Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 часа, Isusovo magare рече

ili nešto na što nas Đavao nagovara.

а што би овако нешто било ад хок искључено....као могућност? 

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Имате на нашем Форуму пододељак Свето Писмо, где на више језика (превода) можете да видите ко је још од земљака, Блаженог Јеронима Граховског, па до данашњих превода да видите где достаје, а где недостаје "пост" у Првој Коринћанима.

https://pouke.org/svetopismo/

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Гајић рече

А зашто?

Pitao si , zasto je rekao Pavle ono,....'А неожењеним и удовицама велим: добро им је ако остану као и ја што сам'....

Mozda zbog toga sto , kako kaze,....

А ја хоћу да сте ви безбрижни. Ко је неожењен брине се за Господње, како ће угодити Господу.

А који је ожењен брине се за светско, како ће угодити жени."

Mislim, valjda je takva je stvar sa ovima , neozenjeni i ozenjeni. Onaj koji je sam, lakse je da bude bezbrizan i lakse se brine za Gospodnje, kako ugoditi Gospodu ( kako kaze Pavle ).

Sad, onaj koji je ozenjen, brine se kako ce ugoditi zeni. Ali, ako su supruznici u braku slozni i jednodusni u stvarima vere, onda i oni mogu da se brinu za Gospodnje ( stvari ).

Opet, i ako se po dogovoru i saglasju uzdrzavaju od bracnih odnosa radi molitve i posta,  onda se jos vise priblizavaju ,....' u ugadjanju Gospodu'.....kao oni koji su neozenjeni.

Meni deluje sasvim logicno, sve ovo sto prica Pavle.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

А ја хоћу да сте ви безбрижни. Ко је неожењен брине се за Господње, како ће угодити Господу.

A ja vidim, da je Pavlu bogougodna I jedna I druga varijanta I da nijedna od tih varijanti nije bolja ili lošija u odnosu na drugu.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Две критике сам ти упутио али ниси пажљиво читао па си све осуо око Нинане.

Према Бокисд си наступио са висине и без смирења а према Нинани као зналац без утемељења.

Ево шта си са висине написао Бокисд-у:

пре 22 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Па ово је хорор.. шта ти знаш понекад да напишеш, помислим... да сигурно имаш неку унутрашњу муку.

пре 21 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

... ... ..

Плашим се да ти напишем оштрији одговор, јер сам уверен да имаш неку унутрашњу муку.

На то ти он заиста смирено одговара тј. не узвраћа:

пре 21 часа, Bokisd рече

Jasno.

VSB, ja nisam nigde napisao nesto protiv braka i bracnog zivota, slobodno napisi ostriji odgovor, ko' da nisi do sad bio 'preostar'... :stadaradim:

Након овога се повукао (осим што је кратко одговорио Оби-вану). Мислиш ли да је у реду да некоме дајеш неку врсту дијагнозе преко форума и то је још блажи наступ јер си могао и оштрије? Човек ти напише да си преоштар и повуче се и ти ништа? Јер имаш право да га караш јер си се све научио код Светих Отаца?

Према Нинани се ниси поставио овако као према Бокисд али се јеси без утемељења поставио као зналац јер само зналац може да суди Синодској комисији:

пре 19 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Немам ни ја ништа против договора али очигледно су паметњаковићи из синода који су одобрили превод, сањали да је боље ово њихово него оргинално издање и тачан превод.
....

Али када се Трифке умешао ти се извињаваш Нинани за грешку тј. поричеш своју "анализу" текста а у ствари није ни било такве грешке, што би и знао да си на нивоу паметњаковића из Синодске комисије. Све то јасно показује да за то ниси зналац, што није проблем по себи, али ти у овом случају свеједно наступаш као да јеси зналац.

Дакле примедбе нису за савест као да си намерно урадио нешто лоше него за неодговарајући став (Бокисд - са висине; Нинана - зналац) у жељи да им објасниш своје виђење ствари, са којим се ја на рационалном плану слажем.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 21 минута, Bokisd рече

Хвала Богу, па од тебе нећу учити шта је рекао Павле, јер Трифке тек назначи разлике тадашњих и данашњих прилика у друштву. Наравно да нико нормалан неће наскочити на жену пре литургије. Логику баш и не тражим у Хришћанству, напротив :)

Значи ја као ожењен угађам жени :)))па је ето то и пресудило да се касније престану одабири Епископа од ожењених и тиме се световњаци на неки начин избаце из цркве и постану грађани Царства другог реда :0205_whistling: 

Опет ниси дао одговор, но си се измакао, али да се треба коме судити како није шта хришћански урадио, осуо би сву паљбу са логиком митарстава :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Bokisd рече

Pitao si , zasto je rekao Pavle ono,....'А неожењеним и удовицама велим: добро им је ако остану као и ја што сам'....

Mozda zbog toga sto , kako kaze,....

Mislim, valjda je takva je stvar sa ovima , neozenjeni i ozenjeni. Onaj koji je sam, lakse je da bude bezbrizan i lakse se brine za Gospodnje, kako ugoditi Gospodu ( kako kaze Pavle ).

Sad, onaj koji je ozenjen, brine se kako ce ugoditi zeni. Ali, ako su supruznici u braku slozni i jednodusni u stvarima vere, onda i oni mogu da se brinu za Gospodnje ( stvari ).

Opet, i ako se po dogovoru i saglasju uzdrzavaju od bracnih odnosa radi molitve i posta,  onda se jos vise priblizavaju ,....' u ugadjanju Gospodu'.....kao oni koji su neozenjeni.

Kada bi te stvari pričao iz osobnog iskustva.

Onda bi se važilo.:))

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 48 минута, Bokisha рече

а што би овако нешто било ад хок искључено....као могућност? 

Зато што треба разликовати нагон из сушти и грех, јер нагон није од ђавола, нити је "прљав" како га неки творци давно осуђених јереси желе приказати :) 

Подели на овим сајтовима

Само лупај минусе драги мој Гајићу али се сети овога јер си сигурно читао: "Пса за уши хвата ко се пролазећи жести за туђу распру." :mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ja vidim, da je Pavlu bogougodna I jedna I druga varijanta I da nijedna od tih varijanti nije bolja ili lošija u odnosu na drugu.

Naravno da su bogougodne obe stvari, kada verni sluze Bogu.

Mislim, da Pavle, samo hoce da, kako kaze, ....da svi budemo, sto bezbrizniji.....kako bi lakse sluzili Bogu. Pa, onda, neka svako ustroji takav duhovni zivot, da li u braku ili van, svejedno.

Ali, opet, na kraju ostaje ono sto prica Pavle,....'Јер хоћу да сви људи буду као и ја; али сваки има свој дар од Бога: овај дакле овако, а онај онако.'......

On hoce da svi budu, kao i on ( neozenjen ). On ima ovo, kao neku veliku zelju i nadu i savet za verne. Ali, samo kao zelju, ne i kao zapovest, jer, svako ima svoj dar od Boga, ,.....nije lako biti sam i neozenjen i ne mogu svi da nose tezinu takvog ( duhovnog ) podviga borbe protiv svoje prirode koja je vrlo jaka u coveku ( seks ).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...