Jump to content

Зоран Ђуровић: Степинац као Flying Dutchman

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Милан Ракић рече

Браво оче авво, попе. Право у срж. Брутално и истинито. 

Амин и за Тебе, Милане!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Милан Ракић рече

Браво оче авво, попе. Право у срж. Брутално и истинито. 

Хвала од моје смирености! :D

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, RYLAH рече

Феноменалан текст! Свака част, убоо си у срж!

Ово преко Фејзбука да се дели да оде што даље, све до секташких репова оних остатака о којима пишеш.

Амен, све ћемо радити у том смеру...

Подели на овим сајтовима

"Ludi vatikanski crveni pop Franjo uz pomoc bradatih spodoba ,karakondzula iz tzv.SPC,koja s crkvom i Bogom nema veze,teroristicka organizacija u sluzbi velikosrbskog monarhofasizma i svetosavlja"

Оплаках и још плачем. :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Трива рече

"Ludi vatikanski crveni pop Franjo uz pomoc bradatih spodoba ,karakondzula iz tzv.SPC,koja s crkvom i Bogom nema veze,teroristicka organizacija u sluzbi velikosrbskog monarhofasizma i svetosavlja"

:))12:smeha::)) Видите који су то ликови?

Подели на овим сајтовима

Oče pohvale za tekst.

I ja delim mišljenje da je mučenik Hristov onaj koji zbog svog nikakvog ličnog greha. bude podrgnut teškim mukama ili  bude ubijen u tim mukama.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Slazem se, da je podloga cele price, ekumenizam.

Odmah da kazem, da nisam za ekumenizam, narocito onaj 'Zenevski', o kojem je pisao ava Justin i ep. Atanasije J.

Samo, sto mislim, da nije fora, da se prizna Stepinac za svetitelja, da bi se prekinuli pregovori u ekumenskom pokretu, nego, suprotno, da se nekako progura svetiteljstvo njegovo, kako bi ga , tako 'nekako'   Just_Cuz_19.....prihvatili i pravoslavni, i da bi se moglo,  nesmetano nastaviti sa ekumenizmom.

Jer, Stepinac ce pre ili kasnije biti 'konacno' priznat za sveca od strane pape i Rimske crkve, ( uostalom, kult svetiteljstva vec postoj u Hrvatskoj ). Ekumenizam je i politicki projekat ( osim crkveni ) i ne sme propasti. I, svaka stvar koja ga ugrozava, mora da se prilagodi smernicama ekumenizma. Tako i pitanje Stepinca mora nekako da se resi.

Da, budu sve ovce na broju. I, za Hrvatsku crkvu i za SPC. Ne znam  samo, kako ce to izvesti.  :scratch_head:....

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

I ja delim mišljenje da je mučenik Hristov onaj koji zbog svog nikakvog ličnog greha, или чак и тежак грешник, bude podrgnut teškim mukama, Христа ради, ili  bude ubijen u tim mukama.

Тачно, мало сам кориговао, верујем да се слажеш са корекцијом.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Bokisd рече

uostalom, kult svetiteljstva vec postoj u Hrvatskoj

Dragi moji pioneri, u Hrvatskoj, od kako sam vas ostavil, je svašta novoga poniklo, a najviše ustaštva. 

Dati popovima vlast je bilo suludo. Srbi se još tomu opiru, jer su pretežno ljevičari a Hrvatski ljevičari su izgubili bitku pred katoličkom crkvom. 

Ako Hrvatsku nastavi voditi ovaj katolibanski popovski klan, tjesna će im biti i Europa. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Трива рече

Заборавио је "удбашко косовско дебеовски комунистичкофашистички четнички кољачи"... Мислим, морамо бити прецизни.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

vidim da DB ne spava ni na ovoj stranici

бјесови...

Подели на овим сајтовима

Nikad čistija tema nikad čistije srce od oca Zorana, sve se vidi i u tekstu i u svim daljim komentarima na temi sve je jasno kao dobar dan.

Slava Hristu u sve vekove.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Josip Broz Tito рече

Dragi moji pioneri, u Hrvatskoj, od kako sam vas ostavil, je svašta novoga poniklo, a najviše ustaštva. 

Dati popovima vlast je bilo suludo. Srbi se još tomu opiru, jer su pretežno ljevičari a Hrvatski ljevičari su izgubili bitku pred katoličkom crkvom. 

Ako Hrvatsku nastavi voditi ovaj katolibanski popovski klan, tjesna će im biti i Europa. 

Ajme...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bokisd рече

Samo, sto mislim, da nije fora, da se prizna Stepinac za svetitelja, da bi se prekinuli pregovori u ekumenskom pokretu, nego, suprotno, da se nekako progura svetiteljstvo njegovo, kako bi ga , tako 'nekako'   Just_Cuz_19.....prihvatili i pravoslavni, i da bi se moglo,  nesmetano nastaviti sa ekumenizmom.

И која је онда сврха? Мсм у твом координатном суставу? Како објашњаваш ову своју тезу? Која логика? Мсм, не капирам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...