Jump to content

Александар Ламброс: СПЦ није на висини историјског тренутка, и није довољно блиска својим верницима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Djapa рече

Ni ja, ali vidis da nam ne soli pamet, ne prica o Crkvi  :D cuti covek i konstantuje cinjenice haha

Супер, све док прихваташ чињенице које ти атеиста каже, то је помак у односу на твој коментар од пре неколико страница. :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Lady Godiva рече

Супер, све док прихваташ чињенице које ти атеиста каже, то је помак у односу на твој коментар од пре неколико страница. :)

gomila ljudi odavde je proevropski i liberalno orjentisana, gej lobi je jak, siri se kao virus.

A tek evoluciJonista što ima... ko govana... :)

Samo cinjenice vezane sa clanove foruma. Ovde je od 2011 pogledao sam, znaci zna covek :)  a i sam sam se uverio u to cim me ovoliko napadate ..narocito ti :D cak si mi i komentar dislike-ovala, dusu nemas :D 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

Isti.Zamisli kad bi sad ja kreno da pišem znate nešto me smorilo više da trolujem ove ateistirane koji sa bave negacijom nečega za  šta smatraju ne postoji i koji su doprineli razvoju nauke kolko Hitler razvoju tolerancije al se na istu pozivaju ko qrva na poštenje ali eto čisto da vam kažem estetski mnogo vam bre glup onaj znak sa onim slovom a i atomom i nekim elektronima koji tu kruže....:D

:ani_biggrin:12:smeha:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, БанеЛ рече

@Кратос Чисто да питам. Је л' би твој став исти био да га је написала жена геј оријентације, да не кажем ле......? :)

Jes da mene nisi pito, al pošto mi stav veoma blizak, da ne kažem identičan Kratosovom, evo da odgovorim. Potpuno bih promenio stav da je dotična "gej" žena zapravo biseksualna i pri tome liči na Dženifer Lav Hjuit...ili Liz Harli:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Djapa рече

gomila ljudi odavde je proevropski i liberalno orjentisana, gej lobi je jak, siri se kao virus.

A tek evoluciJonista što ima... ko govana... :)

Samo cinjenice vezane sa clanove foruma. Ovde je od 2011 pogledao sam, znaci zna covek :)  a i sam sam se uverio u to cim me ovoliko napadate ..narocito ti :D cak si mi i komentar dislike-ovala, dusu nemas :D 

Немам ни душе ни милости.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, goranger рече

Nema ni slovca koje prevazilazi prilike pustošnog Bliskog istoka poznog bronzanog doba.

Jašta. Tipičan primer ateJističke erudicije...iako se više od pola Biblije (bar od kraljeva) odnosi na gvozdeno doba. Jesu li ono beše Filistejci doneli sa sobom gvozdeno oružje? Mrzi me sada da proveravam...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, goranger рече

Ne proklamuje slobodu, jednakost, bratstvo,

Normalno...jedna tako opskurna kupusara svakako nije mogla da se uzdigne na humanističke visine jednog Robespjera, Sen Žista...

"Ne proklamuje slobodu, jednakost, bratstvo"-seljaci Vandeje liked this:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Djapa рече

Ne, i dalje mi ne deluje ok :) ima taj turisticki, modni-dizajner enterijera pristup...to je samo moje misljenje. 

Pa dobro, ko zna...možda ima u njemu nekakvog bogotražiteljskog potencijala...čim ga nešto tamo vuče. Setimo se ko je bio Judžin Rouz pre nego je postao Serafim...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Pa dobro, ko zna...možda ima u njemu nekakvog bogotražiteljskog potencijala...čim ga nešto tamo vuče. Setimo se ko je bio Judžin Rouz pre nego je postao Serafim...

Da pojasnim. Kada sam video ovo poslednje što je Lambros napisao o freskama, crkvama u kojima je bio i manastirima, osetio sam neku toplinu u njegovom pisanju...ogromna razlika u odnosu na Bog se nikada ne smeje. Ko zna, možda i mi na kraju dobijemo srpskog Serafima Rouza...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ivan Marković рече

Da pojasnim. Kada sam video ovo poslednje što je Lambros napisao o freskama, crkvama u kojima je bio i manastirima, osetio sam neku toplinu u njegovom pisanju...ogromna razlika u odnosu na Bog se nikada ne smeje. Ko zna, možda i mi na kraju dobijemo srpskog Serafima Rouza...

Tesko. 

Serafim je  ceo zivot  trazio istinu i pravdu, kroz razne filosofske i religijske sisteme, i na kraju je nasao tu istinu, kada ga je srce ogrejalo na pravoslavnoj ruskoj sluzbi. I, onda je i umno 100% prisao Hristu.

Jedinstven je blazeni Serafim. Meni je taj gospodin Lambros, nekako nedosledan i nedorecen. Nit tamo, nit ovamo. Sitne provokacije na racun hriscana, nista vise. Nazalost, tako mislim. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Bokisd рече

Tesko. 

Serafim je  ceo zivot  trazio istinu i pravdu, kroz razne filosofske i religijske sisteme, i na kraju je nasao tu istinu, kada ga je srce ogrejalo na pravoslavnoj ruskoj sluzbi. I, onda je i umno 100% prisao Hristu.

Jedinstven je blazeni Serafim. Meni je taj gospodin Lambros, nekako nedosledan i nedorecen. Nit tamo, nit ovamo. Sitne provokacije na racun hriscana, nista vise. Nazalost, tako mislim. ne_shvata

Pa da. Teško, ali nije nemoguće. Nisam ni mislio da poredim Acu i Judžina po duhovno-intelektualnim kapacitetima. Kada jedan istoričar umetnosti lupi ono o bronzanom dobu i Bibliji, čovek se zapita šta je taj studirao. Setimo se da je Judžin u svojim putešestvijama naučio čak i kineski. I susretao se sa mnogim drugim bogotražiteljima uključujući i Tomasa Mertona (ako se ne varam). Sumnjam da je Aca imao i blizu takva iskustva kao Judžin. Pa ipak, Bog i od kamenja može podići decu Avramovu. Dovoljno je da "kamen" pokaže makar malo interesovanja...meni deluje da je Aca iskreno postao nacionalista (druga je stvar što je on tu zloupotrebljen u funkciji promocije LGBT ideologije i to pod firmom "pa da se ne delimo, da nam ne gori grad i da se ne jurimo po ulicama, dapostignemo nacionalno jednistvo i slično "[sve su to potpuno prazne priče i da budem iskren baš me briga za takvo nacionalno jedinstvo. Ne treba niko da se se sekira za to. Obezbediće nam ga NATO i EU preko bankarskih kredita i potrebe da dirinčimo ne vodeći računa o tome šta se oko nas dešava, jer zaboga moramo da živimo kao sav normalan svet, a za to nam treba plazma TV sa ekranom od dva metra, a ako mi mislimo da nam ne treba, tu su naša dečurlija da nas ubede u suprotno. Ako mi probamo te naše balavce da vaspitamo kako treba, doći će ruglo koje zovemo "država" da nam objasni neke stvari... No sve i da nekako izbegnemo to, tu je uvek NATO avijacija da nas ubedi da nam je potreban normalan život. Uz koji normalno ide i parada "ponosa"]). Ipak, kod Ace ja vidim nešto što ga vuče namastiru i črč...ne treba da zaboravimo u kakvim se uslovima dekadencije i ludila pojavila prva Crkva apostola i njihovih učenika. Odapevši se iz poludelog zilotskog Jerusalima ( u kome su vršljali Jovan iz Giskale i Simon iz Gezare, te razne sikarske ubice) u ništa manje poludeli, samo na drugačiji način, "gej frendli" Rim, u kome orgija Tiberije, Neron skiči ko devica dok ga ...i šta bi na kraju? Rim u četvrtom,petom, šestom veku...? Rim koji od Neronovog postaje Rim Lava, Grigorija...Milano Ambrozija...ako je Kiprijan  postao svetac, što ne bi mogao i Aca? Ne znam, možda grešim, ali videćemo...inače, pao mi je na pamet Serafim samo zato što se odrekao nečega čega se Aca za sada ne odriče...ali ko zna, možda hoće. A zamisli kakav bi to svetac bio da mu to pođe za rukom...

Подели на овим сајтовима

Problem je u nama, vernicima, sto hocemo druge nehriscanske stvari da nametnemo jedni drugima. Evropejstvo, rusofiliju, rusofibiju i slicno. Umesto da nas prvenstveno zanima da budemo ujedinjeni u Hristovoj ideologiji, mi se razjedinjujemo zbog drugih ideologija. Ono sto radi jerejski red je samo neka manifestacija nase razjedinjenosti. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...