Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

пре 3 минута, Дејан рече

Pa...to kresanje bi kod nekih izazvalo osećaj sakaćenja, kod nekih budjenje nečega mnogo višeg, neki to nazivaju slobodom. Sve zavisi gde gledaš, da li u zemlju ili u nebo.

Reci to onom T. Zatvorniku...

kapiram ja tebe...slobodan od strasti, srećan, plaćeš od miline...samo ti i Bog na celom svetu...ali iskreno, e iskreno...kome se to još desilo od nas malih. Nama to kresanje je uglavnom bolno. I trpljenje traje Dejane...traje i nikada neće proći..možda samo tu i tamo neki predah..ali to traje dok je sveta i veka i nas ovako malih i bezbrižnih.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 18 минута, Vasilije. рече

Тај језик се стиче тако што се довољно дуго ровари по Светосављу. Неколико пута сам га користио за дупле трол налоге.

Ma ti si skroz vrckast i nadahnut...još trol!!!!!!!!

Žene će da pljušte ko... ili muški...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, sanja84 рече

Reci to onom T. Zatvorniku...

kapiram ja tebe...slobodan od strasti, srećan, plaćeš od miline...samo ti i Bog na celom svetu...ali iskreno, e iskreno...kome se to još desilo od nas malih. Nama to kresanje je uglavnom bolno. I trpljenje traje Dejane...traje i nikada neće proći..možda samo tu i tamo neki predah..ali to traje dok je sveta i veka i nas ovako malih i bezbrižnih.

Na njega sam najviše i mislio kada sam pričao o toj surovoj borbi sa mrakom u sebi, Teofan, Ignjatije Brajaničanov i sl.

Ne znam koji je kod tebe razlog tolike boli. Treba malo da se opustiš

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Дејан рече

Na njega sam najviše i mislio kada sam pričao o toj surovoj borbi sa mrakom u sebi, Teofan, Ignjatije Brajaničanov i sl.

Ne znam koji je kod tebe razlog tolike boli. Treba malo da se opustiš

ma opuštena sam ja ....nije to toliki mrak u meni, već oko mene... sećaš se, ja sam gorda i ne  priznajem da sam mračna i da sam ja kriva :)

Цитат

Теофан је невероватан психолог и зналац најмањих покрета срца.

on bi ovde na forumu bio trol... tako bi ga nazvali.

ajd da je pročitamo ako je odlična:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnx0b2xvc2thcGFyb2hpamF8Z3g6N2ZiMTlhNjhlNzdkM2YwNw&pli=1

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, sanja84 рече

on bi ovde na forumu bio trol... tako bi ga nazvali.

:smeh1: Вероватно...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vasilije. рече

Тако што на оно што се дешава не одговара реакцијом него својом акцијом. Дакле, када се појави девојка која врцом својим воздиже мушки дух, не будеш као мува без главе, нити сом што се вата на бућкало, него као ђаво немирни, уочиш тренутак и приђеш јој кад јој ватром горе образи румени.

Јесам. :D Исто на Светосављу. И код о. Гаврила на сајту манастира Лепавине на онај текст о свему што радује демоне.

Највећи део моје ондашње мотивације за троловање је било да опипам шта просечан верник са Поука мисли о томе, а тек би ми понеко (Дијана, Драгана Милошевић) рекао да се манем тврде литературе, укључујући и монашке.

Плачи, заридај О грешниче, над безданом греха твојих...

Ahahah jo sto mlatis ko otvoren prozor. Haha. Al dobro ima istine. :smeh1:

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sanja84 рече

pa kako nije Dejane. Ideja je da stalno plačemo, mislimo o smrti, trpimo bez roptanja, gušimo strasti, borimo se protiv djavola...i ti meni reci da je to lepo i veselo delo. Pogotovu za jednog gordog čoveka kao što sam ja.

Pa isto ti je sa pravoslavljem ili bez pravoslavlja, uvek neka patnja, samo sto ovde imas koga da krivis a i kome da se zahvalis kada ti je dobro heh.

Ta ideja o plakanju itd je vise za monahe i ne treba bukvalno da se shvata. 

Meni pravoslavlje dodje kao ispravljanje mana, i tezenje ka vrlinama. Tj jedan svojevrsni trening, i teznja ka tome da budemo bolji danas nego juce i sve tako redom.

Eto, prosto generacijo. 

Bog je ljubav, on ne kaznjava opominje. 

Sami navlacimo na sebe muke i patnje, zbog nasih zelja.

Jer Bog proba da te urazumi ali ako ti teras po svome on te pusti da propadnes, pa se posle ceses kad bucnes.

Mi smo pozvani da ispravimo pra roditeljski greh, i grehove nasih roditelja koje nasledjujemo. 

Bog hoce da budemo deo njegove porodice zato nas i trenira, tj pusti nas da izgaramo u nasim zeljama, jer ne sme zelja da bude vaznija od zivota i tako. Sve je stvar percepcije.

Drugim recima nase zelje su nasa pogibelj.

I tako, e sad oko molitava i ispunjavanja zelja, tu je Bog selektivan i nekad nepravedan, al valjda se svakome daje prema molitvi njegovoj. Mozda je moja molitva losa, ali kada bih i nekada bio monah vise bih bio za opstezice, lakse mi padaju poslusanja nego molitve. Molitve sto krace. ?

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Flojd рече

Pa isto ti je sa pravoslavljem ili bez pravoslavlja, uvek neka patnja, samo sto ovde imas koga da krivis a i kome da se zahvalis kada ti je dobro heh.

Ta ideja o plakanju itd je vise za monahe i ne treba bukvalno da se shvata. 

Meni pravoslavlje dodje kao ispravljanje mana, i tezenje ka vrlinama. Tj jedan svojevrsni trening, i teznja ka tome da budemo bolji danas nego juce i sve tako redom.

Eto, prosto generacijo. 

Bog je ljubav, on ne kaznjava opominje. 

Sami navlacimo na sebe muke i patnje, zbog nasih zelja.

Jer Bog proba da te urazumi ali ako ti teras po svome on te pusti da propadnes, pa se posle ceses kad bucnes.

Mi smo pozvani da ispravimo pra roditeljski greh, i grehove nasih roditelja koje nasledjujemo. 

Bog hoce da budemo deo njegove porodice zato nas i trenira, tj pusti nas da izgaramo u nasim zeljama, jer ne sme zelja da bude vaznija od zivota i tako. Sve je stvar percepcije.

Drugim recima nase zelje su nasa pogibelj.

I tako, e sad oko molitava i ispunjavanja zelja, tu je Bog selektivan i nekad nepravedan, al valjda se svakome daje prema molitvi njegovoj. Mozda je moja molitva losa, ali kada bih i nekada bio monah vise bih bio za opstezice, lakse mi padaju poslusanja nego molitve. Molitve sto krace. ?

Pa da, ne gnjavi nas Bog već mi sami i dosadni nečastivi...? Tako ja kapiram.

Ja  jednom onako od srca zavapih: " BOže samo me spasi" ..i od tad je sve počelo... :) spašavanje :) Ja tamo - Bog vamo. JA biram vučem na jednu stranu, Gospod prilagođava...a na kraju sve super...a duša ko duša nikad nema mira... duša gladna bajke sniva :) Zeznuto je to..prosto više..pa i nemaš mnogo izbora. Alternativa ti je pogibao... ii jasno je vidiš. A izlaz..ko u kolo uđe u noge se uzda :) Da...nema tu mnogo monasi, nemonasi... svi smo uglavnom isti. MOnasi možda imaju više vremena za molitvu i manje iskušenja sveta- mada i ne mora da znači...ali mi imamo svoje neke krstove, svakodnevno preživljavanje dana. "SVakom danu zla svoga" . Uzak put...pa ko preživi pričaće.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, sanja84 рече

Pa da, ne gnjavi nas Bog već mi sami i dosadni nečastivi...? Tako ja kapiram.

Ja  jednom onako od srca zavapih: " BOže samo me spasi" ..i od tad je sve počelo... :) spašavanje :) Ja tamo - Bog vamo. JA biram vučem na jednu stranu, Gospod prilagođava...a na kraju sve super...a duša ko duša nikad nema mira... duša gladna bajke sniva :) Zeznuto je to..prosto više..pa i nemaš mnogo izbora. Alternativa ti je pogibao... ii jasno je vidiš. A izlaz..ko u kolo uđe u noge se uzda :) Da...nema tu mnogo monasi, nemonasi... svi smo uglavnom isti. MOnasi možda imaju više vremena za molitvu i manje iskušenja sveta- mada i ne mora da znači...ali mi imamo svoje neke krstove, svakodnevno preživljavanje dana. "SVakom danu zla svoga" . Uzak put...pa ko preživi pričaće.

Kontam te ja. Ali monasi imaju teza iskusenja oni cak i uzivo vide djavole i biju se sa njim.

Vidis moras da rascistis nesto, djavo te ne dira dok ti ne krenes da zabidzujes sa zeljom. Nema za sta da te cacka.

Kao i za misli, ne cacka te sve dok ne prihvatis neku misao, i onda te melje u zavisnosti koliko se posvadjas sa Bogom.

Znaci djavo dira tek kad mu das povoda. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Љубав и молитвена подршка за све који су имали депресију и писали о томе на овој теми. Не дајте се!

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

@Н И Н Е лепе мисли. Придружујем се. Само да неко не помисли да сам у депресији. Мене стрефио живот, а не депресија. :) Ево и овај свети човек је лепо објаснио. "Овде није лепо" ( не хубаво)

---али наравно, идемо даље

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Flojd рече

ali kada bih i nekada bio monah vise bih bio za opstezice, lakse mi padaju poslusanja nego molitve.

Nije to za tebe.

Ti jedno (za pocetak) dete sa napraviš, Bog da te vidi i popravi. Nećeš imati vremena za monahe, mračne misli, okrenućeš se životu, naprosto ćeš morati.

Izvini što sam dala sebi za pravo da napišem ovo, ja bih se na tvom mestu oterala u 3 lepe, ali eto...internet sve trpi.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...