Jump to content

Бесплатни правни савети за чланове ЖРУ (пре писања на теми обавезно прочитати први пост)

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 минут, Милан Ракић рече

273,85 КМ

Može. meni 200, 73,85 dajem za hosting.

Sokole, tico, može poruka u inbox da da se dogovorimo o načinu plaćanja.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

...обавеза је да се уради све потребно да се спор добије, ...

Не "сврби" ме апсолутно нигде. ... ја сам апсолутно миран.

Onda mozemo samo da konstatujemo da se po ovom pitanju ne slazemo. Kako nisam imao iluzuja da cu Vas ubediti da (javno ali anonimno) priznate gresku, mislim da smo obojica potrosili vec previse vremena na dopisivanje. Mozda ce do "drage Savete" dopreti da nije dobro davati savete o pitanjima o kojima posotje oprecna misljenja.

Odlicno ako Vas nista ne "svrbi", pozdrav. Sada mi mozete zatvoriti nalog.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, soko.tica рече

Sada mi mozete zatvoriti nalog.

Ode, a ne plati...

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, soko.tica рече

Onda mozemo samo da konstatujemo da se po ovom pitanju ne slazemo. Kako nisam imao iluzuja da cu Vas ubediti da (javno ali anonimno) priznate gresku, mislim da smo obojica potrosili vec previse vremena na dopisivanje. Mozda ce do "drage Savete" dopreti da nije dobro davati savete o pitanjima o kojima posotje oprecna misljenja.

:))) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, soko.tica рече

Zato sto se dopisujem sa aninimusom, koji tvrdi da je advokat, ali nece da iznese podatke o kom se advokatu radi.

Moguće je da ne razumem zbog toga, a ne zato što Vi grešite u vezi sa tim da li je predmetni ugovor ništav ili rušljiv (pod uslovom da se uopšte može oboriti).

пре 40 минута, soko.tica рече

Profesionalno bi bilo reci "ne znam"

Naravno... kad ne znate, profesionalno bi bilo da to kažete...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Moguće je da ne razumem zbog toga, a ne zato što Vi grešite u vezi sa tim da li je predmetni ugovor ništav ili rušljiv (pod uslovom da se uopšte može oboriti).

Naravno... kad ne znate, profesionalno bi bilo da to kažete...

Kolega,

Posto ste i dalje anonimni pa mi ne omogućavate mi da Vam ispostavim fakturu, ne mislite valjda da cu Vas do detalja poducavati kako je moguće dobiti spor za koji Vi smatrate da niste sposobni da ga dobijete? Ja sam u tome saglasan - verujem da ga Vi ne možete dobiti.

Umesto što slikovito demonistrirate stepen svoje kompetennosti pred meni neinteresantnom publikom, bolje bi bilo da podstaknete kolegu sa kojim delite ovaj prostor da prouči pojam aleatornosti ugovora i nemogućnost njenog odsustva s obzirom da poslovnu (ne)sposobnost primaoca izdržavanja.

Osim mogućnosti pobijanja ovog ugovora kao simulovanog pravnog posla, postoji još jedna mogućnost koju nisam pomenuo, a koju ću zadržati za sebe. Jasno je da vas dvojica anonimnih kolega mislite da ovde ne bi mogli da napravite ništa, i tu vam obojici potvđujem da ste u pravu. Onaj ko je zainteresovan neka potraži sebi nekog ko misli da može da uradi nešto, jer takvih svakako ima.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, soko.tica рече

neka potraži sebi nekog ko misli da može da uradi nešto, jer takvih svakako ima.

I naravno da plati 16500 RSD, za početak

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, soko.tica рече

Kolega,

Posto ste i dalje anonimni pa mi ne omogućavate mi da Vam ispostavim fakturu, ne mislite valjda da cu Vas do detalja poducavati kako je moguće dobiti spor za koji Vi smatrate da niste sposobni da ga dobijete? Ja sam u tome saglasan - verujem da ga Vi ne možete dobiti.

Da biste mogli nekog da podučavate potrebno je da od njega znate više, a ne manje.

Ja razumem da je to vaše insistiranje na podučavanju i fakturisanju baš zgodan izgovor ali sve i da nije izgovor i sve da Vi zaista verujete u to da biste obrazloženje trebalo da naplatite, pa čak i da ste u pravu oko svega ovoga... ja i dalje ne razumem kako ne shvatate da to ovde svakako niste demonstrirali???? Sve i da ste u pravu, ne ja, nego niko ko pogleda ovu raspravu ne može da zna da li ste u pravu jer prosto niste ni obrazložili svoje stavove... (možete da iznosite i tačan odgovor iz pogrešnih razloga)

Ja ne znam kako to u Vašoj glavi izgleda, ali kako to izgleda sa strane je da Vi samo iznosite neke tvrdnje i insinuacije koje niste u stanju da obrazložite i odbranite... koji god da su razlozi za to, to ne menja činjenicu da ih niste obrazložili... stoga je prilično smešan taj nadobudni stav i ideja da ste Vi kao nešto objasnili samo drugi odbijaju da prihvate... kao malo dete koje viče da je mesec napravljen od zelenog sira, a kad ga neko pita da objasni odakle mu ta ideja, onda poviče "Neću da ti kažem!" i još digne nos i sa prezirom gleda na "neznalice".

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

P.S. Mene inače mnogo iznenadi (možda je to i "profesionalna deformacija") kada neko smatra da je dovoljno da on nešto kaže, bez potrebe da to potkrepi nekim dokazima ili argumentima i da svi drugi odmah treba da mu poveruju jer je on neka "veličina" (ili ima titulu... ili legitimaciju)... a kad vidim advokata koji živi u takvim iluzijama, onda sam baš šokiran.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, soko.tica рече

Izuzev ako ti nisi maloletno dete, ili njegova maceha, zasto pravni savet nisi trazila od lokalnog obucara ili pekara?

On 2/8/2018 at 20:10, RYLAH рече

Ни једно ни друго, уосталом небитно.И када би повели неки спор( што сумњам да ћемо урадити) више би било питање принципа, ината и моралног права него стварне  заинтересованости за  м.добро.

Да се мало нашалим. Ја да покрећем  једну тужбу овакве  запетљанције, дошла бих лепо код адвоката, куц, куц, ја сам та и та, проблем је такав и такав, дајем вам   само 200е да покренет поступак и да се заинтересујете  Ништа више  не плаћам, дајем само  кристално јасне информације  о самом предмету. На вама једрага адвокатска канцеларијо :smeh1:  да узмете или  оставите. Наравно да бих се оградила клаузулом овереном у  суду, да ниједно следеће рочиште не пада на мој терет, као ни ев.изгубљен крајњи исход предмета. Ваше је у случају добитка толико и толико процентуално од вредности. (урадила би се процена) о вашем трошку, рецимо да је у питању златни рудник.  Мудри  Соломон бих тако закуцао рецимо на врата једне адв.канцеларије. :D Мислим да ли је то стварно могуће... питање је сад. Али претпостављам да све зависи од договора, мени ништа не бих промакло. :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Avocado рече

P.S. Mene inače mnogo iznenadi (možda je to i "profesionalna deformacija") kada neko smatra da je dovoljno da on nešto kaže, bez potrebe da to potkrepi nekim dokazima ili argumentima i da svi drugi odmah treba da mu poveruju jer je on neka "veličina" (ili ima titulu... ili legitimaciju)... a kad vidim advokata koji živi u takvim iluzijama, onda sam baš šokiran.

Море много си ти размажен. Тражиш ту некакве аргументе.. Замисли само кад би на суду морао да наводиш чланове закона и доказе, уместо да махнеш лецитимацијом. Ко би се уопште с тим бактао..? :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Goku рече

Istini za volju, stavio je br. licence na profil, kako je i rekao.

На профилу му исто стоји да је ове године, пре мало више од месец дана, напунио 150 лета.

Цитат

Рођендан   01/01/1868

Тако да треба ипак наступати са одређеним уважавањем  :)  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, soko.tica рече

Umesto što slikovito demonistrirate stepen svoje kompetennosti pred meni neinteresantnom publikom, bolje bi bilo da podstaknete kolegu sa kojim delite ovaj prostor da prouči pojam aleatornosti ugovora i nemogućnost njenog odsustva s obzirom da poslovnu (ne)sposobnost primaoca izdržavanja.

Пошто сте прешли све границе пристојности и доброг укуса, да кашем и ја коју...

Овде сте демонстрирали да на првом месту не пратите релевантну судску праксу. После тога, не знате не ссмо основе о побијању овог, него и било ког другог уговора. Даље сте на све аргументе избегавали расправу јер сте видели да не знате ништа о ономе што смо Вам предочавали. Уместо да се бавите аргументима, Ви сте изабрали инфантилан приступ који овде не пролази, а то је напад на личност.

Да Вас учим где сам поменуо алеаторност а где неспособност за састављање уговора, видим да је џабе, па нећу ни да се трудим.

Супер је што сте Ви у својој глави мотални победник и адвокатска величина, али сте показали да не знате ни основе онога о чему причате, Ваш препоручени ориступ би значио обмањивање странке обећањем завршетка овог спора у најкраћем року, као и оштећење дтранке непредглагањем доказа који су стандард у овим поступцима,

Молим Вас као колегу, јер ипак сте ми изгледа, упркос свему што сте овде показали, колега, да се манемо ове јалове расправе. Није срамота да негде нисте у праву, али јесте крајња срамота да истрајавате на проступу који негира основе правне теорије и потпуну негацију правне праксе.

Те своје скривене адуте који у потпуности побијају све што смо ми овде изнели молим Вас да сачувате за себе и своје клијенте, јер ће уз два адвоката на теми било какав Ваш приступ који је на линији досадашњег приступа само значити Вашу даљу професионалну деградацију.

Хајде да станемо на време, ако није проблем.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Пошто сте прешли све границе пристојности и доброг укуса, да кашем и ја коју...

Овде сте демонстрирали да на првом месту не пратите релевантну судску праксу. После тога, не знате не ссмо основе о побијању овог, него и било ког другог уговора. Даље сте на све аргументе избегавали расправу јер сте видели да не знате ништа о ономе што смо Вам предочавали. Уместо да се бавите аргументима, Ви сте изабрали инфантилан приступ који овде не пролази, а то је напад на личност.

Да Вас учим где сам поменуо алеаторност а где неспособност за састављање уговора, видим да је џабе, па нећу ни да се трудим.

Супер је што сте Ви у својој глави мотални победник и адвокатска величина, али сте показали да не знате ни основе онога о чему причате, Ваш препоручени ориступ би значио обмањивање странке обећањем завршетка овог спора у најкраћем року, као и оштећење дтранке непредглагањем доказа који су стандард у овим поступцима,

Молим Вас као колегу, јер ипак сте ми изгледа, упркос свему што сте овде показали, колега, да се манемо ове јалове расправе. Није срамота да негде нисте у праву, али јесте крајња срамота да истрајавате на проступу који негира основе правне теорије и потпуну негацију правне праксе.

Те своје скривене адуте који у потпуности побијају све што смо ми овде изнели молим Вас да сачувате за себе и своје клијенте, јер ће уз два адвоката на теми било какав Ваш приступ који је на линији досадашњег приступа само значити Вашу даљу професионалну деградацију.

Хајде да станемо на време, ако није проблем.

Ja Vas pozivam da protiv mene podnesete disciplinsku prijavu. Imate moje generalije. Osnov ste naveli, ja nemam pojma, a Vi znate sta je aleatornost ugovora.

Vi ste me licno pozvali da obrazlozim, da bi "nesto naucili". Ja sam lepo odgovorio da je to moguce ako platite. Vi necete da platite, molim lepo. Zasto bih za dzabe razbijao Vase zablude?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, soko.tica рече

Ja Vas pozivam da protiv mene podnesete disciplinsku prijavu. Imate moje generalije. Osnov ste naveli, ja nemam pojma, a Vi znate sta je aleatornost ugovora.

Vi ste me licno pozvali da obrazlozim, da bi "nesto naucili". Ja sam lepo odgovorio da je to moguce ako platite. Vi necete da platite, molim lepo. Zasto bih za dzabe razbijao Vase zablude?

ОК, овде се растајемо. Нико није дужан да трпи иживљавања само зато што Ви нисте спремни да разговарате аргументовано.

Довиђења.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...