Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

пре 23 часа, Bokisd рече

Ma bre Rale covece pusti decka da malo dise sta si zapo ko lud.

Jednostavno Dragi kada shvatis da moras da se boris i da nema padanja, onda si na dobrom putu.

I ne ide to ekspres i odmah, to je proces koji treba vremena, kako je polako vremenom dosla depresija tako polako treba i da se pobedi.

Nisi jedini koji se bori sa depresijom, ja vec oko 7 godina imam neuralgiju trigemini desna polovina glave, u Americi je zovu bolest samoubica, vrlo teska bolest, prosle godine u ovo vreme oko septembar sam imao veliku krizu, za oko 20 dana popio sam 6 trodona, od tada mi se smanjio prag boli, u velikom sam problemu, kada sam u krizi imam jake prevelike bolove 1,2 dana, jedva izdrzavam, mnogo padnem psihicki u tim trenucima.

Ali, sta da radim, moram da se borim, moram da tako uredim zivot da ne dodjem u krizu, nema druge, ne sme da bude psihicki i empcionalno padanje, to mora da se smanjuje borbom. Jos sam slomio nogu udario me auto jedva ziv osto, 5 meseci i jos se nisam oporavio, tezak prelom, imam i sada strah od automobila, ali proci ce vremenom.

Tako da ne postoji opcija osim borbe i nema padanja, to je cilj, i onda to napraviti sebi da polako realizujes.

Ajd pozdrav.

I zašto ne osuđujem narkomane. Mada ono nije rešenje. Cena za malo duševnog mira je ogromna, preskupa. Ne isplati se. 

Operacija i slično kod tebe ne ide..?

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 часа, Dragi рече

Još kao dete, kao tinejdžer, imao sam tu neku sliku sebe kao ptice feniksa, žar ptice mi Sloveni bi rekli, koja sagorava u lepoti i slavi, ali onda iznova i iznova vaskrsava. Veoma je romantično. Ali je fantazija. A najviše je fantazija ono o slavi i lepoti. U decembru punim 50. Ali izgledam mlađi. Prošli petak imao sam instalatera u stanu, on 42 a misli da sam mlađi od njega. Kad stavim naočare da čitam (od 2018), izgledam stariji. Da sam bogat, pa hajde nekako da smuvam godine; mada i bogati pate, duševno, ne materijalno. Nije ni njima lako. Nikome nije lako kad dođu godine. Kažem ovo, jer sam imao koleginicu na poslu, 30 godina stara, a ja se šalim da bi mogla da mi se svidi, a druga me pita koliko godina imam, ja tada 47 ili 48, a ova će: Star si ti za nju! (možda glupa izjava od nje, jer baš ona ima deset, petnaest godina mlađeg muža; ali možda se tad bila i kajala) Tako se i ja sada nekako osećam, kao zvezda koja se polako gasi, samo što nikad nisam imao slavu i lepotu kao one prave zvezde, jedna mala, beznačajna zevzda. Tu jednu depresiju mislim da sam imao uvek. I uvek sam bio malo zaljubljen u zaljubljenost. Možda sam se baš zbog toga sakrivao, zatvarao, da ne izgorim. Ali vreme prolazi, umoran sam a ne znam šta me još čeka, ili bolje: da li me nešto čeka.

U tunelu svog života čovek često udara u zidove tunela idući ka svetlosti, Euforična osećanja poput zaljubljenosti govore da je čovek udario u jedan zid a osećanja, mržnje, gneva besa da je udario u drugi zid tunela. Prava ljubav i životna radost su ona nežna osećanja dok čovek ide sredinom tunela, nit mu je previše toplo kao u leto nit mu je prehladno kao u zimu. Već onako potaman kao Sunce u proleće,i ne primećuješ ga da je tu a ono te greje.

I budući da su ljubav milost, zahvalnost nežna osećanja to ih ljudi i ne računaju za nešto veliko, više nekako vole euforična osećanja ( kad kupe novi skup telefon, nova kola, dobiju na prognozi...). Ali nažalost Bog je postavljajući zakone života odredio da život bude u ovim nežnim finim osećanjima a u ova euforična je smestio smrt. Pa ko šta voli nek izvoli. Ali ko ljubi smrt više nego život neće se patnja odmaći od njega. Jer patnja je drugo lice euforije.

Подели на овим сајтовима

On 26. 8. 2024. at 5:55, Ralex рече

Ma pusti to "koga inače imam sem Boga?" 

Ti da se stvarno oslanjaš na Boga ne bi imao problem koji imaš, ti imaš formu vernika ali sile Njegove nema kod tebe, zato i dospeo tu gde jesi.

Svaka Bolest bilo fizička bilo duševna je odraz nedostatka Boga, nego radi onako kako sam ti rekao ako želiš da ozdraviš.

Bolest je posledica naše pale i smrtne prirode. Ni najveće svetitelje nije mimoišla.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Violetta Valery рече

Bolest je posledica naše pale i smrtne prirode. Ni najveće svetitelje nije mimoišla.

Bolest je posledica greha, pogrešnih misli kojima se bavimo. Bolest je siguran znak da je neko pao a to ne želi da prizna, 

Pa je i Pave našao izgovor za svoju Bolest " dade mi se žalac u telo da se ne ponosim"

Hristos nas je pozvao u večni život i naša tela su sposobna za to, Setimo se da je adam živeo 963god. Znači da nije sgrešio živeo bi večno.

Ali mi smo toliko navikli na smrt da više ne možemo ni da poverujemo da telo može da živi večno. 

Što je samo znak da mi Hristu ništa ne verujemo. 

Evo i naučna otkrića kada se pravilno tumače govore da je večni život tela moguć, Ali ih niko ne tumači tako jer niko ne može da poveruje u to.

Подели на овим сајтовима

Evo, ja sam pala, priznajem, a bolesti za sada nemam, bar ne fizičke. Koji pad i greh imaju bebe rođene bolesne?

Da, prihvatila sam smrt, ali samo svoju, jer ne bih volela da nadživim roditelje, niti i jednu mi dragu osobu.

Verujem Hristu, a On je obećao vaskrsenje i život budućeg veka.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Violetta Valery рече

Evo, ja sam pala, priznajem, a bolesti za sada nemam, bar ne fizičke. Koji pad i greh imaju bebe rođene bolesne?

Da, prihvatila sam smrt, ali samo svoju, jer ne bih volela da nadživim roditelje, niti i jednu mi dragu osobu.

Verujem Hristu, a On je obećao vaskrsenje i život budućeg veka.

Nije strašno ako neko padne, pa to primeti i počne da se popravlja. Ali ako čovek ostane u grehu to dovodi do stvaranja zablude u umu jer on opravdava svoja dela u mislima i tako stvara zabludu. I kad posle sudi o sebi, drugima, životu on sudi kroz zabludu. I to je bolest duše jer duša zrači lošim osećanjima, gnev, bes, ljutnja jad, nezadovoljstvo. Ova loša osećanja su znak našoj DNK da je opasnos i DNK se sklupča i ne mogu da se obavljaju osnovni životni procesi što onoga ko je zgrešio vodi u bolest.

Dakle od pada do bolesti je malo duži put jer je Bog ostavio vremena da se ljudi pokaju i eventualno izbegnu loš sud, sudbinu.

Mi kvarimo svoju DNK mislima na dnevnom nivou, a preko noći se DNK obnavlja. Kada roditelji žive u grehu oni pokvare svoju DNK i tako lošu je predaju detetu, I dete onda pati od raznih bolesti, ne svojom krivicom nego krivicom svojih roditelja.

Roditelji kroz vaspitanje prenesu detetu nmoge zablude pa dete posle pati kroz život zbog toga.

Цитат

A ovo već ukazuje na duševni problem, ovo nije zdrav način mišljenja.  To što ne želiš da nadživiš roditelje ukazuje da se plašiš života i da ti je potrebna zaštita roditelja, te ćeš radije umreti nego da ostaneš bez sigurnosti koji oni daju. 

Da veruješ u Boga on bi bio tvoj roditelj i on bi bio izvor tvoje sigurnosti, pa bi ti hrabro gazila kroz život i ne bi se krila od života.

Tebi treba vaskrsenje i to odmah jer si ti već mrtva

Ne znam koliko poznaješ Bibliju ali Hristos kaže mladiću koji ga je molio da ga pusti da sahrani roditelja: ostavi mrtve neka sahranjuju svoje mrtvace a ti hajde za mnom.

Dakle Hristos one koji ga ne slede zove mrtvima, tako i ti ako svoju sigurnost ne gradiš na Bogu ti si već mrtva i treba ti vaskrsenje u život.

Подели на овим сајтовима

I ja sam pao. A vrag je kao more - kad je mirno, može da se plovi; gledamo 'amo, tamo, pazimo da ništa ne bude, i prođemo put na miru. Ali onda nastane vetar, krene oluja, dižu se valovi i udaraju u čamac, a treba i ovde proći onaj put, nema mi kud. Malo pre me je uhvatila takva oluja, sad se opet malo smirilo. Uhvatila me je sumnja i da u sve sumnjam. Sumnjam onda u sebe, u ljude, u samog Boga. To je pakao! Sumnjam, recimo, u Boga, iako empiristički imam svaki dokaz da Bog jeste. Po onome što znam, mislim da nije logično ne verovati u Boga. Ali kad udare valovi, tonim kao Petar onomad, i molim za ruku Hristovu da me podigne, i možda me podiže, ali ne vidim. Možda vragovi ratuju protiv mene i moje duše. Ali i ja sam neviđeni luzer, ovo i bez vragova.  

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Dragi рече

I ja sam pao. A vrag je kao more - kad je mirno, može da se plovi; gledamo 'amo, tamo, pazimo da ništa ne bude, i prođemo put na miru. Ali onda nastane vetar, krene oluja, dižu se valovi i udaraju u čamac, a treba i ovde proći onaj put, nema mi kud. Malo pre me je uhvatila takva oluja, sad se opet malo smirilo. Uhvatila me je sumnja i da u sve sumnjam. Sumnjam onda u sebe, u ljude, u samog Boga. To je pakao! Sumnjam, recimo, u Boga, iako empiristički imam svaki dokaz da Bog jeste. Po onome što znam, mislim da nije logično ne verovati u Boga. Ali kad udare valovi, tonim kao Petar onomad, i molim za ruku Hristovu da me podigne, i možda me podiže, ali ne vidim. Možda vragovi ratuju protiv mene i moje duše. Ali i ja sam neviđeni luzer, ovo i bez vragova.  

Sumnje su tu zato što nisi spašen, Depresija je tu zato što nisi spašen. 

A nisi spašen zato što ne radiš ono šta je Hristos govorio. 

Počni da radiš tako i Bićeš spašen, nestaće depresije i nestaće sumnja, jer ćeš imati dokaz da Bog postoji u svom spasenju od depresije.

Bog zna da tebi treba spasenje od depresije, ali ne može da ti pomogne ako ne počneš da radiš ono šta je Hristos govorio.

Dakle potrebna je vera u ono šta je Hristos govorio, a ti to nemaš i zato ne možeš biti spasen, Seti se šta je Isus govorio onima koje je iscelio; vera ti tvoja pomože. A u svom mestu gde je rođen nije mogao da tvori čuda jer nisu verovali da on to može, Znali su ga kao drvodeljinog sina. I čudio se njihovom neverju.

I tako nam je pokazao da ni Bog ne može da isceli čoveka koji ne veruje.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ralex рече

A ovo već ukazuje na duševni problem, ovo nije zdrav način mišljenja.  To što ne želiš da nadživiš roditelje ukazuje da se plašiš života i da ti je potrebna zaštita roditelja, te ćeš radije umreti nego da ostaneš bez sigurnosti koji oni daju. 

Da veruješ u Boga on bi bio tvoj roditelj i on bi bio izvor tvoje sigurnosti, pa bi ti hrabro gazila kroz život i ne bi se krila od života.

Neka sam i najsigurnija na svetu, nisam ono što jesam bez mojih bližnjih.

Ne umem da živim. Moje razumevanje ove vere svodi se na stradanje Hrista radi, na nošenje krsta, a ja sama sebi otežavam život, bez pravih stradanja i iskušenja.

Baš danas je na naslovnicu @JESSY stavila tekst o nošenju krsta, koji ne mimoilazi ni verujuće, ni neverujuće.

пре 47 минута, Ralex рече

Sumnje su tu zato što nisi spašen, Depresija je tu zato što nisi spašen. 

Kako to znaš? Mi pravoslavni nemamo učenje o predodređenosti za spasenje. To je kod protestanata.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Violetta Valery рече

Kako to znaš? Mi pravoslavni nemamo učenje o predodređenosti za spasenje. To je kod protestanata.

Не мисли @Ralex на ту неку калвинистичку предодређеност људи, да је унапред одређено ко је спашен а ко осуђен (мада, иако не можемо ми посматрати из Божије перспективе који је вечност, Он зна), већ на то да ми својом слободном вољом творимо дела или не. Сви су позвани на спасње.

Мада је код Ралета, за њега лично, каже непотребна Црква, он је смислио своју :) иако је споменуо да је крштен у православној цркви, тако да се опет то доводи у питање.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Violetta Valery рече

Neka sam i najsigurnija na svetu, nisam ono što jesam bez mojih bližnjih.

Hristos kaže da ko se ne odrekne majke oca  dece braće i sestara nije njega dostojan. 

Ako su tvoji bližnji u grehu jel treba i ti da budeš s njima? Majke su sklone da zaštite svoje dete iako je ono ubica stavljajući svoje dete ispred Boga.

Dok će se razuman čovek odreći svoga deteta koje je ogrezlo u zlo radi Boga. 

Ti možda nisi ono šta jesi bez bližnjih ali si bez Boga ništa.

Ako ne voliš Boga koji se ogleda u moralu, u hrabrosti, u životnoj radosti ti onda nisi sposobna ni bližnje da voliš onako kako treba, jer onda bližnje voliš radi neke svoje potrebe čije zadovoljenje nisi našla u Bogu jer si ga radi bližnjih odbacila. Bog uvek mora da bude na prvom mestu.

Čovek strada od ljudi radi hrista, ali to je bilo nekada kad su progonili hrišćane, danas čovek strada od đavola koji u njegov život donosi depresiju, 

A takvo stradanje nije nošenje krsta nego služba sotonska. Treba razlikovati stradanje jer se ljubav Božija ogleda u radosti, milosti, zahvalnosti, a to su sve lepa osećanja koja obogaćuju život i isključuju stradanje koje donose gnev, bes, ljutnja, nesigurnoast, nezahvalnost, brižnost, nezadovoljstvo, nedostatak hrabrosti.

Jer naša osećanja govore kakav je naš život, i kako se čovek oseća takav mu je i život. 

Tako to tvoje stradanje je posledica otpada od Boga a ne službe bogu jer božije sluge se i u nevoljama raduju i hvale Boga. A gde je radost tu nema stradanja.

Možda nisam dovoljno jasan; onaj ko služi Bogu služi mu radošću, mirom, ljubavlju, zahvalnošću, dakle dok služi on se oseća super. 

A kada se služi sotoni onda se služi gnevom, besom, nezadovoljstvom i ostalim lošim osećanjima koja uništavaju naš život i zdravlje i vode nas u smrt.

Gde vodi služba đavolu? U smrt bolest

Gde vodi služba Bogu? u život,večni život u radosti 

Ako neko nije zadovoljan svojim životom nego strada onda je to zato što je odstupio od Boga. 

Iz tog ugla depresija je odraz  otpada od Boga.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Bokisd рече

Ne moze operacija, ako mislis za neuralgiju, malo je specificna.

Materijalni svet izvire iz duhovnog sveta, tako je materijalni posledica a duhovni svet , svet uzroka. 

Prvo se pojave duševni bolovi , bes, gnev, ljutnja, nezadovoljstvo, lenjost....Pa onda ako se čovek nepokaje od svojih zlih misli dođu na red i telesni Bolovi jer svaki organ tela ima svoje osećanja koje ga napada. 

Bolovi znače da čovek sam sebe kažnjava radi nečega jer je odsutupio od izvora života koji se ogleda u  životnoj radosti

I da ne zaboravim lenjost je naš naziv za deprediju,  i ogleda se u nedostatku volje

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ralex рече

Materijalni svet izvire iz duhovnog sveta, tako je materijalni posledica a duhovni svet , svet uzroka. 

Prvo se pojave duševni bolovi , bes, gnev, ljutnja, nezadovoljstvo, lenjost....Pa onda ako se čovek nepokaje od svojih zlih misli dođu na red i telesni Bolovi jer svaki organ tela ima svoje osećanja koje ga napada. 

Bolovi znače da čovek sam sebe kažnjava radi nečega jer je odsutupio od izvora života koji se ogleda u  životnoj radosti

I da ne zaboravim lenjost je naš naziv za deprediju,  i ogleda se u nedostatku volje

Zar mi biramo bolest? U Beču smo imali sveštenika, stradao je u saobraćajnoj nesreći tako što je neka žena u suprotnom smeru ulice izgubila kontrolu nad njenim automobilu i udarila direktno u kola gde nam se vozio pop kao putnik; bio je negde u provinciji da osvešta neko slavlje. Zar je sveštenik stradao zbog nekih svojih duhovnih uzroka? 

Zbog čega bi bili krivi, što verujemo da pomerimo goru sa jednog na drugo mesto, ali gora se ne pomera? Kao da molimo Boga da imamo depresiju i slično.... 

Lenjost, to je tačno. To je moja velika bolest.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ralex рече

Hristos kaže da ko se ne odrekne majke oca  dece braće i sestara nije njega dostojan. 

Hristos kaže da ako neko više voli majku ili oca više od Njega, da ga nije dostojan. Zapovedio nam je da ljubimo bližnje svoje, pre svega roditelje, a ne da ih se odričemo.

пре 8 часа, Ralex рече

Ako su tvoji bližnji u grehu jel treba i ti da budeš s njima? Majke su sklone da zaštite svoje dete iako je ono ubica stavljajući svoje dete ispred Boga.

Moji roditelji nisu grešni kao ja. Oni imaju hrišćansku radost i duboko su zahvalni za dar života. Ne plaše ga se kao ja.

пре 8 часа, Ralex рече

Ako neko nije zadovoljan svojim životom nego strada onda je to zato što je odstupio od Boga. 

Ne mogu da se složim ovde sa tobom. Farisej je bio veoma zadovoljan svojim životom, svojom pravednošću i onim što čini, ali Hristos nije bio zadovojan njime. Ne verujem da iko sa minimumom uvida u svoju grešnost može biti zadovoljan.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...