razgovarati, da sam po nekoliko puta odgledala film koji mi se možda i nije gledao, da sam se u kazalištu za djecu saginjala djetetu iza sebe, da sam raspravljala o knjigama čije sam likove pozaboravljala.
U vremenu koje zanemaruje da su djeca djeca i da nas trebaju, ne želim ponavljati da ću Magdaleni nositi školsku torbu kadgod to mogu, da ću se buditi prije nje i pripremati joj doručak i odvoziti je u školu pada li kiša i puše li sjeverac. Rečenica po kojoj se djeca „moraju učiti životu“ sve mi je nesimpatičnija.
Dolazi iz kataloga suvremenih graditelja koji zaboravljaju da je u svakoj gradnji najvažnije napraviti sigurne temelje.

Подели на овим сајтовима

U vezi 'domacica' u kuci, ima jedna beseda od sv.Jovana Zlatoustog , Pouka zenama :

https://forum.krstarica.com/showthread.php/592953-ПОУКА-ЖЕНАМА-Свети-Јован-Златоуст

"За разлику од мужа који је изложен ударима спољашње ларме и таласања, жена седећи кући, као у неком склоништу побожног размишљања, усресредивши се на себе и на своје мисли, има могућност да се бави молитвом, читањем и другим благоразумним делима. И као што они који живе на осамљеним местима, не бивају ни од кога узнемиравани, тако и жена, док се налази кyћи, може да ужива у миру. Жена у ствари треба да излази из куће због одласка у Цркву или ради одласка у купатило; затим велики део времена проводи кући. Она зато и може да борави у тишини свога дома и да дочекујући узнемиреног мужа пренесе на њега смирење и утеху, да разгони непотребне и тешке мисли, и да га из куће поново испрати без тих непријатности, које је са собом донео, већ са добрим расположењем које је у кући стекао. Заиста, побожна и разумна жена може пре свега да утиче на мужа и да његово душевно расположење удеси према својој жељи. Јер никога, ни другове, ни учитеље и наставнике он неће послушати тако као своју жену и њене савете и сугестије. Због велике љубави према својој саветници њене сугестије представљаће и својеврсно задовољство за њега."

Uopste nije lako biti hriscanka ili po naski', domacica u kuci. Ili, mozda, malo domacica u kuci i u isto vreme da sljaka i zaradjuje za porodicu ? Sta tek onda reci ? ne_shvata

E, sad, ako ovako savetuje hriscanke, kakav je tek njegov savet ili kakva je pouka za muskarce hriscane,..... koji, kako kaze,....' За разлику од мужа који је изложен ударима спољашње ларме и таласања'.....  mozda, nesto, kao, muskarci treba da gledaju samo ispred sebe u pod i tako da setaju kroz grad... :buba:

U svakom slucaju, nije lako, ni nama, muskarcima, :w9k3k6:..... ni, njima, zenama,.... 1324_womens .... ( :stadaradim: )

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Сања Т. рече

Ма лоше смо се удале :smeh1:;)

Cu`sad... nizak udarac, ovome se nisam nadao...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Natasa. рече

Ja ne sretoh. Dok sam bila između poslova, dakle taj moj "domaćinluk" nije trajao godinama i generalno se dešava u Srbiji pogotovo, ali odnos je bio kao da sam počinila zločin. Banku da sam opljačkala, imala bih više para pa bih bila cenjenija u društvu. Ijuuu, pa ti ne radiš, jadna ti...dakle, ne pričam napamet. Ne znam šta mi je više smetalo-sažaljenje ili kritike. 

Trenutno u odeljenju srednjeg deteta neka velika koncentracija pravih soccer moms, kao uvezenih iz SAD. Muževi bogati, žene domaćice, intenzivno angažovane oko dece, fazon dele domaće zadatke po viber grupi, vode decu na po tri aktivnosti posle škole svaki dan, čude se ako neko nije slobodan sredom u 11, ili ako nema sate i dane i gomile love da posveti izboru poklona za učiteljicu za 8. mart. Taj fazon kod nas do sada nisam sretala, ali eto, sad i za to znam. Deluju mi sasvim zadovoljno svojim životom i ne čini se da iko vrši pritisak na njih.

Ukratko, na mnogo sam različitih sistema razmišljanja - i sistema osuda - naišla, pa mi više ne pada na um da generalizujem, osim u fazonu "Svi treba da ostave na miru ljude da uređuju svoj život što je više moguće, koliko god prilike dopuštaju, po svojoj volji i želji".

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Prepodobnu mogu lako da izbegnem, nego je problem da se naknadno ne uprepodobi.

Evo, na ovoj temi ima vernica koje su ok -  ne blagoglagoljaju, ne koriste ni kalendarče ni aorist, ali imaju potencijal da se uprepodobe.

A, pa, onda je to neka druga prica i situacion'.

Cudan je zivot,.... :POPOcorn1:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Paradoksologija рече

pravih soccer moms, kao uvezenih iz SAD.

Je l ih izbegavaš? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Muramasa рече

Sad sam siguran da bi žena trebalo da radi makar pola radnog vremena, ili ako budem baš krupan kapitalista, da ode u spa kad završi sa kućnim poslovima, ako već ne radi. Samo da se ne zadržava predugo u kući, da ne postane prepodobna, pa da se drži kalendarčeta.

Не преподобна, него:

frustrated-housewife.jpg

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lady Godiva рече

Не преподобна, него:

frustrated-housewife.jpg

Psihijatri su '50ih godina uveli termin "očajna domaćica". Bile su glavni konzumeri antidepresiva. Pa kaže...

Mother needs something today to calm her down
And though she's not really ill
There's a little yellow pill
She goes running for the shelter of a mother's little helper
And it helps her on her way, gets her through her busy day

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, obi-wan рече

Cu`sad... nizak udarac, ovome se nisam nadao...

Зафрканција бре. 

Открићу ти тајну, ал даћутиш.

Ја сам домаћица којој је муж рекао, - како хоћеш, ја довољно зарађујем, ти негуј децу. :D:sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Сања Т. рече

Зафрканција бре. 

Открићу ти тајну, ал даћутиш.

Ја сам домаћица којој је муж рекао, - како хоћеш, ја довољно зарађујем, ти негуј децу. :D:sunce:

Nikom nemoj da kazes kako se mucis!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...