Jump to content

Наслеђивање греха рађањем

Препоручена порука

On 13. 9. 2017. at 8:42, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne zezaj mali :))

Expand  

Pa ozbiljno te pitam jer toga nema nigde jer ga Adam nikada nije ni kušao što potvrđuje Bog:

I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi

Dakle jednostavno ne stoji to što ti tvrdiš.....jer da ga je kušao pre već bi imao život večni tj besmrtnost.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 295
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 13. 9. 2017. at 8:50, Кратос рече

Pa ozbiljno te pitam jer toga nema nigde jer ga Adam nikada nije ni kušao što potvrđuje Bog:

I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi

Dakle jednostavno ne stoji to što ti tvrdiš.....jer da ga je kušao pre već bi imao život večni tj besmrtnost.

Expand  

Oprosti mi brate, ne znam odakle pre da krenem da te popravljam.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 13. 9. 2017. at 9:06, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oprosti mi brate, ne znam odakle pre da krenem da te popravljam.

Expand  

Nemam ništa protiv al argumentovano da bude.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 13. 9. 2017. at 9:16, Кратос рече

Nemam ništa protiv al argumentovano da bude.

Expand  

Đaba Kratos, ubacićeš opet neki naredni stih i rasplivaćeš se tako kao da je svo more tvoje.

Bio je bez greha mogao je da jede sa drveta života takav kad god je hteo isto mu dodje da je jeo ili nije.

Greh je ovde problem greh uvodi smrtnost koja jeste udaljavanje od Života.

I tako kad se grehom stari adam udaljio od života, Bog mu nije dozvolio da ubere sa drveta života, jer bi tada u život uneo greh koji jeste u suštini i istinska smrt.

Braneći Život, Bog je milosrdan i prema starom adamu i već tada je bilo izvesno da će se Hristos ovaplotiti u palom stanju čoveka a to je rezultiralo mučeničkom i slavnom smrću Spasitelja. Vaskrsenjem On čisti grehe i svojim Telom i Krvlju uvodi čoveka u Carstvo.

Priča o starom adamu nije o smrtnosti i besmrtnosti fulaš cilj. Priča jeste o grehu prvorodno, na njega je naslonjena rajska priča o starom adamu.

Dakle skoncentriši se i sada daj konačno gol i videćeš kako to zaista jeste priča o grehu a ne o smrtnosti ili besmrtnosti.

Priča o smtnosti ili besmrtnosti jeste naslonjena na sud Hristov i na smrt Hristovu i na Vaskrsenje Hristovo. Sad razdeli te dve priče i nadam se da ćeš dati gol pod prečku neodbranjivo za svakog golmana.

Подели на овим сајтовима

On 13. 9. 2017. at 9:27, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bio je bez greha mogao je da jede sa drveta života takav kad god je hteo isto mu dodje da je jeo ili nije.

Expand  

Ja nisam nigde ni rekao da nije mogao već da nije kušao i ne bi bio isti,pogledaj ponovo šta Bog kaže,šta je posledica kušanja ploda Drveta Života,večni život.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

On 13. 9. 2017. at 9:31, Кратос рече

Ja nisam nigde ni rekao da nije mogao već da nije kušao i ne bi bio isti,pogledaj ponovo šta Bog kaže,šta je posledica kušanja ploda Drveta Života,večni život.

Expand  

Nek te preuzme drugi neko :))

Подели на овим сајтовима

On 13. 9. 2017. at 9:31, Кратос рече

Expand  

Ne znam, vrlo je tesko protumaciti, kako su se tacno desavale stvari u Raju sa prvim covekom. To su te neke finese , koje postoje i kod ucenja i tumacenja otaca. I, tu je neka sloboda i razumnost i um , da imamo pravo da rasudjujemo na neki svoj nacin.

Sve je to dozvoljeno, kreativnost i umetnicka impresija ( :slikanje: ). Ali, sve u okvirima nekih zadatih osnova dogmatskih definicija. Toga su se prvenstveno drzali oci, pa, su tek onda mogli da ispoljavaju svoju slobodu u tumacenjima.

Osnov je, da Bog nije stvorio smrt , trulez i raspadljivost. Ovo taj temelj u ovoj prici oko prvih ljudi u Raju. Sve posle, ..... mozemo da umujemo u okviru toga. :eit3du:

Подели на овим сајтовима

On 13. 9. 2017. at 9:54, Bokisd рече

Pa, to svi pricamo , i Kratos i ja, i drugi.

Ne vidim, onda gde je problem ? :scratch_head:

Expand  

Problem je što vi mislite da je čovek besmrtan stvoren.

Nije.

Stvoren je smrtan ali da živi u večnoj zajednici sa Bogom koji jeste životodarni.

Vi spinujete priču šta bi bilo kad bi bilo (da adam nije zgrešio) pa se onda vratite i konstatujete da je adam stvoren besmrtan.

Draga braćo da je adam stvoren besmrtan bio bi i dan danas živ i češkao bi me po uvcetu.

Ali briga vas za nešto koncizno i jasno, vi samo jašete talasima svojih mora koristeći svetootačke citate ili citate iz Pisma a ne koristite svete oce niti Hrista iz Pisma.

Подели на овим сајтовима

On 13. 9. 2017. at 10:46, Volim_Sina_Bozjeg рече

Problem je što vi mislite da je čovek besmrtan stvoren.

Nije.

Stvoren je smrtan ali da živi u večnoj zajednici sa Bogom koji jeste životodarni.

Vi spinujete priču šta bi bilo kad bi bilo (da adam nije zgrešio) pa se onda vratite i konstatujete da je adam stvoren besmrtan.

Draga braćo da je adam stvoren besmrtan bio bi i dan danas živ i češkao bi me po uvcetu.

Ali briga vas za nešto koncizno i jasno, vi samo jašete talasima svojih mora koristeći svetootačke citate ili citate iz Pisma a ne koristite svete oce niti Hrista iz Pisma.

Expand  

Ali, ako je smrt posledica greha, a, greh je odvajanje od zajednice sa Bogom, onda, gde je smrt u pocetku ?

Ne znam, deluje mi kao da mesas besmrtnost duse, ( po blagodati ili prirodi ), sa  stvaranjem bez smrti.

Ja to vidim ovako. Covek je stvoren u stanju bez smrti, nije postojala smrt i trulez. Dok je bio u Raju, bio je u tom stanju besmrtnosti, i bio bi u vecnosti , jer je tu i drvo od zivota.

Kada je prekrsio zadatu zapovest i  njegovo stanje se promenilo. Dosla je smrt i trulez i vise nije bez smrti -  besmrtan. Ni dusom  koja se odvojila od Boga ( sto je i smrt za dusu ) i telom, koje je postalo smrtno i trulezno. I, zatim ide i brak i radjanje. itd.

Подели на овим сајтовима

Expand  

Expand  

Који каже, да је први човјек, Адам, створен смртним, тако да, сагријешио он, или не сагријешио, морао је опет умријети тијелом, то јест, изићи из тијела, не ради казне за гријех, него услијед природне неопходности, нека је анатема

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

On 13. 9. 2017. at 10:10, Bokisd рече

Osnov je, da Bog nije stvorio smrt , trulez i raspadljivost.

Expand  

Jer to ne može biti dobro veoma.....;)

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

On 13. 9. 2017. at 17:57, Кратос рече

Који каже, да је први човјек, Адам, створен смртним, тако да, сагријешио он, или не сагријешио, морао је опет умријети тијелом, то јест, изићи из тијела, не ради казне за гријех, него услијед природне неопходности, нека је анатема

Expand  

Nauči da čitaš citate.

• Збуњен 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...