Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

пре 2 часа, Natasa. рече

Nije to za tebe.

Ti jedno (za pocetak) dete sa napraviš, Bog da te vidi i popravi. Nećeš imati vremena za monahe, mračne misli, okrenućeš se životu, naprosto ćeš morati.

Izvini što sam dala sebi za pravo da napišem ovo, ja bih se na tvom mestu oterala u 3 lepe, ali eto...internet sve trpi.

Cek prvaod a nedjem neku da mi se malo svidi i da imamo neki zajednicki jezik, al kako su mi molitve slabe nista ni od toga. :D 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 минута, Flojd рече

Cek prvaod a nedjem neku da mi se malo svidi i da imamo neki zajednicki jezik, al kako su mi molitve slabe nista ni od toga. :D 

Ajd nek je sa srećom...batali se monaških priča, tačno se oseti u pisanju muških kad zalutaju. Pa nit se monaše nit se žene, najgora faza, vreme ide, ništa se ne dešava.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Natasa. рече

Ti jedno (za pocetak) dete sa napraviš, Bog da te vidi i popravi. Nećeš imati vremena za monahe, mračne misli, okrenućeš se životu, naprosto ćeš morati.

Дете, као лек за психолошке проблеме, је веома ризична стратегија...

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Juanito рече

Дете, као лек за психолошке проблеме, је веома ризична стратегија...

Nema on tih problema...ne da je rizična strategija, nego vrlo vrlo ne preporučujem. Dodati baby blues na već postojeću depresiju (ali stvarno depresiju, ne samo low period koji je sastavni deo života) je recept za katastrofu.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Vasilije. рече

Valjda prvo da smuva mladu mamu

Pa dobro, to se podrazumeva.

@Flojd želim ti dobru ženu i zdravu decu...mani se monaške literature :smeh1:.

El bolje? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Natasa. рече

Pa dobro, to se podrazumeva.

@Flojd želim ti dobru ženu i zdravu decu...mani se monaške literature :smeh1:.

El bolje? :smeh1:

Bolje, fala. :)))

• Радостан 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Vasilije. рече

Valjda prvo da smuva mladu mamu kojoj će da napravi bebicu, a da je ne tvrtne. Ko zna, možda to donese prvo i značajno poboljšanje.

Kad smo kod tog tvrtkanja.

Tvrtne ona tebe, tvrtnes ti nju, pa se zajedno tvrtnete i tako. ?

Poenta je da probate da ostanete oke posle svega, da ne gubite bas kontakte. Ja znam tako po nekad da reagujem izbrzano pa mi posle krivo, i ne mozes da ispravis. U principu kad oboje zele da isprave, stvari se isprave kad ne onda mora da ide sve svojim tokom.

Uglavnom, ne treba nista forsirati ako nema interesa za time. I onda ti ostaje da stisnes zube neki duzi period, zavisi kako za koga, i trpis dok ne prodje mada je dobro biti sa svima u miru a nikada u pravu. ?

Подели на овим сајтовима

Olako pisete o lecenju i uzrocima depresije (narkotici, alkohol, nerealne zelje i htenja....)... Ko sto @Juanito rece ima nas koji smo izgubili drage ljude zbog ove posasti i ovo sto pisete ne da povredjuje nego cupa srce. Mislite li, nekad, sta cete reci coveku s druge strane tastature, koji je ranjen gubitkom ili ovom uzasnom bolescu? Da li mislite da kako je tim ljudima? Da li mislite da vasa rec nekog od njih moze da gurne preko ivice zivota? 
Tesko jeste al hajde pokusajte da samo malo zamislite kako je tim ljudima pogodjenim bolom i tom posati od bolesti? Da li ce im pomoci, to sto kazete, da su uzroci da je njihov voljen ili on sam oboleo i zivot oduzeo zato sto je pio/drogirao se, da je vise se motikom bavio i u nebo gledao, svetotoacke spise citao i video snimke gledao? Da li vi mozete da razumete taj bol koji ste naneli?
Pokusajte da malo razmislite i zastanete pre nego sto krenete da pisete vase razmisljanje i savete o necemu (ovako strasnom i zbog cega ljudi gube najdraze, zivote, spasenje) sto niste iskusili i nemate znanja.
Kako bi ste se vi osecali da sve ovo citate a da se vase dete koje je islo u osnovnu skolu se ubilo zbog depresije, vas deda, majka, brat, sestra? Kad znate kroz sta ste sve prosli da im pomognete i vi i doktori i lekovi i terapija a on se obesio i ostavio rupu u vasem srcu i dusi? 

Razmislite.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

@Danijela svašta s tobom

Tu i tamo, sam upoznala, tokom života,ponekog psihičkog bolesnika. I najgore im je kada članovi porodice počinju da drame kako im je teko....eto bolest..tragedija. A oni bi samo da žive normalno i da ih gledaju ko ravnopravne normalne ljude...

• Волим 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

S duznim postovanjem, delimicno si u pravu.
Ovde se povela prica o ozbiljnim momentima bolesti. U tim momentima, bolesni ljudi nemaju osecaj normalnosti i nemaju sposobnost da se brinu o sebi. Taj deo preuzima porodica. I znam kako se osecaju i sta sve je tu po sredi.

Jos jednom vas molim da povedete racuna o tome sto pricate.

Hvala.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Danijela рече

S duznim postovanjem, delimicno si u pravu.
Ovde se povela prica o ozbiljnim momentima bolesti. U tim momentima, bolesni ljudi nemaju osecaj normalnosti i nemaju sposobnost da se brinu o sebi. Taj deo preuzima porodica. I znam kako se osecaju i sta sve je tu po sredi.

Jos jednom vas molim da povedete racuna o tome sto pricate.

Hvala.

Razumem ja to...ali nije kao da moraju sad da im dižu spomenike zbog toga. Ako neće da brinu, ima bolnica. Povrati pa se onda vrati.... :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Opet pausalna prica.
U prvoj poruci sam naglasila da sam imala slucajeve, kao i @Juanito u porodici.

Znam kakva je to agonija, kakav nam je zdravstvena podrska sistema (citaj nema je), kakva je stigma drustva na bolesnom coveku i porodici (pa recimo i ovdasnji komentari i saveti)

Zato molim za razmisljanje i oprez u izrazavanju misljenja. 

Hvala.

Подели на овим сајтовима

Skoro sav haos na temi potiče od toga što nisu razdvojeni klinička depresija i ono što monasi (koji nisu psihijatri) nazivaju uninijem.

Svi neprofesionalni pristupi lečenju (lopate, šetanje prirodom, zahvalnost...) potiču od priča o uniniju.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vasilije. рече

Skoro sav haos na temi potiče od toga što nisu razdvojeni klinička depresija i ono što monasi (koji nisu psihijatri) nazivaju uninijem.

Svi neprofesionalni pristupi lečenju (lopate, šetanje prirodom, zahvalnost...) potiču od priča o uniniju.

jok, to su se profesionalni pristupi lečenju.... A uninije ja ne bih rrazdvajala od depresije kliničke..

Danijela, žao mi je što sam te povredila mojom pričom.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...