Jump to content

Пад арх. Никодима у отворени антисемитизам - од личног проблема до општецрквене бруке

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Милан Ракић рече

ај сад искрено!?

Да ли си "то" заиста "саам" приметио или си то "приметио" на основу преписке са Иваном Марковићем?

12:smeha:12:smeha:12:smeha:12:smeha:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 248
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 9 минута, Милан Ракић рече

ај сад искрено!?

Да ли си "то" заиста "саам" приметио или си то "приметио" на основу преписке са Иваном Марковићем?

Mislis, licne prepiske ? ( nismo komunicirali, poslednjih pet - sest meseci ).

Ako je , druga vrsta prepiske, samo citam sta ko' pise na forumu i odgovaram,  nema nikakvog sinhronizovanog delovanja .....0516_music  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

ај сад искрено!? Да ли си "то" заиста "саам" приметио или си то "приметио" на основу преписке са Иваном Марковићем?

Не живи више Боксит него Иван у њему!:)) 

Иначе, сада им ни Таса више не прија, јер је узео да од Јустина прави екуменисту. До јуче су "Тасу" бранили од мене. Сада им и Амфилохије "екумениста" одговара када по осећају прекрштава католике. А на исти осећај, доказаног свеца, Николаја, пљују: Владика Николај Велимировић пише бискупу Џорџу Белу: «Пишем вам не као адвокат већ као пријатељ, као стари пријатељ, и као слабији брат снажнијем брату. Као што се сећате, нас двојица смо, као млади свештеници, узрастали и развијали свој карактер под вођством тог дивног хришћанског мудраца, блаженопочившег надбискупа Рандала. Бог да му прости душу. Његов живи дух нас још увек сједињује из Горњега Света. Ја то осећам».

Николај расте и развија свој карактер под вођством дивног хришћанског мудраца. Видиш како је надбискуп Рандал формирао нашег светитеља? Како? Па зато што је био диван хришћански мудрац! Вели да је блаженопочивши, а како можеш да будеш блаженопочивши ако се чвариш у паклу? Ако је у паклу, где би га ти сместио, онда је бесмислено да му Бог прости душу! Напротив, он је на Небу и то не само да Николај мисли теоријски или се нада, него то осећа! Зато откачи у троскоку!

Јасно је да се обраћам Бокситу и Ивану Инквизитору Марковићу (да узвратим на примадону:D).

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Иначе, сада им ни Таса више не прија, јер је узео да од Јустина прави екуменисту.

Meni je Tasa omiljen. Dakle, obmanjuješ.

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Сада им и Амфилохије "екумениста" одговара када по осећају прекрштава католике.

Nigde nisam rekao da je Amfilohije "ekumenista". Naprotiv. 

Ostalo je kao i obično...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Не живи више Боксит него Иван у њему!:)) 

E vi ste resili da me ubijete. Bolji ste bre i od Sojica.  12:smeha:12:smeha:12:smeha:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ведран* рече

Само, како се реинтерпретира контекст у темама са истим питањем

Да питамо оронулог старца да објасни? 

Mislio sam na tacan kontekst price, pa, ( to znaci, promeniti kontekst )  u temama koja se bave istim pitanjem.

Nemoj da si bukvalista, citaj u kontekstu ... :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Meni je Tasa omiljen. Dakle, obmanjuješ.

Nigde nisam rekao da je Amfilohije "ekumenista". Naprotiv. 

Ostalo je kao i obično...

Eh sada jos da znas sta su Tasa i Amfilohije radili i pricali u zadnje vreme, nebi ti ovo napisao. Mada kada bolje razmislim bolje je za tebe sto neznas. ;) 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Немојте више. :))

Иван буде ок, али увек, како су сати све ситнији тако му се прво угаси хумор па онда све остало. 

А то може бити због старости. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Trifke рече

Eh sada jos da znas sta su Tasa i Amfilohije radili i pricali u zadnje vreme, nebi ti ovo napisao. Mada kada bolje razmislim bolje je za tebe sto neznas. ;) 

Ma samo se ti opusti i ne brini za mene. Vaša opcija je pukla na Kreti. Sad možete samo da ližete rane...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

тако му се прво угаси хумор па онда све остало.

Ma ne, jeste mi se ugasio humor, ali ne zbog toga što kažeš, već zbog nečeg drugog. Ako slavni doktor teologije nije u stanju da me potopi samo argumentima, već mora da se služi drugim sredstvima, onda mi više nije ni do smeha. No nema veze. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Ma samo se ti opusti i ne brini za mene. Vaša opcija je pukla na Kreti. Sad možete samo da ližete rane...

Koja opcija? Pa ja nisam ekumenista.  12:smeha:12:smeha:12:smeha: Mada mi ne pada na pamet da se slozim sa tobom jer nisam taliban. ;) 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ivan Marković рече

I da se služite trolovima tipa Nikodim i Vlada Dimitrijević, e da biste obesmislili svaku antiekumenističku priču. Ali slaba vajda od toga...niko od nas nije sisao vesla

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...