Jump to content

Александар Ламброс: СПЦ није на висини историјског тренутка, и није довољно блиска својим верницима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Djapa рече

a i znam da odlicno kapiras sta hocu da kazem

Не, не контам; да знам не бих рекла да не контам. Но, опуштено, шта год те чини срећним... :dobro::skidamkapu:

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Џуманџи рече

Не, не контам; да знам не бих рекла да не контам. Но, опуштено, шта год те чини срећним... :dobro::skidamkapu:

Previse sam se uneo u ovu temu, ne mogu vise. Iznenadio sam se stvarno. Uglavnom izneo sam svoje misljenje u par komentara pa ko zeli da shvati, shvatice. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Djapa рече

nisam znao da je gomila ljudi odavde proevropski i liberalno orjentisana, gej lobi je jak, siri se kao virus.

A tek evoluciJonista što ima... ko govana... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

A tek evoluciJonista što ima... ko govana... :)

Da, vidim ...ima svacega brt...inace se ne bi ovde vodili ovakvi razgovori. Nego bi isli u Crkvu pa bi im bila bliza, vodili bi racuna sta rade pa bi bili moralniji i gradili bi vece Crkve da mogu svi da stanu i njih jer vidis da hoce i male crkve da grade, umesto svestenika slusaju razne sumnjive likove koji pisu svasta po netu... nije problem SPC vec ljudi u ovoj zemlji. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Djapa рече

Jos je falilo da pocnu da iznose svoja misljenja o Crkvi koju ne postuju i ismejavaju, kakav bre uticaj ima ona na njih. ...o cemu pricate ..

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, goranger рече

"Sin božiji ne osuđuje ropstvo, kamoli da ga ukida, ne popravlja status žene, ne otkriva ništa što bi ljudsku patnju makar malo ublažilo. On svoj ispljuvak meša sa blatom i maže ga slepcu na oči. Zašto ne antibiotik? Ne bi li tako nešto bilo dostojno boga? Uzrok lepre ili kuge? Neki matematički ili fizički zakon univerzuma koji je navodno stvorio njegov nebeski otac? Nema ni naznake bilo čega istinski čudesnog. Umesto toga, stranica za stranicom, poricanje života, mračnjaštvo, opsenarstvo, opsednutost smrću, i greh, greh, greh. Od kojih je najstrašniji onaj prvobitni, koji je ljudsku vrstu osudio na pad, a podsetimo se, to je kušanje ploda sa drveta znanja. Koji se iskupljuje na jeziv način. Bog je, onako velik i velikodušan kako se tvrdi, jednostavno mogao da oprosti. Umesto toga on smišlja sledeći plan – otelotvoruje sebe u čoveka i izlaže se mučenju i pogubljenju. Ipak, ostajemo grešni ali obavezni da budemo zadivljeni ovim sadomazohizmom.

I opet pokora i puzanje. Sve to krunisano jednim gadnim ritualom, čak i u svom simboličnom obličju – jedenjem božjeg tela i ispijanjem njegove krvi."

Aleksandar Lambros

Не знам зашто се Хришћани одушевљавају изјавама о Цркви које даје човек који Цркву не разуме, грубо је одбацује и хули на причешће.

Да постоје недостатци међу нама, то је очигледно свима ,али то не значи да сад ми ту падамо у транс због изјава некога ко Цркву не разуме у, најмању руку, и да то доживљавамо као неко просвећење. Ван памети. 

Али тако је и по другим питањима. Некритички се прихвата свака критика са стране, траже се најстроже казне када неко од људи нашег рода или вере учини неки злочин или преступ. Са друге стране се ћути када су наши људи жртве злочина и ћутимо када треба да се бранимо од критика које не стоје.

Подели на овим сајтовима

Ovih smo dana, povodom 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta, bili u prilici da svedočimo jedno sveopšto kolektivno tanatofilsko orgijanje na sve strane. Tanatofilija se, najpre, danima izlivala, sve pod izgovorom borbe protiv „kulture smrti“ (?!?!) protiv onih koji nisu uspeli da se uguraju u pretesni judeohrišćanski okvir seksualnog morala. Dirljivo ironično posle su ti isti tanatofili orgijaši svojim telima obrazovali ogroman krst kao simbol, pazi sad, tolerancije i mira. Za ovakav bezobrazluk i bestidnost zaista je potrebno da budete hrišćanin. Skoro dva milenijuma proganjanja, genocida, mizoginije, antisemitizma, ubijanja, psihičkog i fizičkog zlostavljanja onih koji su se usuđivali da misle (drugačije da misle da i ne pominjem), krvavih verskih ratova i, op, simbol tolerancije i mira.

A posle su se, kao vrhunac ove tanatofilske orgije, učesnici gurali da ljube konzervirane ostatke jednog leša. Takva je hrišćanska životodavna kultura, naime. Molim da me poštedite objašnjenja o „večnom životu i prolaznosti zemaljskog“ jer to podrazumeva da me smatrate za kompletnog kretena (dirljivo simbolično opet, najčešće navođeni koren ove reči je „hrišćanin“, tj chrétien na francuskom) a to je, ako dopuštate vi večito uvređeni, jako uvredljivo.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Djapa рече

Da, vidim ...ima svacega brt...

Не слушај ти њега. Шта има један атеиста да коментарише хришћане? Није он компетентан. Све и да је 100% у праву да нас има ко гована, не занима те његово мишљење.  :)))

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Djapa рече

Da, vidim ...ima svacega brt...inace se ne bi ovde vodili ovakvi razgovori. Nego bi isli u Crkvu pa bi im bila bliza, vodili bi racuna sta rade pa bi bili moralniji i gradili bi vece Crkve da mogu svi da stanu i njih jer vidis da hoce i male crkve da grade, umesto svestenika slusaju razne sumnjive likove koji pisu svasta po netu... nije problem SPC vec ljudi u ovoj zemlji. 

Tako je brt... i ja stalno pričam da današnji vernici ništa ne valjaju i da moraju mnogo da rade na sebi!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Lady Godiva рече

Не слушај ти њега. Шта има један атеиста да коментарише хришћане? Није он компетентан. Све и да је 100% у праву да нас има ко гована, не занима те његово мишљење.  :)))

mislim da nije misljenje vec cinjenicno stanje, covek je dugo ovde pa zna . :)

пре 4 минута, Avocado рече

Tako je brt... i ja stalno pričam da današnji vernici ništa ne valjaju i da moraju mnogo da rade na sebi!

tako je. svi trebamo da radimo na sebi svakodnevno, a ja prvi zato sto osudjujem i jos svasta nesto :D  ali kad ti nesto ne deluje kako treba, osecas bre da nije u redu i tacka. The End :D 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Djapa рече

mislim da nije misljenje vec cinjenicno stanje, covek je dugo ovde pa zna . :)

Ма не прихватам ништа што изговори или напише атеистичко, тропски fruit.:0201wink:

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kako za koga. Vojvodo pokazali ste veliku dozu strašljivosti, prosto me dovodite u situaciju da verujem kako je Hristos  u vama i sa vama.

Ta plašljivost, je možda ipak prikrivena agresija nad ljudima kojima je Bog darovao da svoje vreme na ovom svetu provedu kako hoće a da pri tom ne ugroze nekoga.

Ta plašljivost nadalje, može jako da zbuni decu, pogotovo ako ih učite da nema milosti za geja i da treba svaki pod Mač bato, jer je Bog bio prezauzet noseći darove dobrim ljudima, pa nije stigao da uzme taj mač bato kojeg toliko volite.

Pazite da se ne zaljubite zaista ako samo žmireći gledate na gej populaciju, jer verovali ili ne katakombe imaju i svoju tajnu privlačnosti i čovek mora baš biti utrđen u ljubavi da ga ne bi ta tajna privlačnosti spustila na sred recimo neke gejevske katakombe.

Gledajte široko otvorenim očima i videćete da ono što vi podrazumevate pod opasnost, niti će biti opasna niti zadojena tajnom privlačenja u katakobme, situacija.

Ali pazi kad sam znao...:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...